Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík s pikantní omáčkou Piri piri

Hodnocení receptu je 4,9 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 490 kJ /
595 kcal
Bílkoviny8,47 g
Tuky35,77 g
Vláknina17,34 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 274 mg
Sůl1,50 g
Sacharidy54,67 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso osolíme, opepříme a opečeme na pánvi s olejem z obou stran. Přendáme do pekáče. Krok 2: Do pánve vsypeme nakrájené cibule, orestujeme, pak přidáme posekaný česnek a feferonky. Ještě chvilku promícháváme. Krok 3: Poté vše přendáme do mixéru, kam vložíme i zbytek přísad na omáčku. Krok 4: Rozmixujeme skoro dohladka. Krok 5: Papriku nakrájíme na větší kusy a obložíme ji spolu s tymiánem králíka. Krok 6: Omáčkou přelijeme maso, trochu podlijeme a přiklopené dáme péci na 40 minut do trouby rozpálené na 200°C. Krok 7: Během pečení maso jednou obrátíme. Krok 8: Pak odkryjeme a dopečeme.

Zveřejněno 25. 3. 2014

Poznámka autorky 1974andrea

Na omáčku jsem použila jako předlohu dva recepty, jeden Jamieho Olivera a druhý z Dadalovy kuchařky.

Místo feferonek a zbytku koření můžete okořenit cca 1 - 2KL kořenící směsi Piri piri, ale lepší bude si vše připravit podle receptu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Yx29

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Yx29

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
piri piri omáčka, omáčka piri piri, kuře piri piri, králík recepty, piri piri, králík v pikantní omáčce, papriky piri piri, piri piri recept, omáčka piri piri recept, recepty na kralika, jak pripravit pikantniho krslika, kuře piry piry, recept piri piri, recepty králík, top recepty králík omáčka paprika, recept kuře piri piri, piri piri papričky, feferonky piri piri, kuře piri-piri, pikatni omacka z kralika

Suroviny:
králík, pepř, sůl, paprika čerstvá červená, tymián čerstvý, olej, cibule, česnek, feferonka, citron, paprika sušená uzená, paprika sušená sladká, omáčka worcesterová, šťáva citronová, petrželka, olej olivový, sůl, med

Přidat fotografie receptu