Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 121 kJ / 746 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 16,53 g |
| Tuky | 27,56 g |
| Vláknina | 23,86 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 28 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 100,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Meruňky necháme bobtnat asi hodinu v horké vodě. Tu pak slijeme a ovoce nakrájíme na tenčí proužky.
Krok 2: Na oleji osmahneme cibuli téměř dozlatova. Přidáme mandle, chvilku je opékáme, pak přisypeme cukr a po dvou minutách i všechny ostatní suroviny. Směs svaříme, až získá hustou konzistenci - asi 20 minut. Pokud je to nutné, můžeme občas podlít lžičkou vody, která ale musí být na konci vaření zcela odpařená.
Krok 3: Horké chutney plníme do vyvařených suchých sklenic, které pevně zavřeme a otočíme víčkem nahoru. Necháme vychladnout a po týdnu můžeme konzumovat. Podáváme ke grilovaným steakům, uzeninám, sýrům apod.
Zveřejněno 30. 8. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chutney ze sušených meruněk, cibule a mandlí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MmqR
Moje poznámka
Chutney ze sušených meruněk, cibule a mandlí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MmqR
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 15 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 16 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 16 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 18 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 20 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kávový krém do dortu (retro)
Cikitaka před 16 minutami
Bezlepkové banánové muffiny
xfikejzova02 před 1 hodinou
Domácí chléb II.
Penkapa před 1 hodinou
Bramboračka
danal před 3 hodinami
Dalmatské čufty
Ceesay před 11 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 14 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 15 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 16 hodinami
Tématické fráze:
sušené merunky recept,
cibulové chutney recept,
cibulové chutney z bílé cibule,
sušené merunky recepty,
recept na susene merunky,
recepty cibulové chutney,
chutney z červené cibule,
cibulové chutney,
cibulové čatní z zlute cibule,
recept na chutney z bile cibule,
čatní z červené cibule,
recept cibulové chutney,
recept susene merunky,
chutnei z merunkou,
recept cibulové čatní,
merunky čatní,
chutney z hub,
sušené meruňky-recept,
čatní z meruňek,
meruňky chutney
Suroviny:
meruňky,
mandle sekané,
cibule,
ocet,
cukr třtinový,
česnek,
zázvor mletý,
semínka hořčičná,
sůl,
skořice,
olej
Komentáře (8)
Byly to ty nejobyčenější cibule, protože jiné jsem doma neměla. Ona ta červená je skvělá, ale varem stejně ztrácí barvu. Já si ji nejvíc vychutnám zasyrova
Ještě dotaz, ty cibule jsi dala žluté? Nevím, proč, mně tam nějak jdou červené nebo bílé, co myslíš?