Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 591 kJ / 141 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 7,28 g |
| Tuky | 5,20 g |
| Vláknina | 12,96 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 592 mg |
| Sůl | 1,44 g |
| Sacharidy | 9,84 g |
Postup přípravy
Krok 1: Roštěnky dobře naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme dijonskou hořčicí. Na maso položíme plátek sýra, čtvrtinu okapaných houbiček, které posypeme kořenící směsí (použila jsem směs Staročeské brambory od Kotányi). Vše pevně zavineme a zajistíme párátkem. Povrch potřeme olivovým olejem a necháme odležet, klidně přes noc.
Krok 2: Masové závitky zprudka opečeme v pánvi ze všech stran (asi 10 minut), podlijeme malým množstvím vody a dusíme pod pokličkou dalších 20 minut. Hotové maso vyndáme, zahustíme kuličkou připravenou ze stejného množství másla a hladké mouky (případně granulovanou jíškou) a dochutíme (solí, kořenící směsí, hořčicí...).
Zveřejněno 31. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Závitky z roštěné s kyselými houbičkami a ementálem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ANNB
Moje poznámka
Závitky z roštěné s kyselými houbičkami a ementálem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ANNB
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 5 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 6 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 6 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 6 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 7 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 8 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 8 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 9 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 9 hodinami
Tématické fráze:
recepty s ementálem,
co uvarit z rosteny,
závitky z roštěnky,
roštěná co z ní uvařit,
hanacka rostena,
hovězí kyselé houbičkách,
omacka s kyselych houbiček,
co z roštěný?,
roštěná závitek,
hovězí na kyselých houbičkách,
tibecka hoba kcemu se pouziva,
tibetské houbičky užívání,
zavitky s roštenky,
závitky s roštěnou,
smes z rostene,
škodí zdraví tibecká houba,
recepty z roštěný,
kyselé houbyčky,
co s ementalem,
recept směs z rostěné
Suroviny:
roštěná hovězí,
houby,
sýr ementál,
hořčice dijonská,
pepř,
sůl,
olej olivový,
máslo,
mouka hladká
Komentáře (11)
Recept jsem realizovala z koupených zavařených hub, takže závitky nebyly tak pěkné na řezu, jako když se použijí malinké hříbečky s tmavými hlavičkami...
Za bodíky děkuju!!
Drahulin - to je těžká závislost a manžel už má taky silně nad váhu (já taky ale pšt)...přesto se ptá denně - a dneska máme co?
Jani, tohle jídlo není přímo moje improvizace, jedla jsem ho před lety v jedné oblíbené restauraci - byla to tímtéž plněná panenka. Takže pokud chceš vyzkoušet, použij klidně i panenku - tu bych (celou plněnou) opékala tak 15 minut a už nedusila, nebo vyrob roládky z kuřecích prsou s touto náplní, všechny varianty budou dobroučké. Těším se na tvoje fotky, protože je máš
Papričko, já si všímám, že mám podobné chutě jako tvůj Tonda. Právě se to chystám napsat k salátu...