Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí na česneku s dýní

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

suslajda suslajda

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 350 kJ /
1 757 kcal
Bílkoviny118,63 g
Tuky108,02 g
Vláknina35,49 g
Cholesterol 324 mg
Sodík 2,02 g
Sůl5,00 g
Sacharidy66,04 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso omyjeme a osušíme, nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Krok 2: Do kastrolu dáme sádlo, přidáme slaninu nakrájenou na kostičky, necháme zvolna vyškvařit. Krok 3: Přidáme cibuli a necháme zesklovatět, přidáme maso a orestujeme ho. Krok 4: Vmícháme lžíci mleté červené papriky, osolíme, opepříme. Krok 5: Přidáme granulovaný a medvědí česnek, podlijeme vývarem a necháme pod pokličkou dusit. Krok 6: Když je masenko už skoro měkké přidáme dýni, strouhanou citronovou kůru a necháme dusit, dokud není masenko i dýně měkké. Krok 7: Guláš dochutíme rozetřeným česnekem, čerstvou majoránkou, je-li potřeba dosolíme, dopepříme a už si pochutnáváme.

Zveřejněno 12. 9. 2012

Poznámka autorky suslajda

Podáváme s bramborem, rýží, nebo kdo má co rád. Přeji dobrou chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí na česneku s dýní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LW8r

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí na česneku s dýní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LW8r

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Receptík vypadá skvěle :yes:, jen masíčko u nás nejede :-//, tak koumám jinou variantu, napadá mě místo hovězího hříbek, jen si musím počkat na dýně, už rostou :-p
Vyzkouším, bodík :-)

Hani, dýně mám, hovězí též a pokrm se mi libí:-p:yes:

:-p

Z dobrých surovin krásná chuťovečka,mňam:-p+9:yes::-K

moc pěkný receptík:-p:yes::yes::-))+bod

:-p:-p už od pohledu! :-!:yes:

Děkuji za komentíky vyzkoušejte je to opravdu:-p:-p

Hovězí je hovězí a ve spojení s dýní a ostatními ingrediencemi to musí být dobrůtka. I oko se potěšilo. Posílám 5. bodík a ukládám:-p

krásné ingredience, krásný recept, krásná barva.. foto.. krásné všechno:-K:-K:-):yes::yes:
taky mám "kravský":-D den.. v PH mám líčka a jablíčka ;-)

To by manžílkovi moc chutnalo:yes:;-):-p:-K

Hani, veľmi pekná kombinácia surovín!:yes:

Krásný receptík Hani, ladí oku i chuťovým pohárkům, mňam;-):-p:yes:

Tématické fráze:
hovezi maso s dyni, recepty hovezi maso a dyně, hovězí maso dýně, recepty z dýně, guláš z dýně hokaido, dýně s hovězím masem, hovězí maso na dýni, mleté hovězí s dýní, hovězí kýta s dýní, dyne hovezi maso, dýně a hovězí maso, mleté maso s dýni, hovězí maso na dýně, pečené maso s dýní, hovězí guláš s hokaido, hovězí guláš s dýní hokaido, pecena hovezi kyta s dyni, pecene hovezi na ce, medvědí česnek s díní, kravský pupek

Suroviny:
kližka hovězí, dýně, cibule, cibule červená, česnek, česnek granulovaný, česnek sušený medvědí, špek, sádlo, paprika sušená sladká, majoránka čerstvá, bujón hovězí, sůl, pepř mletý, kůra citronová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu