Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Kdo by nemiloval koláče. Nicméně ne vždy je čas a chuť na jejich zdlouhavější přípravu. Tento recept je naopak velmi rychlý, jednoduchý a chutný. Základní lité těsto, tvarohová náplň a pár lžic povidel. Přidejte pár minut práce a po upečení máte lahodný a vláčný moučník ke kávě.
Suroviny pro 1 plech
plech cca 25x35cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 643 kJ / 5 651 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 100,88 g |
Tuky | 169,11 g |
Vláknina | 15,40 g |
Cholesterol | 1,05 g |
Sodík | 625 mg |
Sůl | 2,05 g |
Sacharidy | 923,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny přísady na těsto vyšleháme v míse.
Krok 2: V druhé míse zpracujeme tvarohovou náplň. Smícháme dohromady tvarohy, cukr, pudinkový prášek, vejce a mléko (máme-li tvaroh ve kostce, dáme mléka trochu více).
Krok 3: Na plech vyložený papírem na pečení vylijeme polovinu těsta, rozetřeme je až do krajů.
Krok 4: Na to vylijeme celou tvarohovou náplň jako druhou vrstvu. Povidla poklademe malou lžičkou do této náplně tak, jako bychom kladli ovoce.
Krok 5: Nakonec to celé zalijeme zbytkem těsta a dáme pozvolna péct do vyhřáté trouby na cca 160 °C, pečeme dozlatova.
Krok 6: Můžeme je na povrchu ještě před podáváním pocukrovat.
Zveřejněno 8. 7. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M7gB
Moje poznámka
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M7gB
Nejnovější recepty
Karbanátky s cuketou jako obláčky
Přidáno před 17 hodinami
Broskvovo-mandlový koláč
Přidáno před 17 hodinami
Dušená kuřecí stehna s rajčaty a paprikami
Přidáno před 21 hodinami
Košíčky Pavlova
Přidáno 31. 7. 2025 05:01:02
Ostře-kyselá vietnamská polévka jako z asijského bistra
Přidáno 30. 7. 2025 08:00:07
Sýrové placky s houbami
Přidáno 30. 7. 2025 07:00:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Barbaru před 29 minutami
Houskové knedlíky
bedrich.ordan97 před 50 minutami
Pesto z medvědího česneku
jifin před 11 hodinami
Borůvkový drobenkový koláč šup-šup
MonikaHo před 11 hodinami
Kynuté borůvkové knedlíky
Rampepurda76 před 12 hodinami
Džem ze žlutých blum
Jarus87 před 12 hodinami
Fazolky na smetaně s hovězím masem vařeným
Kajkajak před 13 hodinami
Kořeněná černá čočka s mrkví
Lucie1001 před 13 hodinami
Zapečené jednoporcové těstoviny se sýrem v alobalu
Knapsik před 14 hodinami
Tématické fráze:
tvarohová buchta na plech,
tvarohová buchta,
rychlá buchta na plech,
buchta s tvarohem a povidly,
rychlá buchta s tvarohem,
vynikající buchty na plech,
vlacna tvarohova buchta,
koláč s tvarohem a povidly,
rychlá buchta s tvarohem a povidly,
tvarohový koláč,
buchta na plech s tvarohem a povidly,
buchta s tvarohem a povidlím,
dobrá tvarohová buchta,
tvarohovo povidlova buchta,
rychlá dobrá buchta,
buchty tvarohové,
buchta s tvarohem,
rychla dobra buchta s tvarohem,
dobrá buchta s tvarohem,
tvarohové buchty
Suroviny:
mouka hladká,
cukr,
mléko,
olej,
vejce,
prášek do pečiva,
tvaroh ve vaničce,
cukr,
cukr vanilkový,
pudink vanilkový,
vejce,
tvaroh,
povidla švestková
Komentáře (312)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Nedoporučuji nalít rovnou celý hrnek.
Jsem zvědavá co z toho vyleze.
Cukru dávám polovic a stačí to. Minule jsem zapomněla dát do tvarohu pudink a vůbec to nevadilo, ani bych to nepoznala.
Díky za vytažení rcp
Povidel se nedostává, byl tedy použit marhulový džem
Trošku jsem si upravil postup:
Spodní část těsta (podle rcp) byla nandána na plech a zbytek těsta na tu vrchní vrstvu byl trochu naředěn mlékem a na koláči se pak rozprostřelo takřka samo
Plech dán do pece při 175°C a teplota vzápětí snížena na 160°C. Pak ještě (při tmavnutí okrajů) sníženo na 150°C (HV). Tímto harakiri způsobem jsem pekl celkově 30 minut
V rcp uvedených 160°C bude tedy OK
Cukru je zde opravdu požehnaně - celkem přes 500g, jestli ho dobře čtu? A to jsou ještě přidávána povidla. Chuťově by to, myslím, bez problémů sneslo redukci o 150-200g cukru celkem, hlavně z tvarohové náplně, která nakonec obsahuje i povidla (v těstě má cukr samozřejmě opodstatnění kvůli našlehání těsta). Ale proti gustu...
ale je tam aj dosť múky, tvarohu, mlieka...
Takže si piekla s menším množstvom cukru?
Dětem to chutnalo, ale přijde mi zbytečné to se slazením přehánět, když to není potřeba.
Přijde mi, že se čokoláda/nutella bude chovat podobně, jako povidla, takže by to snad ani nemuselo tolik téct..
Teď ji udělám podle receptu s tvarohem a povidlím :) a příště zkusím tu čokošku
Lůca
Já teda nedoporučuji
krupicovajanka@seznam.cz
já ji upeču nyní v sobotu. Do tvarohu namočila CHIA a dala marmeládu
místo povidly
Já např. peču na těch 170 a hlídám tak po 25 minutách se jdu mrknout, navíc nepeču míň taky ne.