Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Citronové řezy - máslové a výborné

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Olga Urvalkova Olga Urvalkova

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 048 kJ /
5 509 kcal
Bílkoviny80,19 g
Tuky251,94 g
Vláknina10,50 g
Cholesterol 1,71 g
Sodík 566 mg
Sůl1,90 g
Sacharidy724,88 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny sypké suroviny smícháme, přidáme ostatní a šleháním spojíme v krásné žluté těsto. Upečeme na plechu asi 37x27 cm (velký), trvá asi jen 10 minut. Krok 2: Pečeme do světla, jen aby se nelepilo na špejli. Na ještě teplé dáme polevu a necháme ztuhnout.

Zveřejněno 14. 4. 2014

Poznámka autorky Olga Urvalkova

Koláč je výborný, druhý den nejlepší - voní citronem a máslem, zkuste:)), stejný recept tu není.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZD68

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZD68

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (53)

Dělala jsem z dvojité dávky na velký plech a je výborná. Moje maminka, která nemusí sladké si dokonce přidala. <3 Děti se o ní perou, manžel má boule za ušima. Cukr jsem vyšlehala s vejci do pěny, jinak jsem jela podle receptu. Buchta je vláčná, nadýchaná, jemná. 😊 Přepisuji si jí do svých receptů. :-*

Dopečeno, ochutnáno- je výborný !<3<3
Akorát jsem pekla 25 minutes na 180 C°.
Příště zkusím přidat do cukrového sirupu trochu rumu :-D

Potřebovala jsem něco rychlého upéct,protože v osm večer už se mi do ničeho složitého opravdu pouštět nechtělo a narazila jsem na tyto citronové řezy. Naštěstí jsem doma měla všechny suroviny,tak jsem se do toho pustila.Byla to fakt rychlovka a ochutnat jsme ho museli hned,ještě ani nezatuhla poleva <3 Jsem na něj zvědavá zítra až se rozleží,vezu ho do práce jako mňamku pro kolegy,tak věřím,že obstojí i u nich. Za mě velmi chutný rychlý moučník,díky za recept a určitě ho nepeču naposledy.;-)

Veru, koukni na fotky, ony ty řezy jsou másloé třené (proto taky dobré), nemají ani vypadat a chutnat jako piškotové!
Asi se Ti povedly, jen jsi čekala něco jiného? pro kosy škoda :):-K

Nejsem pořád na netu...:)....už jste asi nakrojili....já jen do špajzu, v lednici uchovávám na delší dobu.
Ať chutná:-K:-)

Olga Urvalkova: nepovedl se ;-( vznikla z toho taková houba , tuhé a nenakypřené . Přemýšlela jsem, že dám polohrubou, pak jsem dala podle receptu . Nemají do toho jít našlehané bílky na nakypření , nebo jsem zase něco pokazila. Nevadí , i kosové potřebují něco do žaludku. :-p Chuťově vynikající , bezpochyby , jenom ta konzistence ! Nemůže se vždy vše podařit.

Takže právě upečen ! Dostal polevu a když vychladne kam s ním ? Do studeného špajzu, nebo do lednice ?????:-?

Veru, dávám na ještě teplý koláč. Nejdřív tou polevou zatřu díry, pak celoplošně přeliju.
Jedině m á s l o , cenově rozdíl máslo/Hera 20,- Kč, chuťově nesrovnatelný !!!! Citrony taky něco stojí, nekažme si tu dobrotu Herou! Krásný den všem :-K:-)

Olga Urvalkova: Moje tchýně dávala na dortový piškot svařené dortové želé s ovocnou šťávou za horka a pak po vychladnutí ovoce a zase trošku dortového želé a šlehačku , takový jednoduchý ovocný dortík a ten piškot byl neskutečně dobrý.:yes: Tohle bude taky.<3

Majka: V některých receptech lze v pohodě herou máslo nahradit, ale zrovna tady to nejde, máslo tu má svou opodstatněnou úlohu, ono totiž voní :-*

Majka: Jsou tady lidi,kteří si myslí,že když do receptu,v kterém má být Hera dají máslo,že jsou geniové. Někdy to jde,ale jsou recepty,kde tato výměna vede k tomu,že recept se nepovede.A to proto, protože tam prostě ten rostlinný tuk PATŘÍ!!!Proč je třeba v receptu na domácí čokoládu, kterou jsme jako “haranti“zbožňovali,100% tuk(třeba Omega)a ne máslo? Proto klidně dávám Heru,i když zrovna chudák nejsem:yes::yes::yes: A tam,kam patří máslo,dám máslo.;-)

jarda Kadic: Já taky ! Do tohoto koláčku bych Heru nedala. Ten citron chce máslo , zdá se mi ,že to je takový francouzský recept a tam by mělo jít opravdu máslo. Jdu si ho vytisknout.

milanledec@seznam.czBohužel já peču na vánoce jedině z HERY,hlavně finančně!!!!!!!No a jsme na živu!!!!!:-p:-p:-p:-p

Jitule-cibule 4. 8. 2014 21:31
Už to cítím, i tu vůni i tu chuť. ;-)
Takže přidávám do oblíbených a o víkendu se peče:-!
:-K

:-O:-* už se na něj těším miluji vůni citronu, díky za receptík a ano máslo není hera(voda):yes:

Opravdu moc dobrý koláč. Díky za recept, bod už jsem dala, tak jen fotku :-8:-8

Olga Urvalkova:
Olinko,
koukala jsem na ty TRIO řezy, recept vypadá velmi dobře, a jak je v tom rum, tak si myslím, že bude jeden plech málo:-D:-D:-D:-D:-D. O víkendu zkusím a dám vědět jak jsem dopadla.:-p
Jinak citronka již 6 plech :-D:-D:-D

Vyzkoušel jsem. Přidávám foto a bod :yes:

Upekla jsem je včera večer a musím dát za pravdu, že jsou neuvěřitelně lahodné a dobroučké :-) ... a také jednoduché :-)

Zdeninko, mám z Tebe radost:-)):-)):-)).
Já jsem fakt mlsná a taky je můžu:-)):-)).
Zkus někdy na lepší moje "ŘEZY TRIO-úžasné". Ty se fakt musí rozležt 2 dny, ale pak se poperete:-D. Hezký den celé rodince, pa

Dneska plech č:5 - :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

No to jsem si teda dala !!!! :-D:-D:-D
Upekla jsem si na sebe bič, první plech zmizel beze stopy ještě ten den co jsem pekla, takže jsme ani nemohli ochutnat, jak chutná druhý den. A teď během prvního týdne od objevení receptu už peču 4 plech. Ještě že je to tak jednoduché :yes: a to prý manžel není na sladké (chichichi)

Olinko tu polevu svařit v kastrůlku a dávat na studený nebo ještě teplý koláček??? :-?:-?:-?

Upekla jsem dnes ráno a děti po příchodu ze školy ochutnali půlku plechu :-O, Takže jsou opravdu chutné :-p

Teda já nevím, ale mě někdy připadá, že tady jsou lidi z Marsu...v receptu je psaný všechno,co člověk k pečení potřebuje, proto nechápu,že se tady někdo ptá, proč máslo a ne heru apod. Je přece megarozdíl dát do pečení máslo a dát tam margarín, což hera je!Je pravda, že každej je zvyklej na něco jinýho a každýmu chutná něco jinýho, to ale neznamená, že to budu někomu hanit viz Jiřka.Taky je jasný, že se stane překlep, což neznamená, že z toho nepoznám, co měla pisatelka na mysli...Většinou tady hledáme recepty rychlý,kdy neprostojíme hodiny u kuch. linky.Co je pro někoho obyčejná buchta,může bejt pro jinýho pamlsek,protože někdy jsou právě ty obyčejný věci nejlepší.Všechny máme volbu, zda se do toho pustit nebo ne.Pokud má někdo rypák na luxusní dezerty, ať sem neleze a nekazí to svými protivnými názory jiným!

Dnes jsem řezy upekla a musím je pochválit - jsou rychlé a výborné :-p;-):yes:

Upekla jsem podle tohoto receptu letos vynikajícího velikonočního beránka, řezy to budou příště - moc nám chutná :yes::yes::yes: Jen přemýšlím, že možná místo cukrové polevy umíchám trochu tvarohového krému s medem. Díky za skvělý recept, oceňuji i jednoduchost a rychlost!:-K

snazilka: Hele, a recept na ten tvarohový krém s medem si necháváš jen pro sebe ?:-?:-?

Polemizovat o tom, zda jsou řezy výborné nebo ne, se dá vždy. Záleží na tom, co je pro koho dobré. Pokud nejedl nic lepšího, zdá se to výborné. Je-li ale člověk zvyklí na lepší mlsy, je to pro něj obyčejná buchta! Už jsem se tak napálila několikrát.Tak to berte všichni s rezervou!:-p

Marie:

Marie:

To bude dobrota :yes:

Marie, tak zázrak jsem neslibovala, ani ho neumím:-p.
Ale že jsou vláčné, máslové a voňavé, druhý den skvělé-za tím si stojím:-K:-K:-K

upekla,ale že by to byl nějaký zázrak to né,škoda másla.;-(

Ahoj, všem děkuji a omlouvám se-uťukla jsem se, samozřejmě Dg, pod tím jsem vynechala jako opakování Dg, ale program si to posunul-prostě všude Dg (postaru dkg, ale to snad dojde každému). A když píšu máslo, myslím máslo:-8. Prostě Hera má jinou chuť a to se nedá ničím napravit.
Dojídalali jsme včera a jsou fakt úžasné, a to jsem velmi mlsná:-)):-))

Dievčatá, jednotku "dag" som opravila ja :-8 Ono dekagram má skutočne v medzinárodnej sústave jednotiek značku dag. U nás sa používa táto sústava od r. 1975, učili sme to od tohto termínu aj deti v škole. Takže ozaj je to medzinárodne uznávaná značka dekagramu. Čakala som, že autorka dopíše chýbajúce údaje. Ale keďže vidím, že vám téo vadí, tak to prepíšem na gramy, ja som sa orientovala podľa čísel, že to bude v dekagramoch.
Inak mrknite tu, koho to zaujíma, že mám pravdu. ;-)http://cs.wikipedia.org/wiki/Kilogram

Já recepty Olgy chápu. Prostě napíše dag a co je pod tím, tím se rozumí množství v dag. Když je změna, tak napíše - jako ke konci surovin 1 dl mléka. Kdyby napsala 1 mléka, tak víme všichni kulový, ale srozumitelný to je si myslím ;-). O víkendu se chystám upéct tyto řezy, určitě budou dobrý :yes:

Tématické fráze:
máslové řezy, citrónove rezy, citronové řezy s krémem, hera máslová recepty, recept na citronové řezy, maslovy citronovy krem, citronovy maslovy krem, citronové řezy recept, co upect z hery, héra velikonoční cupcakes, kdy dávat citronovou polevu, máslové tvarohové řezy, máslová poleva, máslový krém s citronem, maslove rezy, máslové řezy recept, citronovy rez, nejlepší citronové řezy, citronovy maslovy rez, rychlé citronové řezy

Suroviny:
mouka hladká, cukr krupice, máslo, vejce, šťáva citronová, kůra citronová, prášek do pečiva, mléko, šťáva citronová, máslo, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu