Suroviny
Porce: 4-5
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 949 kJ / 2 617 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 115,50 g |
Tuky | 55,45 g |
Vláknina | 25,60 g |
Cholesterol | 1,32 g |
Sodík | 3,21 g |
Sůl | 7,52 g |
Sacharidy | 401,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Starší pečivo (cca 1-2 dny uložené v pytlíku aby neztvrdlo) nakrájet na kostky a lehce opražit v troubě.
Krok 2: Do jedné míchací misky oddělit bílky a do druhé míchací misky odlít žloutky.
Krok 3: Dále do misky ke žloutkům přidat nasekanou petrželku (nebo sušenou), mléko, vmíchat mouku, osolit, přidat muškátový květ a bílý pepř.
Krok 4: Promíchanou zálivku nalít do mísy s nakrájeným a upraženým pečivem a jemně promíchat tak, aby se pečivo příliš nerozpadlo.
Krok 5: Takto připravenou směs nechat asi 10-15 minut odležet.
Krok 6: V první míchací misce ušlehat sníh z bílků do tuha a vmíchat do odstáté směsi pečiva a těsto na karlovarský knedlík je hotové.
Krok 7: Aby se knedlík nerozpadal a měl hezký tvar, naládujeme z jedné strany zavázaný igelit na tlačenku (průměr cca 13 cm) hotovým těstem.
Krok 8: Po naplnění zavázat také druhou stranu provázkem tak, aby se nám výsledná šiška vešla do hrnce. Jako variantu je možné zabalit šišku do olejem vymazaného alobalu nebo potravinové fólie.
Krok 9: Hotovou šišku (šišky) budeme asi 20 - 25 minut vařit. Při vaření je knedlík na hladině, takže je potřeba jej otočit po 10 minutách.
Krok 10: Cca po 10 minutách vaření propíchnout igelit na tlačenku, aby tlak uvnitř igelitu nerozvázal provázek.
Krok 11: Knedlík krájet třeba keramickým nožem nebo režnou nití.
Zveřejněno 7. 12. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Karlovarský houskový knedlík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y2EP
Moje poznámka
Karlovarský houskový knedlík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y2EP
Nejnovější recepty
Bezlepkové dia koblížky
Přidáno před 10 hodinami
Velikonoční mazanec podle Josefa Maršálka
Přidáno před 16 hodinami
Hovězí oháňka na mrkvi, pomeranči v pomalém hrnci
Přidáno 1. 4. 2025 18:34
Květák pečený v těstíčku s parmazánem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 1. 4. 2025 17:16
Vajíčkový cottage salát
Přidáno 1. 4. 2025 14:00
Palačinky v troubě
Přidáno 1. 4. 2025 12:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chutné vafle
Reveroger před 3 hodinami
Kedlubnový míchaný salát
Sahula před 4 hodinami
Kedlubnový salát s okurkou
Sahula před 4 hodinami
Hovězí plátky na špeku a pórku
Ongbac3 před 4 hodinami
Pomazánka z tuňáka
radekfiala před 4 hodinami
Sýrová omáčka
_martakrizk8_ před 5 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
Ashelin před 5 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Rradka před 6 hodinami
Rychlá buchta Margot
XNika před 7 hodinami
Rychlý jablečný štrúdl - listové těsto
lukasvanek237 před 8 hodinami
Tématické fráze:
karlovarsky knedlik recept,
karlovársky knedlík,
jak se dela karlovarsky knedlik,
recept karlovarsky knedlik,
karlovarský knedlík v alobalu,
k čemu se hodí karlovarský knedlík,
recepty karlovarský knedlik,
jak udělat karlovarský knedlík,
recept na karlovarský knedlík,
houskový knedlík ve folii,
různé druhy knedlíků,
karlovarskyknedlik,
karlovarský knedlík postup,
knedlik karlovarsky,
karlovarské knedliky,
knedlík v igelitu,
karlovarský knedlik recepty,
karlovarský knedlík s mozaikou,
recepty na karlovarský knedlik,
karlovarský knedlík z tmaveho peciva
Suroviny:
rohlík,
vejce,
mouka hrubá,
mléko,
petrželka zelená,
květ muškátový,
pepř bílý mletý,
sůl
Komentáře (10)