Jehněčí žebírka
Jehněčí žebírka s pečenou cuketou kombinují bohatou a výraznou chuť jehněčího masa s jemnou a svěží pečenou cuketou. Žebírka jsou ochucena směsí aromatických bylinek a česneku, což jim dodává na chuti a křehkosti.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 271 kJ / 1 260 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 55,98 g |
Tuky | 100,55 g |
Vláknina | 16,00 g |
Cholesterol | 150 mg |
Sodík | 221 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 30,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Prelisovaný cesnak, soľ a olej utrieme na pastu. Rebierka potrieme pastou z oboch strán, uložíme na pekáč a podlejeme trochou vody.
Krok 2: Navrch položíme vetvičku tymiánu a v rúre pri 170 °C pečieme 30 minút.
Krok 3: Potom rebierka obrátime, posypeme mletou alebo drvenou rascou a pečieme ďalších 20 minút.
Krok 4: Rebierka obložíme narezanou cibuľou a na kolieska narezanou cuketkou, ktoré osolíme a dopečieme asi 10 minút.
Krok 5: Rebierka podávame s upečenou cuketkou a cibuľou, chlebom a obložíme zeleninou a rôznymi studenými omáčkami.
Zveřejněno 30. 7. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí žebírka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pp9z
Moje poznámka
Jehněčí žebírka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pp9z
Nejnovější recepty
Plněný bramborový knedlík z pánve
Přidáno před 10 hodinami
Plněné cukety s bouchaným bramborem
Přidáno před 10 hodinami
Smažená bedla v kukuřičné strouhance
Přidáno před 10 hodinami
Halloweenské řezy
Přidáno před 11 hodinami
Květákové krokety s nivou
Přidáno před 17 hodinami
Kulajda se zastřeným vejcem jako od maminky
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Jak na nejlepší pečené kuře podle Zdeňka Pohlreicha: Maso nikdy neomývejte a pečte je vždy ze dvou stran, radí šéfkuchař
Tereza z Peče celá země pokřtila svou detektivku s recepty: Nechyběli kamarádi ze soutěže, Míša Landová ani kriminalista
Lékárna.cz: Jak vybrat správné proteinové produkty a na co si dát pozor
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablečná buchta
Lisa444 před 10 hodinami
Ořechová bábovka
ladunkaaa před 13 hodinami
Obrácený jablkový koláč s krémem
martimud před 13 hodinami
Citrónová babeta
Surmei před 14 hodinami
Veka domácí na chlebíčky
jirina56 před 15 hodinami
Kulajda se zastřeným vejcem jako od maminky
Moanka před 15 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
hana.valisova@seznam.cz před 16 hodinami
Kuřecí kousky na paprikách
Moanka před 17 hodinami
Americké bylinkové brambory
kimlo před 19 hodinami
Vaňkova česnečka
gabikka 20. 10. 2024 20:22
Tématické fráze:
jehněčí žebra,
jehněčí žebírka-recepty,
jehněčí žebra recept,
jehněčí recept,
jehněčí žebra recepty,
pečená skopová žebra,
jehněčí žebra na česneku,
pečená jehněčí žebra,
recept na jehneci zebra,
skopová žebra,
jehneci recepty,
skopová žebra recept,
skopová žebírka,
recept jehněčí žebra,
skopové žebra,
recepty na jehněčí žebra,
jehněčí žebra nejlepší recept,
pečené jehněčí žebra,
jehněčí řebírka,
skopová žebra recepty
Suroviny:
žebra,
česnek,
sůl,
olej olivový,
tymián,
cuketa,
cibule,
kmín mletý
Komentáře (4)