Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bábovka z pomazánkového másla

Hodnocení receptu je 5,0 (51×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Radka Oppolzerova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Pomazánkové máslo je v české kuchyni čím dál oblíbenější. Připravíte z něj pomazánky, omáčky, variaci na tiramisu i cheesecake. Co takhle z něj zkusit připravit moučník? Bábovka z pomazánkového másla je vláčná a chutná, tak se pustťe do pečení.

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 517 kJ /
2 514 kcal
Bílkoviny73,22 g
Tuky44,74 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 1,06 g
Sodík 773 mg
Sůl2,24 g
Sacharidy450,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Krok 2: Vejce, cukr a vanilkový cukr ušleháme do pěny. Krok 3: Přidáme mouku smíchanou s práškem na pečení a pomazánkové máslo. Krok 4: Těsto dáme bábovkové formy, vložíme do trouby a pečeme asi 45 minut při 160 °C. Krok 5: Propečenost vyzkoušíme vpichem špejle. Pokud zůstane po vytažení suchá, je upečeno a můžeme bábovku z trouby vyjmout a vyklopit z formy.

TIP: Jak dostat bábovku z formy

Zveřejněno 29. 5. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bábovka z pomazánkového másla

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pxm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bábovka z pomazánkového másla

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pxm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (58)

Mně se bábovka ještě v troubě propadla, je sražená. Troubu jsem neotvírala. Mohla by mi nějaká zkušená kuchařka poradit, čím se to mohlo stát?
Nemůže to být tím, že vajíčka a pom. máslo bylo přímo z lednice? Nebo tím, že 150 stupňů je málo? Vzhledem k tomu, že je nás tu takových víc (dle komentářů), někde jsme asi udělaly chybu. Za rady předem děkuji.

Pekla v podstatě moje 10ti letá dcera a bábovka je super! Super!! Už je půlka pryč!! Jinou už dělat nebudu!!! :-K

To je tedy neštastná bábovka , když tam nejde mléko , dám zakysanku a je to super:-O

Prosim. Jak velke pomazankove maslo? Ja dala 200gramove a babovka se zdrcla????, to se mi jeste s zadnou nestalo????predem dekuji za odpoved

luxusní, vláčná chutná, přidal jsem hrst hrozinek a k pomazánkovému máslu jeden kelímek zakysané smetany,
je nadýchaná nedrobí se

Miroslava Váňová 1. 9. 2017 01:33
Babovka by mohla být dobrá ještě z vlaš ořech .Ráno určitě vyskouším
:yes:

:yes: je vynikající,škoda že nejde přidat fotka jak se mi krásně povedla :-)

jednoduchá a výborná :-):yes:

Bábovka je výborná:yes:,dneska jsem upekla,a už je půlka pryč;-)

Včera jsem pekla a je vynikající!!! Určitě budu dělat častěji! :-):yes:

Babovku jsem vcera upekla a do pul hodiny bylo po ni. Je vynikajici. Ve vetsine babovek je olej a pak jsou moc mastne. Tato mastna neni, pouze krasne vlacna. Urcite ji budu pravidelne delat. Moc dekuji za super recept! :yes::yes::yes:

Super recept. Nemusela sem vůbec nic měnit. Babovka je výborná vláčná. Upekla se perfektně. Doporucuji.:yes:

recept me nadchl a dnes zkusim udělat :-:-KK:

Dnes jsem upekla a manžel chválil,prý jinou dělat nemám,na vsechny co jsem kdy pekla nadává,že se drobi a koooooonecne s touto je spokojený,tak mám ohromnou radost,pridavam bodik a velký dík Ivulinko :):yes::-):-p:-*:-D:-))

Já ještě přidávám tip - vysypávám formu na bábovku kokosem, taky velice dobré :-)

Tak se mi také propadla a zdrcla už budu péct jen podle vyzkoušenych receptů:-((

Tak bohužel mě taky bábovka sedla ;-(, dopecu a uvidím co z toho bude...

Pekla jsem ze spaldove mouky misto klasicke polohrube, do testa jsem nasypala hrst brusinek... Misto pomazankoveho masla jsem dala vanicku (250g) mascarpone. Vyborna!!!

před 1/4 hodinou jsem ji nakrojila a už skoro není.... Moc nám chutná!:yes::yes::yes:

Mě se zdrcla ...proč ??? Ale chuť je výborná :yes:

Majkaz 91 21. 11. 2016 19:11
Katka : Zdrcla se,protože jsi otvírala troubu.Když dáš bábovku do trouby,nesmíš ji asi 20 minut otevírat.Troubu vypni,když vidíš ,že okraje bábovky se začínají od formy oddělovat.Nech asi 10 minut a teprve potom vyndej,překlop na rovný talíř nebo podnos a formu nechej,dokud nevysytdne.Je potřeba hlídat teplotu a čas pečení.Tak ať se příště nezdrcne! Majka

výborná :yes:

Je moc dobrá, že za chvíli asi ani nezbyde, moje maminka nám ji pekla, když jsme byli malí a vždy jsme se na ni s chutí vrhli.
S pochvalou uděluji bodík a fotečku:-K

Tohle byl můj první pokus pečení z pomazánkového másla. Velice mě překvapila. Vláčná a velmi dobrá. :-) Prošla i zkouškou v podobě ochutnávky moji malé a ta se oblizuje ještě teď. Výborné :yes:

Výborná, krásně vláčná bábovka. Přidala jsem rozinky naložené v rumu a ještě trochu rumu. :-p:-p:yes:

Bábovka je dobroučká :yes: přidala jsem tam hrozinky a formu vysypala kokosem....mňamky :-p mám větší formu tak je nižší ale to vůbec nevadí.Díky :-K

miluji recepty - které zachraňují nedojezené poraviny :)) už voní celý dům - mňamka ,krásně naběhla a teď počkám na verdykt až se ti moji dva chlapi vrátí domů :))) Naše Elinka má 11 měsíců - sedí v kuchyni ukazuje na bábovku a říká ham ham :)) :-D

právě se peče v troubě ale dost velký problém propadla se:-O:-O..čekám co z toho bude:-(( holt bábovky sou nepřítel :-((:-//:-((

V podvečer upečeno a večer snědeno, jen se po ní zaprášilo. Díky za tip! ;-):yes:

Dělala jsem jí včera a zřejmě jsem udělala chybu,chtěla jsem těsto vylepšit rumem,tak jsem tam trochu cvrnkla a ono to pak asi bylo řídké,protože bábovka je taková jakoby těžká,sražená,není nadýchaná jak má bábovka být:-S Chuťově je ale na jedničku,to se nedá popřít:-p

hosta::-D:-D:-D:-D:-D Tak to by byla velmi zvláštní bábovka!:-D

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
buchta s krémem z pomazánkového másla, babovka s pomazankovym maslem, těsto z pomazánkového másla, bábovka s mascarpone, bábovka z mascarpone, vláčná bábovka, buchta s jablky z pomazankoveho masla, recepty s pomazankovým máslem, pečeme dorty, řezy z pomazánkového másla, pečení babovky, krém z pomazánkového másla se šlehačkou, mascarpone babovka, pečení s pomazánkovým máslem, recept na bábovku, pizza z pomazánkové másla, buchta pomazankove maslo, moučník s pomazánkovým máslem, domácí pizza z pomazánkového másla, bábovka z pomaz.másla

Suroviny:
vejce, cukr, cukr vanilkový, mouka polohrubá, prášek do pečiva, pomazánkové máslo, tuk, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu