Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Celozrnný koláč s tvarohem, ovocem a drobenkou z ovesných vloček

Dostali jste chuť na ovocný koláč, ale ten klasický nespadá do vašich výživových tabulek a zdravého životního stylu? Nebojte se, máme pro vás úžasný recept na celozrnný koláč s ovocem a tvarohem. Najdete v něm i dostatek ovesných vloček, naopak másla jen trochu.

Hodnocení receptu je 4,9 (31×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lucie95 Lucie95

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 35 min

60 min (25 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 264 kJ /
1 975 kcal
Bílkoviny60,70 g
Tuky67,36 g
Vláknina19,41 g
Cholesterol 427 mg
Sodík 277 mg
Sůl0,89 g
Sacharidy271,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ze surovin na těsto vypracujeme tuhé těsto, které dáme odpočinout do ledničky (máslo a med přidáváme v tekutém stavu). Krok 2: Tvaroh smícháme s tekutým medem - množství přidáme dle chuti tak, jak jej chceme mít sladký. Krok 3: Těsto vmačkáme do dortové formy vymazané máslem a vysypané strouhankou. Vytvoříme vyšší okraje. Krok 4: Rozetřeme tvarohovou náplň a posypeme ovocem (individuálně můžeme dosladit - např. ostružiny). Krok 5: Drobenku vytvoříme smícháním všech ingrediencí a mnutím prsty. Hotovou drobenkou koláč posypeme. Krok 6: Pečeme na 180°C asi 30-40 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do koláče a po vytažení musí vyjít suchá.

TIP: Naše letní ovoce

Zveřejněno 2. 9. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J1l9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J1l9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Přidáno foto s ostružinami, děkuji za recept!

Děkuji za recept.Koláč je vynikající.Jen jsem dala větší tvaroh a pekla v malém pekáčku.:yes::-)

Koláč je výborný, i když se zpočátku zdálo, že těsta je málo, po upečení je poměr ideální, rozhodně těsta málo není, jen se mi zdá trošičku drobivé a sušší. Ale v kombinaci s tvarohem (dala jsem dva) a borůvkami je opravdu luxusní!:-8

Koláč byl výborný :-8 Určitě ho nedělám naposledy :-8:yes:

Výborný, zařazuji do svého repertoáru :-):-)

:yes::-)

není špatný, ale znám lepší modely:-8

Tak jsme také zkusila a akorát se mi válí v troubě :) Jen toho těsta bylo stráášně málo, tak jsem zvědavá jaké to bude :):-K

zrovna je v troubě, tak jsem zvědavá :-8 a už teď se na něj těším :-))

je výbornej :-)právě ted ho papám

Vyzerá to výborne :yes:;-) Ukladám si a vyskúšam:yes:;-)

mňam,hned bych si nabídla:yes::-p

Tématické fráze:
koláč z ovesných vloček, celozrnný tvarohový koláč s ovocem, celozrnný koláč, tvarohový koláč z ovesných vloček, celozrnný koláč s ovocem, ovesny kolac, kolac s ovesnych vlocek, zdravý koláč s ovocem, celozrnný tvarohový koláč, těsto z ovesných vloček, ovesné vločky s tvarohem, ovocný koláč z ovesných vloček, ovesne vlocky kolac, zdravá drobenka, koláče z ovesných vloček, celozrnný koláč s tvarohem, celozrny kolac, kolac ovesne vlocky, celozrnný koláč s tvarohem a ovocem, drobenkový koláč z ovesných vloček

Suroviny:
mouka celozrnná, prášek do pečiva, vločky ovesné, karob, med, máslo, vejce, tvaroh, med, borůvky, ostružiny, maliny, vločky ovesné, cukr třtinový, máslo, tuk, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu