Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Janiny věnečky

Hodnocení receptu je 4,6 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JANA62 JANA62

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 65 min Doba tepelné úpravy: 25 min

90 min (65 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Věnečky z odpalovaného těsta jsou nesmrtelná klasika, která už desítky let láká v cukrárnách. Pokud si chcete tento zákusek připravit sami doma, pusťte se do toho s naším receptem. Janiny věnečky jsou naplněné pudinkovým máslovým krémem.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie33 014 kJ /
7 891 kcal
Bílkoviny136,33 g
Tuky490,96 g
Vláknina9,10 g
Cholesterol 3,41 g
Sodík 1,62 g
Sůl3,68 g
Sacharidy727,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do hrnce dáme vodu, sůl a tuk. Směs přivedeme k varu. Odstavíme, vsypeme najednou všechnu mouku, důkladně do hladka rozmícháme, vrátíme na zdroj tepla a při mírné teplotě za stálého míchání propařujeme. Krok 2: Těsto vytvoří hladkou kouli, nelepí se na vařečku, ani na hrnec. Na dně se začne tvořit bílý povlak. V tomto okamžiku odtáhneme hrnec ze zdroje tepla. Krok 3: Necháme vychladnout, šlehačem přimícháme jedno po druhém vejce (další přidáme, až když je to předchozí důkladně zapracované). Výsledné těsto musí být hladké. Krok 4: Na plech s pečicím papírem tvoříme sáčkem se zdobící trubičkou malá kolečka. V troubě vyhřáté na 200 °C je pečeme do zlatova, nejdříve 10 minut prudce, pak snížíme teplotu na 170-180 °C a dopečeme znovu alespoň 10 minut. Prvních 10 minut nesmíme otevírat troubu, pečivo by kleslo. Krok 5: Hotové věnečky by měly být tvrdé a po rozkrojení uvnitř suché. Hned po vytažení z trouby každý věneček rozřízneme, později by to šlo špatně a drobily by se. Krok 6: Po vychladnutí věnečky plníme krémem. Připravíme jej z uvařeného pudinku, který necháme vychladnout a pak jej vyšleháme s máslem. Nakonec přidáme rum.

Zveřejněno 8. 11. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Janiny věnečky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2XnA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Janiny věnečky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2XnA

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Dnes jsem věnečky dělala:yes::yes: přidala jsem foto.:-)

mika59: JSEM RÁDA ŽE SE POVEDLO,JSOU KRÁSNÉ :-):-)

Na věnečky mám stejný recept, akorát dávám čtyři vejce a vždy jsou výborné. Trouba se rozpálí na 200st. Pak se muže stáhnout na 180st. a peče se zhruba 25min. :-)

monika:Peču asi 20 minut,ale záleží jakou má těsta zrovna konzistenci,nejlépe když jsou už zlaté a na poklep tvrdé,pak se dobře rozkrojí.

kolik minut je prosim pecete?

ty vaše věnečky jsou na dvě věci, suroviny dle návodu, ale těsto řídké jako nechci být sprostá,:no:

Jana:Já je mám po vytažení tvrdé a zlaté,jak jsou měkké,tak pak jsou placaté a nejdou ani dobře rozkrojit,prvně jsem je také vyndala když byly ještě měkčí a nebylo to ono.

Děkuji za odpovědˇ pani Jano :-) Jak jste měla věnečky dlouho v troubě?Mé byli měkké po upečení,i když už měli zlatou barvu.Při pečení jsem troubu neotevírala.Nevím,opravdu nevím,...:-?:-?:-?

Jana:To opravdu nevím,já je dělám takhle vždy,jedině je možné,že jste měla jinak teplotu a nebo vyndal moc brzo,musí být uplně tvrdé,aby se dalo dobře rozříznout,ale možné je i otevírání trouby při pečení,jinak fakt nevím :-(


Jana:

Dobrý den,tyto věnečky jsem dělala dnes,dělala jsem je přesně podle návodu,který tu píšete a přesto se mi nepovedli.Můžete mi napsat,jak je to možné?Vůbec mi nenaběhli,mám je celé placaté.Myslím si,že se tam dává hodně másla nebo já nevím. :-(

Mnam jdu na to saaaaakraaaaaaa uz at jsou:-))

Hned bych si přes obrazovku pro pár kousků sáhla:yes:

Máš je kouzelné,to bych snad svedla, uložím si ráda:-K;-):-p:yes:

Vypadají moc krásně, určitě vyzkouším, až budu mít odvahu :yes::yes::-8

Tématické fráze:
venečký recept, věnečky podle ladi hrusky, věnečky na plech, recept na venecky, venecky ladi hrusky, lada hruska větrnicky, minivetrnicky, recepty ládi hrušky věnečky, recepty na věnečky, věneček na plech, větrniky lade hrušky, venecky od ladi hrusky, recept věnečky, věnečky na plech ládi hrušky, věnečky podle hrušky, janiny recepty, věnečky z papíru, malé věnečky recept, lada hruska venecky, odpalované minivětrníčky

Suroviny:
mouka hladká, máslo, voda, sůl, vejce, máslo, mléko, pudink vanilkový, cukr, rum

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu