Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečené kuřecí gnocchi

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

McLucka McLucka

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 202 kJ /
1 004 kcal
Bílkoviny31,75 g
Tuky5,40 g
Vláknina8,90 g
Cholesterol 12 mg
Sodík 2,10 g
Sůl5,20 g
Sacharidy202,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Gnocchi uvaříme v osolené vodě dle návodu. Kuřecí stehna obereme a maso nakrájíme. Rajčátka omyjeme a rozpůlíme. Uvařené gnocchi promícháme s kuřecím masem, rajčátky a fazolemi. Ochutíme solí, gyros kořením a oreganem. Krok 2: Na pánev si dáme zahřát mléko ochucené solí, česnekem a oreganem. Jakmile začne pěnit přilejeme v troše mléka rozkvedlanou hladkou mouku. Mícháme do zhoustnutí. Krok 3: Do vymazanáho pekáče dáme směs gnocchi a na vrch zalejeme připraveným bešamelem. V troubě zapékáme při 180°C do zezlátnutí povrchu.

Zveřejněno 22. 5. 2014

Poznámka autorky McLucka

Jednoduché rychlé jídlo když zbyde pečené kuře..:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené kuřecí gnocchi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G79J

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené kuřecí gnocchi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G79J

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Základní bešamelová omáčka je mouka, máslo, mléko, sůl, bílý pepř a muškátový oříšek. Přidáním sýra získáme omáčku Mornay ;-)

Marta: Jasne, ze "nej" light, je jen mouka a mleko, ovsem to je "kase", ne besamel. S parmazanem (porad to neni besamel), ona kase je urcite vice chutnejsi a rozhodne mene tucna nez s maslem. Ve 100g parmazanu je 28,4% tuku.
Jeste existuje jedna finta a to je mouku nejprve na sucho oprazit, svarit s mlekem a pridat parmazan, porad to neni besamel, ale chutove ho pripomina nejvice.

Jitkas:No já tedy nevím...light a s parmazánem ?? Nebude to vůbec light, ale bude to chuťově vynikající :-)
Jinak, recept je skvělá rychlovka.

Jasne, bez masla, dekuji Ti, jen to asi nelze jiz opravit, omlouvam se.

Jitkas:Mouku tam teda vidím, ale nemá to být spíš bez másla? :-D

Toto co popisuje autorka je spise jakasi mlecna kase a bude silene husta, neb dat na 200 ml mleka 3 lzice mouky je strasne moc.

Besamel light(bez mouky): 1/2l mleka, 50g mouky (2 lzice), 2 lzice strouhaneho parmazanu, sul, muskatovy orisek. Svarime osolone mleko s moukou, sundame z ohne a pote do horke kase zaslehame parmazan.

Hrašuľka.Hráštek: Dobře, kaju se. :-)

Hrašuľka.Hráštek 23. 5. 2014 13:15
Drobek: Sem na recepty chodia aj ľudia, ktorí aj pri najlepšej vôli nedokážu stáť hodiny pri sporáku, aby navarili 1-2 porcie.;-(;-(
Ja som čerstvo po operácii nohy a tak si v týždni nechávam obedy nosiť.;-);-)
Ale na výkend tu hľadám recepty, ktoré sa dajú "sklepať" za pár min.:-p:-p Ináč sa to proste nedá,
som sama a nemám žiadneho Drobka :-D:-D, ktorý by ma
obslúžil.:-(:-(:-(
Takže, neodsudzujme nič, čo je dobré :yes::yes::yes:

Tohle někdy zkusím, až mi zbydou halušky,já ty gnocchi jednou ochutnal..........,a ..........už je mít nemusim, ovšem proč by třeba někomu nechutnaly;-) + bod.

Já bych si na tomhle taky pochutnala.:-p Sice bešamel dělám tak, jak se má, gnocchi kupuju čerstvé, ale chuťově to bude moc dobré:yes: Jen mě zarazil ten název " kuřecí gnocchi ", pod tím bych si představila gnocchi z kuřecího masa, což je blbost. Asi bych to viděla spíš na zapečené gnocchi s kuřecím masem;-)

Nevarím gnocchi často, ale doma ho nerobím, kúpim hotové. Nemyslím si, že všetko doma robené je dokonalé, a všetko kúpené šmejd. Niekedy je to naopak. Aj to kúpené môže byť kvalitnejšie ako domáce, len treba vyberať v obchode a čítať etikety. ;-)

Ta miska je opravdu moc hezká :-*:yes:

Mně taky nevadí, že gnocchi jsou kupované, jsou k dostání i velice kvalitní, ale bešamel není mléko s rozmíchanou moukou, ale máslo - mouka - mléko.;-):-)
Lucko - vypadá to dobře a máš nádhernouu misku;-):-):yes:+3

Mně se recept také líbí, nejde přece jen o to, že vše se musí dělat nutně doma - brambory doma nepěstuju, zeleninu taky né, ani maso nemám z domu.(bydlím v paneláku a sousedům by se to asi nelíbilo :-D) Jde o nápad:yes:. Když nemám čas a mám dobrý kontakt na obchodníka, klidně koupím knedlík v obchodě, nestydím se za to, proč taky. Těstoviny taky kupuju v obchodě, i rýži.Je ale pravda, že si vybírám značku.
Jako nápad beru. Gnocchi doma neděláím a dělat nebudu. Mám velmi kvalitního dodavatele.

Drobek:ale Drobku, nebuď takový:-! Mně se recept zrovna líbí;-)

Načíst další komentáře (1)

Tématické fráze:
zapecene gnocchi, gnocchi recepty, recepty na kureci s gnocchi, gnocchi recept, zapečené gnocchi s kuřecím masem, gnocchi s fazolemi, gnocchi s besamelem, maso ke gnochi, kure s gnocchi, kureci masi a gnocci, zapečené gnocchi s bešamelem, kuřecí medailonky s rýží, noky v besamelu, gnocchi kureci, zapečené gnocchi s kuřetem, recept gnočchi, kuřecí řízky zapečené gnocchi, kuře gnocchi, gnocchi z kureci, gnocchi a kuře

Suroviny:
gnocchi, stehno kuřecí, fazole ve slaném nálevu, rajče cherry, sůl, koření oregáno, koření gyros, mléko, mouka hladká, koření oregáno, sůl, česnek

Přidat fotografie receptu