Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pagáčky s medvědím česnekem

Pagáčky jsou oblíbené pro svou jemnou a zároveň křupavou texturu, které se dosahuje použitím sádla v těstě. Přidáním medvědího česneku s jemně pikantní chutí získá pečivo jedinečné aroma. Na výživnosti mu dodá celozrnná mouka a bílý jogurt.

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 20 min Včetně doby kynutí

80 min (60 min příprava + 20 min tepelná úprava, Včetně doby kynutí)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 487 kJ /
2 984 kcal
Bílkoviny81,27 g
Tuky120,34 g
Vláknina37,36 g
Cholesterol 375 mg
Sodík 6,26 g
Sůl15,49 g
Sacharidy376,18 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do jogurtu vmiešame cukor a droždie, necháme v teple stáť. Krok 2: Obidve múky zmiešame so soľou, pridáme zmäklé sádlo (nie roztopené), kvások, pretlačený cesnak a pridávame mlieko, vypracujeme plastické dosť hutné cesto. Krok 3: Na konci zamiesime medvedí cesnak. Prikryjeme a necháme cesto kysnúť, kým nezdvojnásobí objem. Krok 4: Potom vyvaľkáme na cca 1,5 hrubý plát, pokrájame. Môžeme vykrajovať aj klasické okrúhle tvary. Ukladáme na pečiaci papier alebo fóliu, prikryjeme utierkou a zas necháme kysnúť asi 30 minut. Krok 5: Potom potrieme vajíčkom, dáme piecť cca 15-20 minút, pri 200 °C, sledujeme. Krok 6: Povrch môžeme posypať napr. aj sezamom, slnečnicou a pod.

TIP: 7 receptů s medvědím česnekem

Zveřejněno 24. 3. 2014

Poznámka autora magdalenka

Ak chceme ľahšie a nadýchanejšie cesto, znížime obsah celozrnnej ražnej múky, príp. použijeme len pšeničnú.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PlPl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PlPl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

výborné, dala jsem husí sádlo a zapomněla pomazat vajíčkem :)

Frantiska: Krásna fotka...potešila si ma. :-K

Lákavá fotka:-KJen si z ní tuhle dobrotu nabídnout:-p:yes::yes:

Ďakujem všetkým a teší ma, že vás recept zaujal. :-K

Magduško, máš ty pagáčky překrásné a určitě budou skvěle chutnat. Moc krásné foto :yes::yes::-K:-p:-p:-p:-p

Pěkné, nápadité:-Ourčitě skvělé chuti:-p+:yes::yes:

magdalenka: Krasne, urcite dobre a krome toho, ze delas intenzivni jarni detoxikaci si uzasne pochutnavate, proste nadhera.

Vypadají móóóc dobře:yes:hned bych si zakousla:-p;-):-K

magdalenka: Kde ti to roste?Já si musím sehnat a zasadit to je cibulovina, nebo to má semínka ,nebo cóó ? Vypadá to jako konvalinka ???? To je ono? :-S S tím pudinkem,jsem si dělala srandu,že kdybys mohla asi ho tam přidáš ! Pochopitelně jsem to nemyslela vážně ! :-D :-D:-D

Pagáčky jak víno:yes::yes::yes::yes:

magdalenka: :-K Mně teda jo, já mám ráda takové nekomplikované a nepřekombinované recepty s nápadem :yes:

Veronika.Hrozna:medvedí cesnak teraz dávam aj do guláša, aj do držkovej,všade, kde normálny kuchynský cesnak. Vlastne ich dávam obidva. A mimochodom, maris kedysi pridala zmrzlinu s medvedím cesnakom...:-D
Tieto pagáčiky sú od tej celozrnnej ražnej múky hutnejšie, iba s bielou obyč. múkou by boli ľahšie, nadýchanejšie. Chcela som vyskúšať, aké to bude s vyšším obsahom práve tejto celozrnnej ražnej.
Od toho sádla boli dobré - konzumovateľné (žiadne "gumáky") aj na druhý deň.
Žižu, potešila ma tvoja reakcia, nie každému sa moje recepty páčia.

Tvoje slané moučníky s medvědím česnekem mě fascinujou - nápadité, neokoukané a určitě moc dobré :yes::yes:

Paráda,jenom aby to nezmerčila moje polovička !:-O Konečně mi po měsíci dneska opravili troubu ,naštěstí ještě v záruce ! Takže včera si už koupil škvarky ,na ty tvoje škvarkové ! :-(
Ještě si počkám na "pudink" s medvědem !:-)) Nedáváš to i do guláše?:-D

Máš to nádherné, i nafocené a dobré to bude jistě moc:yes:

Tématické fráze:
pagáčky s medvědím česnekem, pagače s medvědím česnekem, česnekové pagace, pagacky s medvědího česneku, pagáčiky s medvědím česnekem, tncz nova levné recepty ládi hrušky 24.3.2014, slané pagáče s medvědím česnekem, medvědí česnek se sádlem, pagace s medvedim cesnakom, škvarkové pagáče s medvedím s česnekem, slané pagáčky s medvědím česnekem, pagáčky s medvědí česnek, pagáčiky s medvědího česneku, pagáčky z mědvědím česnekem, pagáčky z medvědího česneku, recepty s medvědím česnekem, pagáčky od ládi hrušky, pagáčiky ládi hrušky, pagáče s z medvědího česneku, pagáče s medvědím

Suroviny:
mouka hladká, mouka celozrnná žitná, sádlo vepřové, jogurt bílý, droždí čerstvé, cukr, sůl, mléko, česnek, česnek mědvědí, vejce,

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu