Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlá ořechová bábovka

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ilacek Ilacek

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 40 min

55 min (15 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Bábovka, která by se mohla klidně jmenovat "cobydupka". Výborné suroviny, rychlá a snadná příprava, chutný výsledek! Nakrájená na talířcích nepobude určitě dlouho. A pokud by se u ní na talířku objevil ještě kopeček šlehačky, bude to mistrovské dílo!

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 444 kJ /
5 125 kcal
Bílkoviny103,29 g
Tuky318,93 g
Vláknina22,50 g
Cholesterol 792 mg
Sodík 521 mg
Sůl1,84 g
Sacharidy449,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Krok 2: Všechny sypké suroviny smícháme v míse, přidáme vejce, mléko a olej, dobře promícháme. Krok 3: Troubu vyhřejeme na 170 °C. Krok 4: Nalijeme do formy a pečeme v troubě asi 40 minut. Propečenost vyzkoušíme špejlí, po vytažení musí být úplně suchá.

TIP: Jak vyklopit bábovku

Zveřejněno 11. 7. 2012

Poznámka autorky Ilacek

Do bábovky můžeme přidat také rozinky nebo nasekanou čokoládu, ale výborná je i bez ní.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlá ořechová bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j59P

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlá ořechová bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j59P

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Vitek2015: Zkoušel jste bábovku upéct? Ostatním kuchařům se povedla a chutnala, možná pokud napíšete co se vám na bábovce nelíbilo, dokážeme vám poradit kde byla chyba ;-)

No , moc to není dobrý

Výborná bábovka. Dělala jsem z kešu oříšků a luxus 👍🏻

Vláčná, chuťově výborná a opravdu velmi rychlá (bohužel i na konzumaci:_)

Včera jsem pekla, bábovka je opravdu moc dobrá:-p:yes:, děkuji za recept

Je to vynikající bábovka:yes:

Byla dost mastná, jinak vyběhla dobře, chuťově fajn, ale fakt hodně mastná, příště dám tak o třetinu méně oleje

Dnes jsem upekla druhou protože mi ji včera celou snědli. Je výborná a kluci si ji chválí děkuji za typ :-p:yes::yes::yes::yes:

Těsto bylo opravdu řídké, ale dopadlo to skvěle :yes: a taky tak chutná :-):-p.

Skvělá, sice se zdá řídká, když se nalévá do formy, ale krásně vyběhne a je opravdu dobrá:yes:
+5

Jsem rada ze vam babovka chutnala:-) a diky za pochvalu:-K

Všechno je jednou poprvé.Včera poprvé v životě dělal bábovku.Dopadlo to na 1*,možná proto,že tato není tak složitá.Přesto chuťově vynikající.
Takže díky za recept!

věřím, že je výborná;-), vypadá tak:-):yes::-K

Tématické fráze:
ořechová bábovka bez mouky, ořechová bábovka, výborná ořechová bábovka, ořechová bábovka z hladké mouky, ořechová bábovka bez vajec, ořechov a babovka, rychla babovka, ořechova bábovka recept, richla babovka, bábovka s celými ořechy, ořechová bábovka na hrnky, ořechov bábovka, richla buchta, recept na rychlou ořechovou bábovku, orechova babovka top recepty, vlacna orechova babovka z hladke mouky, richla babovka, babovka z hladke mouky orechova, rychla babovka na hrnky, richala ořechová bábovka

Suroviny:
mouka hladká, ořechy mleté, vejce, cukr, mléko, olej, prášek do pečiva, cukr vanilkový, rum, tuk, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu