Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka z červené čočky s liškami

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Angel 666 Angel 666

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 235 kJ /
773 kcal
Bílkoviny40,28 g
Tuky16,77 g
Vláknina43,70 g
Cholesterol 36 mg
Sodík 59 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy94,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci rozehřejeme asi 2 lžíce oleje, vhodíme nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Krok 2: Z lišek si dáme stranou asi hrst, zbytek přihodíme k orestované cibuli a přidáme i propláchnutou čočku, promícháme, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme, přidáme i tymián a vaříme asi 15-20 minut, dokud lišky nezměknou. Krok 3: Pak lehce projedeme tyčovým mixérem tak, aby se čočka rozmixovala, ale z lišek zůstaly menší kousky. Polévku dochutíme a zjemníme smetanou. Krok 4: Odložené lišky opečeme na trošce oleje, uděláme si takové liškové škvarečky. Polévku nalijeme do talíře, ozdobíme opečenými liškami a pokapeme olivovým olejem.

Zveřejněno 25. 8. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z červené čočky s liškami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G7N3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z červené čočky s liškami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G7N3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (7)

:-p :-p :-p

lisek i unas dost,urcite vyzkousim;-)vypada lakave

ivulinka: tak to bych si s Tvým manželem notovala, já jsem taky na polévky, hlavně na ty husté :-));-)

Každá polévka u manžela na talíři je hodně vítaná:yes:

No jo, u nás jsou lišky jenom čtyřnohý.

Jano, škoda, že bydlíš tak daleko, já jsem liškami zavalená. Všude se sbírají tuny hříbků a u nás na chatě máme samé lišky, babky a jen pár hřibů kovářů. Ale lišek je fakt hodně ;-)

Tož Jituš, už jen sehnat ty lišky. Červenou čočku mám :-)

Tématické fráze:
lišková polévka s červenou čočkou, polévka s čočkou a hříbky, polévka z červené čočky a hříbky

Suroviny:
cibule, olej, houby lišky, čočka červená, sůl, pepř, tymián, smetana, vývar zeleninový, olej olivový

Přidat fotografie receptu