Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 561 kJ / 5 153 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 99,71 g |
Tuky | 343,86 g |
Vláknina | 19,70 g |
Cholesterol | 2,29 g |
Sodík | 1,03 g |
Sůl | 2,21 g |
Sacharidy | 405,08 g |
Postup přípravy
Polovinu cukru vyšleháme se žloutky (asi 5 minut, na střední rychlost) do husté pěny.
50 g kakaa prosejeme do žloutkové pěny, přidáme vanilkový extrakt, sůl a opatrně smícháme.
Z bílků a druhé poloviny cukru, který postupně přisypáváme do bílků, vyšleháme sníh. ¼ sněhu promícháme se směsí kakaa a žloutků, poté přidáme zbytek sněhu a s opatrností dobře smícháme. Krok 2: Těsto rozprostřeme na plech a dáme péct do předehřáté trouby na 200°C asi 5-10 minut. Na pracovní plochu rozložíme utěrku, která nebyla vypraná v aviváži, a poprášíme ji kakaem. Upečený piškotový plát vyndáme z trouby a necháme 5 minut stát. Poté upečený plát překlopíme na utěrku s kakaem, odstraníme pečící papír, piškot stočíme do utěrky a necháme úplně vystydnout. Krok 3: Krém stracciatella: Čokoládové pecky nahrubo nasekáme. Plátek želatiny namočíme do studené vody. 50 ml smetany zahřejeme v mikrovlnce. Nabobtnalou želatinu vymačkáním zbavíme přebytečné vody a zamícháme ji do horké smetany. Kondezované mléko, med, vanilkovou pastu a smetanu se želatinou společně šleháme po dobu 5 minut. Směs necháme vychladnout a poté ji nalijeme do zbytku studené smetany a šleháme do zhoustnutí. Do vyšlehaného krému přidáme nasekanou čokoládu a opatrně smícháme. Vychladlý piškotový plát roztočíme, potřeme krémem, opět zatočíme a roládu dáme vychladit do lednice. Krok 4: Ganache z bílé čokolády: Čokoládu a máslo nakrájíme na malé kousky. Smetanu dáme zahřát a těsně před tím než začne vařit ji odstraníme z ohně. Do horké smetany nasypeme nakrájenou čokoládu a máslo a necháme 1 minutu stát, potom mícháme, až se všechny suroviny spojí. Krok 5: Ganache necháme vystydnout, pak ho dáme na několik hodin vychladit do lednice. Studený ganache vyšleháme do krému, pozor nepřešlehat, snadno se srazí. Povrch rolády potřeme čokoládovým krémem a zlehka poprášíme kakaem.
Zveřejněno 16. 4. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kakaová roláda s krémem stracciatella a ganache z bílé čokolády
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gVJD
Moje poznámka
Kakaová roláda s krémem stracciatella a ganache z bílé čokolády
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gVJD
Nejnovější recepty
Brynzové halušky III
Přidáno před 5 hodinami
Roláda z mladého špenátu
Přidáno před 6 hodinami
Krůtí plátky se zeleninou
Přidáno před 10 hodinami
Andělská čokoláda
Přidáno před 13 hodinami
Štrúdl s cuketovou náplní
Přidáno 7. 4. 2025 18:04
Řezy s pudinkem a švestkami
Přidáno 7. 4. 2025 17:50
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Asijská kuřecí polévka s kukuřicí
Makyse před 4 hodinami
Dušený květák
Eva_H před 4 hodinami
Uzená kuřecí stehna s hruškou na cibuli
Lucie1001 před 4 hodinami
Pikantní čočka
Benetka před 4 hodinami
Víkendová valašská kyselice
michaelatomastikova999 před 5 hodinami
Pikantní zelňačka s fazolemi, bramborem a klobásou
El.Magios před 6 hodinami
Cikánský řízek
lidunka76 před 6 hodinami
Šneky Pizza
jakub@V před 8 hodinami
Zapečená brokolice se žampiony a bramborami
Pepajz před 8 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
gully před 8 hodinami
Tématické fráze:
stracciatella krém,
recept na bílou čokoladovou ganache,
čokoládová ganache,
bílá roláda,
krém stracciatella,
bílá čokoládová ganache,
čokoládová roláda s maslovym krémem,
recept na čokoládové ganache,
recept na bílou ganache,
cokoladove ganache,
čokoládová ganache z bílé čokolády,
jak nepřešlehat sníh do piškotové rolády,
straciatella cokolada,
bílá čokoládová ganage s ovocem,
bilykrem do rolady,
recept na čokoládové řezy s polevou ganage,
rolada straciatella krem,
piškotová roláda s ganache,
kakaová roláda s kremem maskarpone,
kakaova rolada
Suroviny:
vejce,
cukr,
kakao,
extrakt vanilkový,
sůl,
smetana ke šlehání,
želatina,
mléko kondenzované,
med,
pasta vanilková,
čokoláda hořká,
smetana ke šlehání,
čokoláda bílá,
máslo
Komentáře (11)