Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová panenka na bylinkách se smetanovo-žampionovou omáčkou

Nejšťavnatějším druhem vepřového masa je vepřová panenka. Marinovaná v cibuli, česneku, obalená v sušených bylinkách, vytvoří společně se smetanovo-žampionovou omáčkou výborný chuťový zážitek.

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Montanka Montanka

Náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez doby odležení

45 min (20 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 996 kJ /
1 911 kcal
Bílkoviny22,97 g
Tuky176,83 g
Vláknina21,03 g
Cholesterol 551 mg
Sodík 543 mg
Sůl1,40 g
Sacharidy50,11 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na plátky. Obě cibule oloupeme. Jednu cibuli nakrájíme na plátky, druhou nadrobno. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Krok 2: Panenku odblaníme, nakrájíme na širší "šikmá" kolečka. Každý medailonek z boku nařízneme, lehounce prsty naklepeme. Krok 3: Z každé strany osolíme, opepříme, lehounce pomažeme hořčicí a posypeme bazalkou a oreganem. Krok 4: Do misky nalijeme trochu oleje, dáme na kolečka nakrájenou polovinu cibule a na plátky nakrájeného česneku, položíme maso, zakápneme olejem a rozložíme zbytek cibule a česneku. Necháme 2 hodinky odležet. Krok 5: Na rozehřátém oleji, z každé strany, pečeme 5 minut. K masu dáme dělat i cibuli, podáváme ji poté s masem. Krok 6: Omáčka: Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky česnek. Krok 7: Když zesklovatí, přidáme žampiony, lehounce orestujeme a zalijeme smetanou. Krok 8: Osolíme, opepříme, drcený kmín. Krátce (5-10 minut) povaříme, než žampiony změknou a pustí vůni do omáčky. Krok 9: Hotovou panenku podáváme přelitou smetanovou omáčkou, vhodnou přílohou jsou např. opečené brambory.

TIP: Jak udělat pečené brambory v troubě

Zveřejněno 17. 7. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová panenka na bylinkách se smetanovo-žampionovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/30vQ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová panenka na bylinkách se smetanovo-žampionovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/30vQ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Právě uvařeno, výborný moc nám chutnalo super recept děkuji:. :yes::yes::-K

To je právě ten recept co jsem hledala.Budu vařit na Nový rok.:yes:

...no ňamňam hned bych si dala - vyzkouším, ukládám, posíám 7. bodík

Vypadá to báječně a jistě to tak bude i chutnat. V rámci šetření zkusím udělat s vykostěnou kotletkou.:-K:-p

jo, to bude dobrota :-p:-K

Jistá dobrota a podobné dobroty máme moc rádi:yes:

Zítra budeme dělat, takže nám to padlo do noty. Udělil jsem kladný bodík :yes: a přidal do oblíbených. http://clupmi.blog.cz

Tématické fráze:
vepřová panenka, vepřová panenka se žampiony, vepřová panenka na žampionech se smetanou, vepřová panenka recept, vepřová panenka recepty, vepřová panenka na žampionech, veprova panenka s zampiony, panenka se zampionovou omackou, vepřová panenka se smetanovou omáčkou, vepřová panenka s omáčkou, panenka s zampionovou omackou, recepty z vepřové panenky, recepty na vepřovou panenku, recept na vepřovou panenku, vepřové na žampionech, restované žampiony se smetanou, zampionova omacka k panence, vepřova panenka na na žampionech, recept vepřová panenka, recepty s vepřovou panenkou

Suroviny:
panenka vepřová, cibule, česnek, hořčice plnotučná, sušená bazalka, koření oregáno sušené, sůl, pepř mletý, olej, smetana ke šlehání, žampióny, cibule, česnek, sůl, pepř mletý, kmín drcený, máslo

Přidat fotografie receptu