Suroviny pro 12 kusů
hrnek = 250 ml
12kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 768 kJ / 1 140 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 34,36 g |
Tuky | 69,86 g |
Vláknina | 10,68 g |
Cholesterol | 782 mg |
Sodík | 840 mg |
Sůl | 1,94 g |
Sacharidy | 88,02 g |
Postup přípravy
Krok 1: Těsto zaděláme v domácí pekárně.
Krok 2: Do nádoby pekárny vložíme suroviny v uvedeném pořadí, zapneme program na těsto.
Krok 3: Po vykynutí těsto rozdělíme na 12 stejných dílků.
Krok 4: Každý dílek roztáhneme prsty do čtverce, na ten položíme tři půlky švestek a cípky těsta mezi švestkami přitiskneme k sobě.
Krok 5: Utvoříme jakýsi šáteček, který vložíme do důlku v maffinovém plechu, který jsme vyložili papírovým košíčkem nebo čtverečkem pečicího papíru.
Krok 6: Povrch briošek potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme ve středně rozehřáté troubě asi 25 minut.
Krok 7: Upečené briošky vyjmeme z plechu, necháme vychladnout a před podáváním lehce pocukrujeme.
Zveřejněno 5. 9. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Briošky se švestkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Vyxo
Moje poznámka
Briošky se švestkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Vyxo
Nejnovější recepty
Vanilkové rohlíčky a kuličky
Přidáno před 3 hodinami
Malinové "obrázky"
Přidáno před 5 hodinami
Kynuté chuťovky z batátů
Přidáno před 9 hodinami
Rusalčiny věnečky
Přidáno před 23 hodinami
Domácí čokoládový likér
Přidáno 20. 12. 2024 16:01
Květáková polévka se šunkou a červenou čočkou
Přidáno 20. 12. 2024 13:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejlepší štědrovečerní řízek z horkovzdušné fritézy: Viktorie z MasterChefa poradila, jak připravit perfektní slavnostní jídlo
Radek Kašpárek prozradil, v čem je kouzlo jeho bramborového salátu: Cibuli nedávám syrovou, zeleninu vařím i s octem, říká
Plněné knedlíky se zelím podle knedlíkového mistra se hodí i k huse a jsou výborným zpestřením svátečního menu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborové knedlíky
snejkee před 1 hodinou
Znojemská omáčka s vepřovým masem
stefi.f47 před 3 hodinami
Základní krémové rizoto
Zizalinka před 4 hodinami
Vepřové nudličky se zeleninou
michaelatomastikova999 před 7 hodinami
Pomazánka na způsob bavorské speciality Obatzter
Slavista62 před 8 hodinami
Vosí hnízda
Jiří před 8 hodinami
Punčové řezy
Viera65 před 19 hodinami
Rychlé sádlové housky
magdalenka 20. 12. 2024 17:19
Houbový kuba
Jarda1972 20. 12. 2024 17:10
Tématické fráze:
domácí birošky s pudinkem,
recept na briošky,
recepty se švestkami,
jak se peče v maffinovém plechu,
tncz nova,
briošky,
top recepty- briošky,
perníková brioška
Suroviny:
mléko,
vejce,
tuk hera,
mouka polohrubá,
sůl,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
droždí,
švestky,
vejce,
cukr moučkový
Komentáře (22)