Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sulc - huspenina z kuřecí polévky, za pár korun

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Suroviny

Porce: 850 ml zhotoveného sulcu

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie498 kJ /
119 kcal
Bílkoviny6,60 g
Tuky4,21 g
Vláknina5,05 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 68 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy11,17 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do menšího kastrůlku dáme převařit 200 ml vody a odstavíme z ohně. Krok 2: Po 5 minutách vsypeme želatinu, vidličkou dobře promícháme a necháme 10 minut nabobtnat. Krok 3: Mezitím nakrájíme obrané maso ze skeletu a pokud nám nevadí vařená mrkev, tak tu nakrájíme na drobné kostičky. Krok 4: Ohřejeme polévku, podle potřeby dochutíme solí a pepřem a přidáme nakrájené suroviny. Krok 5: Želatinu v kastrůlku znovu vidličkou prošleháme a přidáme do hrnce. Přisypeme nakrájené bylinky, všechno promícháme a nalijeme do formiček. Krok 6: Pokud použijeme jiný materiál, než je silikon, tak je lepší, když formičky (misky) vyložíme potravinářskou folií, nebo svačinovým igelitovým sáčkem. Krok 7: Dáme do lednice alespoň na 5 hodin zatuhnout. Poté z formičky vyklopíme na talíř. Můžeme lehce, každý podle své chuti pokropit octem naředěným vodou, posypat cibulkou a konzumovat s pečivem.

Zveřejněno 2. 8. 2014

Poznámka autorky Anna Kocikova

Já jsem dala do papiňáku do 1200ml vody na 3/4hodiny vařit kilo kuřecího skeletu (1kg/17,-kč) společně se zeleninou a kořením, jako klasickou obyčejnou polévku.

Spotřebovali jsme jen 3porce a ze zbylého 1/2litru vývaru, který jsem druhý den vytáhla z lednice, byl nádherný hustý sulc. Protože různé druhy sulců a huspenin jsou u nás doma v oblibě a na polévku bylo moc horko, tak jsem udělala tuto obyčejnou chuťovku, která vyšla i finančně hodně levně :-)

Od Marušky jsem tady našla podobný recept na aspik, který jsem už také dělala a byl moc dobrý, tak ho přidávám do podobných.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sulc - huspenina z kuřecí polévky, za pár korun

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gVGl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sulc - huspenina z kuřecí polévky, za pár korun

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gVGl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Odzkoušel jsem až nyní. Velmi dobré a jednoduché na suroviny. Děkuji za recept. :-K

Prpcek: Děkuji za milý komentář a za vyzkoušení:-8:-KMy to máme moc rádi(obíračka z kuřecích skeletů,krůtích krků,křídel,králičího nebo vepřového masa):-)

clupmi:Miri já to ztuhnutí raději pro jistotu jistím tou želatinou:-)

U sulcu mám vždy strach, aby ztuhl ...http://miric.unas.cz/

Kdepak ty loňské sněhy jsou.
Bohužel, skelety za 17Kč/kg tak před 4 roky.
Dnes mražené za 30, u řezníka až za 40Kč.
Ale přesto pořád výhodné.
Když jsou akce, tak se dají koupit i za 20Kč/kg.
Ale jinak perfektní.
Dělám do tlačenkové "nohavice".

belins:Děkuji:-KZa vyzkoušení budu ráda;-)Příprava není složitá a určitě si pochutnáte:yes:

Taky to zkusím.Sulc mám moc ráda.:yes

Ivka Č.:Nenašla jsem ve Tvých receptech sulc z polévky:-)
V receptech máš rosol ze želatiny s vodou a dochucený žampiony a zeleninou;-)To také dělávám,ale většinou na to používám zavařené hříbky ve sladkokyselém nálevu:-p
Ivko,když si zadáš do vyhledavače sulc,huspenina,nebo aspik...tak se Ti zobrazí spousta dobrých receptů:-pVýběr je vážně bohatý:-)

Danca::-DDanuš:-Dvidím,že ujídáme úplně stejně:-DZhruba před 14dny,po uvaření vepř.kolena jsem také další den zabořila lžíci do třepotavého sulcu.Ale po prvním soustu jsem s velkým sebezapřením část oddělila a nějak podobně,jako tady,jsem udělala pár"báboviček":-*
A protože to bylo moc fajn,tak jsem to zopakovala z kuřecí polévky a rcp jsem přidala:-)Ono je to fakt za pár korun a možná si tuhle chuťovku někdo udělá jen pro sebe,třeba z jedné porce polévky:-))

Děkuji všem za komentáře i hodnocení;-):-K

Ivka Č. 3. 8. 2014 21:20
To musí být dobrotka, mám to někde v receptech, ale ve formě, moc pěkné :-p;-)

Mńam, mňam:-p:-p:yes:. Tak mě napadá, že už jsem ten sulc vlastně taky několikrát mimoděk vyrobila...to když jsem dala polévku do lednice a druhý den ji vytáhla ztuhlou...a než jsem ji donesla na sporák ohřát, polovinu jsem snědla nastudeno lžící rovnou z hrnce:-O:-D:-D:yes::-K Nevypadalo to ale takhle krásně:-//:-D:-D

super nápad! :yes:

:yes:Dělám téměř stejně a jsem nadšen. Dávám též petržel, celer a napíšu do Bobkových listů:-)):-D:-D;-):yes::yes::yes:

I u nás je aspik ve velké oblibě:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
recept na domácí sulc podle kluci v akci, domácí huspenina kluci v akci, huspenina kluci v akci, recepty za pár korun, kureci zulc, sulc z kuřecího masa, kuřeci domácí sulc, huspenina z kuřete, drůbeží sulc, polévka ze sulcu, kuřecíhuspenina, huspenina se zeleninou, huspenina z kuřecího, kuřací sulc, zulc, sulc s zelatinou, huspenina z kureciho masa, drubezi huspenina, recept na sulc, huspenina s kuřete

Suroviny:
vývar kuřecí, voda, želatina prášková, mrkev, maso, libeček, petrželka, sůl, pepř mletý,

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu