Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové knedlíky plněné pralinkami

Hodnocení receptu je 5,0 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 5 min

45 min (40 min příprava + 5 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 055 kJ /
1 686 kcal
Bílkoviny57,36 g
Tuky18,12 g
Vláknina28,00 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 263 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy309,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejlépe den předem vařené brambory jemně nastrouháme nebo pomeleme, přidáme mouku, trošku soli, vejce a vypracujeme bramborové těsto. Můžeme použít i hotové bramborové těsto v prášku. Krok 2: Z těsta vyválíme váleček, odkrajujeme kousky a plníme je jednou nebo dvěma pralinkami. Knedlíky vhodíme do vařící vody, po chvíli vařečkou lehce a opatrně podebereme ode dna a pozvolna vaříme, až vyplavou. Krok 3: Na talíři posypeme skořicí, cukrem, ozdobíme šlehačkou, můžeme dozdobit čokoládovým topingem nebo jen pocukrujeme a polejeme máslem. Zdobení je zcela na chuti každého.

Zveřejněno 8. 11. 2009

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj-Restaurace Valentino, vařil i fotil můj zeť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/71XG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/71XG

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Néééé, můj syn mi už kdysi říkal, že to vaří ve Valentinu, ale vlastně se to má ještě obalit v těch lupínkách "konfleks" asi se to tak nepíše, ale určitě víte, jak to vypadá no a lupínky došly;-). Takže já jsem se o tom zmiňovala.;-)

no vidis....ale pamat mame teda s paprikou dobru.....takze tip si dala zatovi ty vsak?

vybusna, byla jsem to jááá, kdo mluvil o pralince;-)

Vypadá to krásně, někdy zkusím. Já dávala kdysi pralinky do koblih, úplně jsem na to zapomněla.:-p

paprika...urcite uz niekto tu pisal, ze dava do knedlikov pralinku....len neviem kto....a ani neviem, ake to boli knedliky....napad je to skvely

Market a spagi vyzkoušejte, je to bomba, ale ty asi, stejně, jako já nemůžeš, co?;-) Díky za bodíky:-!:-)

Já to taky slyšela nebo četla, ale neměla bych odvahu to spáchat...Ale vlastně proč ne, že? ;-):-p:yes:

Jančo,nádherné :yes::yes:Jste prostě šikovná celá rodinka.Posílám bodíka,bohužel,jen jednoho,tak se o něj doma podělte a já si dávám do oblíbených a určitě vyzkouším;-)

Jani to je bomba.:-KDavam ti bodik za recept i za zetaka.:yes:

Tak o tom už jsem někde četla, ale odvaha mi chyběla, abych to spáchala. Tys to asi neochutnala, že? Nebo jsi hřešila jako já o víkendu? :-8:-8 :-D :-( Bodík je jasný. ;-)

Jani, tvůj zeť dostává desátý bodík za nápad;-). :-!:-)):yes::yes::yes:

No tohle jsem taky nikdy ani neslyšela,možná to vyzkouším,my jsme spíš masožrouti...ale uložím si to,dávám bodík za nápad...:yes::-p:-D

:-O;-)

Kráááása! +

Tak opět beze slov:-p:-p:-p,:yes:

Tématické fráze:
bramborové knedlíky, plněné bramborové knedlíky, pralinkové knedlíky, sladke bramborove knedliky, bramborové knedliky plnene, bramborové knedlíky sladké, knedlíky s pralinkou, rumove pralinky v bramborovem teste, bramborove plnene knedliky, rumove knedliky, bramborove knedliky s pralinkou, knedlíky plněné pralinkou, knedliky plnene sladke, pralinky v bramborovém těstě, bramborove sladke knedlíky, sladke plnene bramborove knedliky, plněné knedlíky rumovou pralinkou, pralinkové bramborové knedlíky, plněné knedlíky, bramborové těsto na sladké knedlíky

Suroviny:
brambory, mouka hrubá, vejce, sůl, pralinky, cukr moučkový, skořice mletá, šlehačka, topping čokoládový, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu