Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečené špagety s boloňskou omáčkou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

4abc4

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: min. 6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 966 kJ /
3 577 kcal
Bílkoviny174,34 g
Tuky117,56 g
Vláknina54,70 g
Cholesterol 300 mg
Sodík 1,32 g
Sůl3,05 g
Sacharidy399,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dám vařit vodu na špagety a následně je klasicky uvařím. Krok 2: Nakrájím si cibule na malé kousky a česnek buď utřu se solí nebo na jemno nakrájím. Dám na oleji zesklovatět na pánvičku s vysokými okraji. Krok 3: Mezitím si promíchám maso a přidám tam všechno koření a znovu pořádně promíchám. Krok 4: Až je cibule s česnekem hotová, přidám maso a pořádně rozdělím na malé kousíčky, nechám pořádně prohřát a propéct. Krok 5: Když je maso hotové, zaliji červeným vínem a nechám vybublat. Krok 6: Když je hotovo, přidám plechovku/y rajčat, opět nechám probublat a zredukovat na omáčku a ke konci přidám případně tu hotovou omáčku. Nechám pořádně zredukovat. Krok 7: Hotové špagety propláchnu a přendám do zapékací mísy a přidám hotovou omáčku, pořádně promíchám. Krok 8: Nastrouhám si celý sýr a cca půlku přidám do špaget s omáčkou a promíchám. Krok 9: Dám zapéct do trouby na cca 30-40 minut na 200°. Krok 10: Po 20 minutách vyndám, posypu zbytkem nastrouhaného sýru a dám dopéct na 10-20 minut, až se sýr rozpustí.

Zveřejněno 28. 6. 2014

Poznámka autorky 4abc4

Když jsem tentokrát dala 2 plechovky rajčat a ještě tu omáčku (500 ml), bylo omáčky opravdu hodně, ale zase špagety nebyly suché a hezky tou omáčku nasákly a nabyly. :)

S kořením v mase opravdu nešetřím a do omáčky pak přidám už jen sůl a pepř a pokud nedávám hotovou omáčku, tak i trochu sušeného česneku nebo česnekovou pastu a oregáno (dobré je i pizza koření, dodá tomu zajímavou chuť).

Podáváme se sklenkou červeného vína. :)

Recept je od kamarádky, která maso takto koření, ale samozřejmě chápu, že někomu se kombinace oregáno - bazalka - majoránka zdá divná, samozřejmě je možné dát i jedno z nich. :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PpWw

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PpWw

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Andrea: Práve, že sa starám.:-D Chodím na tento web ako všetci registrovaní, ale aj neregistrovaní, od začiatku, a dovolím si tvrdiť, že sme tu všetci "doma", takže sa to týka aj mňa. A takých hulvátov, ako si ty ( svedčí o tom tvoje vyjadrovanie ), tu nikto príliš v láske nemá. Skús zmeniť prístup k ľuďom. ;-)

veľmi pekný recept, musím si ho hneď vytlačiť keby náhodou zmizol

Andrea: Tejajka neřekla nic neslušného. Tady nejsi na hřišti, kde můžeš jakkoli pokřikovat. Vyjadřuj se k věci, konkrétně a s,lušně.

tejaja:
Starej se o sebe!

Já to nemyslím spatně,ale to jedno. Ano, chápu, ale i tak, i když se někdo učí vařit,stejně má svou hlavu. :) Tak jsem to myslela.

4abc4: Já se jen slušně zeptal,pokud to bereš takhle,tak v tvém příštím receptu očekávám,že vyjmenuješ všechno koření,co existuje a nakonec napíšeš,abychom si vybrali.Sem chodí spousta lidí,kteří se vařit učí,tak by podle toho recepty měly vypadat.

Ja mám tento recept od kamarádky, která to tak dělá už dlouho a taky se mi to zprvu zdálo divné, ale nakonec z toho vznikla dobrá chuť. Však nikoho tady nikdo nenutí, aby to dělal přesně podle mě, že? :)

jarda Kadic: A dobre delas, zustan u Tveho "stareho" zvyku, co je moc....

U nás máme špagety rádi na všechny možné i nemožné způsoby, takže ukládám.Jen by mne zajímalo: oregáno, bazalka, majoránka-každé z těchto koření má svou specifickou chuť.Já používám vždy jen jedno,nikdy to nemicham.“Nemlátí“ se ti potom ty různé chutě:-?;-) + bodík.

Andrea: opakuješ sa s tými fotkami;-) Uvar, vyfoť a vlož fotku.;-)

Ano, bude. Neměla jsem na to čas hned po obědě. :) Dodám ji zítra, dnes už je jídlo v ledničce, tak to vyfotím zítra, až budeme nandávat. :)

Fotografie?

Tématické fráze:
zapečené špagety, zapečené těstoviny s boloňskou omáčkou, špagety s boloňskou omáčkou, bolońské špagety zapečené, zapečené těstoviny s boloňskou, zapečené bolonské těstoviny, zapekané těstoviny s boloňskou omáčkou, omáčka na špagety bolonske, zapečené boloňské špagety s mletým, do špaget bazalka nebo oregáno?, zapečené špagety bolonegse, recept na špagety s boloňskou omáčkou, bolonská omáčka na špagety, zapeceny bolognese testoviny, zapečené špagety bolognese, spagety z bolonskou omackou, zapečené špagety recept, zapečené boloňske, zapečené špagety s bolognese, špagety s mletým masem

Suroviny:
maso mleté, cibule, česnek, víno červené, těstoviny špagety, rajče, olej, sýr, sušená bazalka, koření oregáno, majoránka, sůl, pepř mletý, česnek sušený, petrželka sušená, pasta česneková

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu