Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborákové celozrnné bagety

Hodnocení receptu je 5,0 (33×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Porce: 4 kusy asi po 290g

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 915 kJ /
3 087 kcal
Bílkoviny80,20 g
Tuky80,00 g
Vláknina25,05 g
Cholesterol 4 mg
Sodík 6,80 g
Sůl16,55 g
Sacharidy498,94 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a nastavíme program Těsto. Krok 2: Pak těsto vyndáme, dobře propracujeme, rozdělíme na 4 díly a z každého uděláme bagetu. Krok 3: Necháme nakynout na plechu, potřeme vejcem, sypneme semínky a upečeme ve vyhřáté troubě.

Zveřejněno 18. 6. 2009

Poznámka autorky cathleen

Na pečení baget používám bagetové plechy s nepřilnavým povrchem. Není to nutnost, ale jako pomocník jsou vynikající.

Podrží těsto a dají mu požadovaný tvar, nemusí se vymazávat a přesto z nich bagetky krásně sjedou a pokud se plech ušpiní (třeba vajíčkem), stačí ho otřít hadříkem.

Zároveň se na nich bagetky pečou jakoby odspodu, takže pak mají kůrku ze všech stran.

http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborákové celozrnné bagety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/48nk

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborákové celozrnné bagety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/48nk

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (56)

cathleen,magdalenka: Děkuji vám oběma za pochvalu,moc si jí cením :-8 Vy máte obě také velmi povedené obrázky a výtvory a především své recepty,na což jsem já krátká ;-)

dexulka: :-O jak malované! :yes::yes:

dexulka:máš ich ukážkové...:yes:

Díky za další variantu na bagetky,chutnalo nám :-p

Bagety nám moc chutnaly;-)přidávám foto:-K

:-))Iri , děkuju za pochvalu (marcelce taky!) a fotku:-K

Dnes jsem u Irči(Irena70)ochutnala bagety a byly výborné:yes:Irčo no konečně budeš vkládat fotky;-):-K

dělala jsem už několikrát jsou moc dobré

Vypadá velmi zdařile, místo Římslého hrnce na chleba,
namáčíme květináč ( Taky to nemá chybku)[Punkt je tam]

Eli, prubni:yes: Dělávám tam i rýžový nákyp, nepřipaluje se a taky jsem v tom pekla tvarohovou buchtu, mrknu, jestli tady takový recept už není a když ne, tak upeču a přidám, fotku nemám, tak až budu mít. Mám víc receptů pro římský hrnec, ale nemám fotky.:-(

To by mě nikdy nenapadlo, péct chleba v římském hrnci...:-O
Přemýšlím, že bych to mohla prubnout :yes:, každopádně ukládám...

Cathleen,:-8:-8:-8 díky, ale nebýt tvého receptu, není chleba. Jinak chleba v římáku občas peču a dá se využít na tzv. jídla z jednoho hrnce. Dolů brambory, zelenina, maso, dát do trouby a nemusím si toho všímat a hlídat. Dá se vařit dietně bez tuku, kdo chce pak nahoře mít kůrčičku, v poslední fázi pečení hrnec odklopí. Iljušo, já myslím, že bys římák využila:yes: A Miruš, jestli vyzkoušíš chlebík, tak myslím, že budeš taky spokojená. Těsto nech v něm vykynout jen trochu méně, než normálně, když se vkládá do vyhřáté trouby. Bude totiž ještě kynout dále v troubě, než se zapeče. V prvním příspěvku jsem to nenapsala přesně. Tady na topkách mám ještě jednu fotku chleba pečeném v římáku, je to třetí foto, mrkni tady;-)http://www.toprecepty.cz/recept/655-chleb-z-recept... Tak ať se podaří:yes:

mohu říci, že mám doma všelijaké kuchyňské "vymoženosti" ale římský hrnec ne :-(
Merylas - ty jsi mne tím krásným chlebem tak nalákala, hlavně, když si představím, že je chleba vlastně díky namočení hrnce vlhký, že si asi "napíšu Ježíškovi" od dáreček. :-D

Cathleen:-) už jsem fotečky chválila:-) a teď jdu to samé udělat s fotkami od Merylas:-).Nejen bagety,ale i chléb jsou moc pěkné:yes: a protože mám taky "římana" a protože jsem ženská zvědavá a ochotná zkusit "téměř" vše;-):-D,tak do toho určitě půjdu.Merylas,díky za motivaci:-).

:-OTéééda, Maruško....!!! Smekám!:yes::-)

Tématické fráze:
bagety, kečup domácí recept, domácí výroba tvarohu, výroba domácího tvarohu, plech na bagety, celozrnné bagety, celozrnna bageta recept, výroba tvarohu doma, recept na vyrobu tvarohu, plech na pečení baget, celozrnné pečivo recepty, plech na pečení baget, těstoviny se špenátem, celozrnná bageta, langoše těsto recept, bagety z domácí pekárny, recept na bagety, bagety recept, pečení baget, syrovátka recepty

Suroviny:
voda, syrovátka, cukr, droždí, mouka celozrnna pšeničná, mouka chlebová pšeničná, mouka hladká, sůl, bramborák v prášku, olej olivový

Přidat fotografie receptu