Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šneky z listového těsta na sladko

Hodnocení receptu je 5,0 (34×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mirca75 mirca75

Středně náročný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 15 min

65 min (50 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Kvalitní listové těsto dnes běžně seženete v obchodě, takže se nemusíte zdržovat jeho přípravou. Záleží pouze na vás, čím je naplníte. Listové šneky jsou rychlé na přípravu a vždy se po nich hned zapráší. Hodí se i tehdy, když vás překvapí nečekaná návštěva.

Suroviny pro 1 dávka

2 větší nízké plechy

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 495 kJ /
4 181 kcal
Bílkoviny77,84 g
Tuky259,11 g
Vláknina54,74 g
Cholesterol 472 mg
Sodík 360 mg
Sůl0,74 g
Sacharidy357,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme náplně. Do horkého mléka nasypeme mák, přidáme cukr, skořici a vaříme do husté, ale krémové konzistence. Asi 10 minut. Pak přidáme 3 lžíce povidel či rybízové marmelády a případně ještě dosladíme. Odstavíme z plotny a necháme vychladnout. Krok 2: Na tvarohovou náplň smícháme tvaroh, vanilkový cukr a žloutek a přidáme asi 2 lžíce vanilkového pudinkového prášku. Nakonec dosladíme dle chuti. Krok 3: Jablka umyjeme, oloupeme a nastrouháme. Ochutíme vanilkovým cukrem a v případě potřeby ještě dosladíme. Krok 4: Troubu předehřejeme na 200 °C. Dva nižší větší plechy vyložíme pečicím papírem. Krok 5: Listové těsto rozdělíme na poloviny. Jednu polovinu rozválíme na pomoučněném vále na plát o tloušťce asi 3 mm, potřeme makovou náplní a pevněji srolujeme. Nakrájíme na plátky o tloušťce asi 1 cm a naskládáme na připravený plech. Potřeme vejcem. Krok 6: Druhou polovinu listového těsta také vyválíme na plát o tloušťce asi 3 mm a jednu půlku potřeme tvarohovou náplní a druhou poklademe nastrouhanými jablky a posypeme oběma cukry. Pak svineme část s tvarohovou náplní, proti ní svineme část s jablečnou náplní - vzniknou 2 roládky spojené proti sobě. Roládky nakrájíme na plátky o tloušťce asi 1 cm a naskládáme na plech. Potřeme vejcem. Krok 7: Plechy vložíme do předehřáté trouby (najednou či zvlášť) a pečeme asi 10-15 minut do zrůžovění.

Zveřejněno 27. 11. 2009

Poznámka autorky mirca75

Tyto sladké šneky dělám často i s jinými náplněmi (ořechová, náplň jako na štrůdl,...) a vždy jsou hned pryč.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šneky z listového těsta na sladko

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WLpo

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šneky z listového těsta na sladko

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WLpo

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

Děkuji moc za inspiraci ! Dělala jsem tvarohovo jablečná ouška a povedla se :-) Efektní,snadné a dobré - určitě zopakuji :yes:

Petru: To bude překlep, dala bych necelý decilitr. ;-) Ještě se tam pak dává rum a marmeláda, tak to ještě zřídne.

Do makové náplně opravdu 0,75l mléka?

:-*

Ja jsem vyzkousela tu tvarohovo- jablecnou kombinaci a vubec se mi to nepovedlo nakrajet. Tvaroh se mi roztekal ven pri krajeni a cele se to rozjizdelo. Ty prekrasne, uhledne sneky od Mirca75 nemam sanci zopakovat. Mozna jsem mela i zbytecne velky vyvaleny plat a chyba byla tvaroh ve vanicce. Nakonec jsem krajeni po tretim kousku vzdala a upekla zarolovane v kuse jako zavin. Asi bych potrebovala videopostup :-)

saryk:), tvaroh ve vaničce je opravdu řídký, ale lze ho zahustit pudink. práškem. A nebo nechat vykapat, ale to pak není rychlé pečení;-).
A pokud nejde krájet nožem, lze krájet nití jako horké knedlíky. Ale určitě byly dobré i jako závin;-). Děkuji za vyzkoušení

Tak děvčata dneska to jdu zkusit. Snad se to povede. Náplň tvaroh a domaci švestkový povidla.

Ja som robila s kakaovo-škoricovou náplňou ale v najbližšej dobe by som rada vyskúšala aj jablčnú a lekvárovú...je to strašne rýchle a chutné :-K:yes::yes:

Tak jsem se inspirovala tímhle receptem.Zaujala mě dvojí náplň a napadla mě další varianta :-8 Použila jsem tvarohovou a makovou náplň,avšak tvarohovu jsem zamotala dovnitř šneka a vznikl tenhle koláček :-p Posílám foto i bodík a děkuji za inspiraci :yes:

Nádhera:-K

Krása:-K zkoušel jste je někdo s pudinkem? :-p

Když není času, tak je toto vděčný recept:-*
Pekla jsem s mákem, strouhanými jablky prosypanými skořicovým cukrem.:-p:-p:-K:yes:20*

peckulita 20. 10. 2011 21:22
no tvaroh jsem mela hooodne tekuty :-(tak jsem upekla jen dvojity strudlik a nekrajela jsem je na šneky a taky mňamka.:-)

Děkuji moc za milá slova a pokud by to šlo,tak bych vás na ně nejradši pozvala:-p:-).

Miruš, skvělá klasika a výborný nápad s dvojí náplní;-):-p. :-!:-)):yes::yes::yes: +13

Tak to musím vyzkoušet moc se mi to líbí.:-))Dávám bodík:yes:10:-))

Načíst další komentáře (8)

Tématické fráze:
šneci z listového těsta, sladké šneky z listového těsta, sladcí šneci z listového těsta, pudinkový šneci z listového těsta, šneky z listového těsta sladké, sladké šneky, šneci z listového těsta s pudinkem, skořicoví šneci z listového těsta, sladcí šneci, šneci z listového těsta s tvarohem, listové těsto s pudinkem šneci, šneky z listového těsta na sladko, šneky z listového těsta, sneky na sladko, pudinkove sneky z listoveho testa, recepty z listového těsta, tvarohoví šneci z listového těsta, skořicové šneky z listového těsta, šneky z listového těsta s pudinkem, tvarohový šneci z listového těsta

Suroviny:
těsto listové, vejce, mák mletý, mléko, cukr krupice, skořice, povidla švestková, rum, tvaroh, cukr moučkový, cukr vanilkový, pudink vanilkový, žloutek, jablko, cukr vanilkový, cukr krupice

Přidat fotografie receptu