Dýňová polévka se smetanou a zázvorem
Dýňová polévka patří mezi stálice podzimních a zimních polévek, protože je velmi snadná a rychle hotová. Zahřeje vás, zasytí a rozjasní den nádhernou sytě oranžovou barvou. V tomto receptu vyniká nápadité zdobení kopečkem zázvorové šlehačky.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 348 kJ / 800 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,97 g |
| Tuky | 75,75 g |
| Vláknina | 2,07 g |
| Cholesterol | 250 mg |
| Sodík | 96 mg |
| Sůl | 0,25 g |
| Sacharidy | 21,63 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu rozehřejeme na 200 °C. Plech vyložíme pečicím papírem.
Krok 2: Vybranou dýni podélně rozřízneme. Vydlabeme semínka a obě poloviny položíme na plech řezem nahoru. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 minut na 200 °C, až se na slupce začnou dělat puchýřky.
Krok 3: Kolem dýně můžeme nasypat vybraná a propláchnutá semínka, která nasolíme a pražíme na plechu o něco kratší dobu než dýni.
Krok 4: Upečenou dýni necháme vychladnout. Poté ji snadno oloupeme (hokaido dýni loupat nemusíme). Kusy čisté dužiny rozmixujeme.
Krok 5: Dýňovou dužinu vložíme do hrnce. Přilijeme vývar, přidáme sůl, pepř a lžičku strouhaného zázvoru. Necháme krátce povařit.
Krok 6: Mezitím vyšleháme asi polovinu smetany do tuha. Do vyšlehané smetany vmícháme lžičku nastrouhaného zázvoru.
Krok 7: Do hotové polévky nalijeme zbylou část smetany, necháme prohřát a ihned naléváme do talířů.
Krok 8: Do každého talíře dýňové polévky vložíme lžíci zázvorové šlehačky a ozdobíme několika praženými semínky.
Zveřejněno 14. 9. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dýňová polévka se smetanou a zázvorem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JjpK
Moje poznámka
Dýňová polévka se smetanou a zázvorem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JjpK
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 9 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 11 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 11 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 12 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 15 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dalmatské čufty
Ceesay před 6 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 9 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 9 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 11 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 12 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 13 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 13 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 14 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 14 hodinami
Tématické fráze:
dýnová polevka se zazvorem,
dýňová polévka zázvor,
recept dýňová polévka se zázvorem,
dýňová polévka hokaido se zázvorem,
dynova polevka se smetanou,
dýňová polévka se zázvorem a chilli,
dýňová polévka s chilli a zázvorem,
dýňová polévka hokaido se smetanou,
dýnová polévka s nivou,
jak opražit dýňová semínka,
dýňová polévka hokaido zázvor,
polévka z dýně hokaido se zázvorem,
dýňová polévka hokaido s chilli,
dýňový krém se zázvorem,
dýňová polévka zázvor chili,
pečená dýňová polévka se zázvorem recept,
pecena dynova polevka se zázvorem,
dyne zazvor,
pečená dýňová semínka recept,
opražená dýňová semínka
Suroviny:
dýně hokkaido,
vývar zeleninový,
smetana ke šlehání,
zázvor,
sůl,
pepř mletý,
semínka dýňová
Komentáře (5)
Máslovou dýni bych také neloupala