Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mandlové řezy s kávovým krémem - Javanais

Hodnocení receptu je 4,9 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Miquel Miquel

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 154 kJ /
5 534 kcal
Bílkoviny69,46 g
Tuky403,26 g
Vláknina19,03 g
Cholesterol 1,48 g
Sodík 649 mg
Sůl1,66 g
Sacharidy397,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Piškot: Máslo rozehřejeme a necháme zchladnout. Mandle a moučkový cukr smícháme s 2 vejci.
Z bílků a krystalového cukru ušleháme sníh. Do směsi mandlí přidáme kukuřičný škrob, rozehřáté máslo a promícháme. Nakonec opatrně přimícháme sníh z bílků. Krok 2: Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a rozetřeme po celé ploše plechu. Pomocí sítka poprášíme povrch moučkovým cukrem. Dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C dozlatava, asi 15 minut. Po upečení necháme piškot vystydnout a poté ho rozkrájíme na tři nebo pět stejných dílů. Krok 3: Jeden kus piškotu namažeme náplní, na to dáme další kus piškotu a opět namažeme. Takto postupujeme se všemi díly piškotu. Náplní zarovnáme i boky. Dáme ztuhnout do lednice. Po zatuhnutí náplně potřeme řezy čokoládovou polevou. Řezy necháme odležet v lednici do druhého dne. Krok 4: Krém: Více než polovinu mléka, cukr a kávu dáme vařit, občas promícháme, aby se cukr rozpustil. Ve zbytku mléka rozmícháme kukuřičný škrob. Do horkého mléka přilijeme mléko se škrobem a mícháme do zhoustnutí. Provaříme 1-2 minuty. Pudink odstavíme z ohně, na povrch přitiskneme potravinářskou fólii, abychom zabránili vytvoření škraloupu a necháme vystydnout. Krok 5: Změklé máslo vyšleháme a za stálého šlehání postupně přidáváme pudink. Máslo a pudink musí mít stejnou teplotu, aby se krém nesrazil. Krok 6: Čokoládová poleva: Máslo a čokoládu nakrájíme na kousky. Krok 7: Smetanu dáme zahřát. Když začne smetana vařit, tak ji sundáme z ohně a přidáme do ní máslo a čokoládu. Mícháme, dokud se vše nerozpustí a nespojí. Polevu necháme deset minut stát a pak s ní potřeme řezy.

Zveřejněno 21. 1. 2012

Poznámka autora Miquel

Fotopostup zde: http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/...

*Tento dezert pochází z Belgie, chutí připomíná české zákusky Štafetky.

**Jelikož tento dezert je bez mouky a použijeme-li čokoládu bez lepku, je vhodný i pro celiaky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pXG2

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pXG2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

Dokonalé , neodolala bych :-K:-K:yes:

Po delší době jsem to opět spáchal, tentokrát ve 3 vrstvách. Při té příležitosti jsem upravil i recept, hlavně množství surovin u krému, před tím tam bylo dvojnásobné množství, což bylo vážně moc.

pipre: Vypadá skvěle :yes: ,jsem rád že vám chutnal. A asi máš pravdu že krému by stačilo méně ;-)
magdalenka: Už to tak bylo v originálním receptu, ale myslím si, že je to kvůli tomu aby se na povrchu vytvořila krusta ;-)

magdalenka: Díky :-)..Já nenatírala každý díl zvlášť. Plát jsem jen nařezala na 5 stejných dílů (mně vyšly 6 cm, široké, záleží na velikosti plechu)a zatím neoddělovala. Pak jsem na celý plát dílů stále pohromadě nanesla vrstvu krému, stejnoměrně rozetřela, nůž otočila tupou hranou dolů, podebrala krém v místě řezu a snadno oddělila po řezu díl i s krémem od dalších dílů:-) dlouhým nožem podebrala, přenesla na podnos, stejným způsobem oddělila druhý namazaný díl a nanesla na první díl..dělám to tak i s točenými díly nastojato..

pipre: ale sa ti podarili krásne...chutili určite skvele.

magdalenka: Magdi, tak to by mne také zajímalo, já jsem ho pocukrovat zapomněla :-O Pekla jsem ho asi 20 minut, až povrch mírně zezlátnul..Zřejmě ten cukr na povrchu má zkaramelizovat a mně to nějak uniklo. To je tak, když je někdo zbrklý nebo moc spěchá:-8 U mne to bylo obojí :-):-8

Miquel: Prosím, mám dotaz: Prečo sa cesto pred pečením popráši práškovým cukrom?

Fotka nic moc, ale zákusek výborný :-) ten kávový krém nemá chybu, nejvíc mi opravdu chutná z Nescafé Espresso. Jednou jsem použila levnější standart a nebylo to tak dobré jako toto. Příště ale zvolím možná méně krému, možná by stačilo ubrat jednu třetinu nebo i polovinu, podle toho, jak je kdo "krémový" :-)

e: Hihi :-)) nikdy jsem neměřil. Odhadem plát piškotu může mít po upečení cca 0,5-1 cm. Promazaný a poskládaný na sebe okolo 10 cm :-? ;-)

prosim, ako je vysoky po upeceni?

Anička babička (neregistrovaný/á): v receptu je jasně napsáno "Dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C" o horkovzduchu tam není ani zmínka, takže bez ;-)

Anička babička 8. 6. 2014 17:56
Prosím pečete na horko vzduch nebo klasicky prosím kdyby se tam psalo vždy na čem pečeme děkuji moc za odpověď.khlerova1.@ seznam cz

Tak tohle je nádhera :yes: vyzkouším ;-)

Použila jsem včera tvůj krém pro moučník, ikdyž těsto bylo jiného složení. Měla jsem formu 12 x 30 cm, s vyšším okrajem (peču v něm metrový dort) a krém jsem dělala z poloviční dávky. Bohatě mi to stačilo, protože jsem piškot prořezala jen na tři díly. Všem moc chutnalo:yes::yes::yes:
Přidám foto, ikdyž se jedná jen o krém z receptu.

Díky za body:-K a komentáře:-)

Tématické fráze:
mandlové řezy, řezy s kávovým krémem, mandlový zakusek, mandlové zákusky, mandlove zakusky recepty, recepty pro celiaky, štafetky s kávovým krémem, mandlový dezert, řezy s krémem, zákusky z mandlové mouky, řez s kávovým krémem, mandlový řez, mandlové dezerty, rezy z mandlove mouky, bezlepkový mandlový dezert, zakusek s kavovym krém, výborné řezy z mandlové mouky, mandlovy dezert s krémem, řezy na plech s kávovým krémem, zákusek z mandlové mouky

Suroviny:
mandle loupané, cukr moučkový, cukr krystal, máslo, škrob kukuřičný, vejce, bílek, cukr moučkový, mléko, škrob kukuřičný, máslo, cukr krystal, káva rozpustná, čokoláda na vaření, smetana, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu