Kynutý koláč s jablky a pudinkem
Voňavé kynuté těsto, šťavnatá jablka a jemný pudink tvoří dokonale sladkou kombinaci. Tradiční koláč, který potěší rodinu u nedělní kávy i návštěvu při slavnostní příležitosti.
Suroviny pro 1 kus
menší plech 35 × 30 cm
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 854 kJ / 3 789 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 99,92 g |
| Tuky | 71,24 g |
| Vláknina | 41,36 g |
| Cholesterol | 563 mg |
| Sodík | 625 mg |
| Sůl | 1,35 g |
| Sacharidy | 666,44 g |
Postup přípravy
Krok 1: Těsto vyrobíme v domácí pekárně. Do nádoby pekárny vložíme v uvedeném pořadí suroviny na těsto a zapneme program na výrobu těsta.
Krok 2: Jablka oloupeme, vybereme jádřinec a nakrájíme je na osminky. Do hlubší pánve nalijeme vodu, přidáme hnědý cukr a skořici a začneme zahřívat. Jakmile začne voda vařit, vsypeme jablka a na mírném ohni vaříme. Občas jablka opatrně promícháme. Jakmile změknou a voda se vyvaří, pánev vypneme a jablka necháme vychladnout.
Krok 3: Z mléka, vanilkového cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink a také ho necháme vychladnout.
Krok 4: Vykynuté těsto rozdělíme na dvě stejné části. Jednu polovinu těsta vyválíme a vložíme ji na menší plech vyložený pečicím papírem. Těsto poklademe připravenými jablky.
Krok 5: Vyválíme druhou půlku těsta a jablka s ní přikryjeme. Koláč necháme asi 20 minut v klidu nakynout.
Krok 6: Pak menší skleničkou do těsta vymačkáme důlky a ty naplníme studeným pudinkem. Na každou kopičku pudinku položíme malinký kousíček másla a zasypeme ho mandlovými lupínky. Tam, kde není pudink, těsto potřeme rozšlehaným vejcem.
Krok 7: Koláč pečeme ve středně rozehřáté troubě asi 25-30 minut dozlatova.
Krok 8: Hotový koláč necháme před podáváním dobře vychladnout, aby pudink pěkně ztuhnul.
Zveřejněno 2. 9. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kynutý koláč s jablky a pudinkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jVj4
Moje poznámka
Kynutý koláč s jablky a pudinkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jVj4
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 5 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 5 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 5 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 5 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 6 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 7 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 7 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 8 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 9 hodinami
Tématické fráze:
kynuty kolač s jablky,
kynutý koláč s pudinkem,
jablkový koláč s pudinkem,
kolace s jablkama,
kynute s jablky,
kynuty kolac z jablek,
kynutý jablkový koláč,
koláč s jablky a pudinkem,
kynutý jablkový koláč s pudinkem,
s jablky a pudinkem,
pudinkové kynuté koláče,
jablkový koláč recept,
jablkovy kolac,
jablkový kynuty koláč,
jablkový koláč kynutý,
kynuté koláče s jablky,
kynuté koláče z jablek,
kynuté koláč z jablek,
puding na kynutý koláč,
kynutý piškot s pudinkem
Suroviny:
mléko,
vejce,
tuk hera,
mouka polohrubá,
cukr krupice,
sůl,
droždí,
jablko,
voda,
skořice,
cukr hnědý,
mléko,
pudink vanilkový,
cukr vanilkový,
vejce,
máslo,
lupínky mandlové
Komentáře (12)
Btw prenadherna fotka, taka co dycha domovom....tunajsia Ivulinka taketo robievala, ked este vkladala recepty....