Suroviny
Porce: Hóódně! :)
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 48 153 kJ / 11 509 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 274,49 g |
| Tuky | 646,83 g |
| Vláknina | 61,25 g |
| Cholesterol | 4,68 g |
| Sodík | 2,45 g |
| Sůl | 6,48 g |
| Sacharidy | 1 056,16 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z drátku vytvoříme "kostru" kterou obalíme fondánem a vymodelujeme crazy froga. Dopředu si také vymodelujeme brány a necháme je ztuhnout.
Krok 2: KORPUS: Žloutky vyšleháme s cukrem a vodou. Potom přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, olej, rum a ořechy. Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymazaných a kokosem vysypaných forem (1/3 do malé formy a 2/3 do velké formy).
Krok 3: KAKAOVÝ KRÉM: Pudink připravíme podle návodu na obalu, jen do mléka zamícháme vanilkový cukr místo moučkového. Když pudink začne houstnout, nasypeme do něj na kousky nakrájenou mléčnou čokoládu. Vychladlý pudink pak po lžících vmícháme do vyšlehaného másla se žloutky a kakaem.
Krok 4: Oba korpusy rozřízneme v půli. Pomocí máslového krému vytvoříme tzv. "hráz" (vrstvu krému po okraji korpusu), šlehačka se totiž nesmí dostat do styku s fondánem. Zbylý prostor vymažeme náplní vytvořené podle návodu na obalu Dr. Oetker, naskládáme nakrájené banány, znovu pomažeme a přiklopíme.
Krok 5: Celý dort pak pomažeme máslovým krémem a zahladíme tak nedokonalosti. Z fondánu si vyválíme cca 3 mm tlustou placku potřebných rozměrů a dort jím potáhneme. Když bude dort sestavený, vyřízneme část fondánu tam kde bude sjezdovka. doplníme prostor odřezky dortu a kakaovým krémem.
Krok 6: KRÉM Z BÍLÉ ČOKOLÁDY: Pudink připravíme podle návodu na obalu, jen do mléka zamícháme vanilkový cukr místo moučkového. Když pudink začne houstnout, nasypeme do něj na kousky nakrájenou bílou čokoládu. Vychladlý pudink pak po lžících vmícháme do vyšlehaného másla.
Krok 7: Počkáme až dort v ledničce ztuhne a sjezdovku znovu pomažeme krémem z bílé čokolády a posypeme kokosem. Nakonec přiděláme crazy froga a brány.
Zveřejněno 2. 9. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort CRAZY FROG na lyžích
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kVkv
Moje poznámka
Dort CRAZY FROG na lyžích
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kVkv
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 18 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 19 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 19 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 21 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 51 minutami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 1 hodinou
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 1 hodinou
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 2 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 3 hodinami
Kávový krém do dortu (retro)
Cikitaka před 3 hodinami
Bezlepkové banánové muffiny
xfikejzova02 před 4 hodinami
Domácí chléb II.
Penkapa před 5 hodinami
Bramboračka
danal před 6 hodinami
Tématické fráze:
dort jako lyže,
dort sjezdovka,
dorty crayzi,
crayzi,
crejzi frog,
autor crejzi frog,
dort jako sjezdovky,
crazy cookies nejlepší dorty,
dort s dratky,
dort jako sjezdovka,
forma na crazy dort,
crazy dort formy,
dorty jako sjezdovka,
sjezdovka jako dort,
crayzy frog,
craizi dorti,
frazi frog,
grazy frog,
crejzi dort,
creyzy dort
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
cukr třtinový,
mouka polohrubá,
voda,
olej,
prášek do pečiva,
ořechy mleté,
rum,
máslo,
mléko,
vejce,
pudink čokoládový,
cukr vanilkový,
čokoláda mléčná,
kakao,
máslo,
pudink vanilkový,
cukr vanilkový,
mléko,
čokoláda bílá,
mléko,
náplň čokoládová dr. oetker,
banán,
potahovaci hmota smartflex velvet,
potravinářské barvivo,
kokos
Komentáře (3)