Bratislavské rohlíčky s ořechovou nádivkou
Bratislavské rohlíčky neboli "bajgle" se pekly již v mládí našich prababiček a dokonce i za Rakouska-Uherska. Jemné pečivo z kynutého těsta, vonící máslem a ořechovou nádivkou. Jsou úžasné a není divu, že se pečou dodnes.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 20 103 kJ / 4 805 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 113,54 g |
| Tuky | 212,21 g |
| Vláknina | 27,60 g |
| Cholesterol | 967 mg |
| Sodík | 503 mg |
| Sůl | 1,03 g |
| Sacharidy | 593,32 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 29. 8. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bratislavské rohlíčky s ořechovou nádivkou
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G6Qy
Moje poznámka
Bratislavské rohlíčky s ořechovou nádivkou
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G6Qy
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 9 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 16 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 20 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosová očka
Sima1996 před 5 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 7 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 7 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 7 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 7 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 8 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 8 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 9 hodinami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 9 hodinami
Tématické fráze:
ořechová nádivka do koláčů,
rohlicky plnene orechovou naplni,
ořechová nápln do koláčů,
kynuté rohlíčky s ořechovou náplní,
plněné ořechové rohlíčky,
ořechová nádivka na koláče,
ořechová náplň na koláče,
ořechové rohliky,
rohlíčky plněné ořechy,
bratislavské rohlíky,
ořechové rohlíčky bez kynutí,
bratislavský rohlíček,
martinské rohlíčky,
ořechová nápln do štrudlu,
recept náplně do koláčů ořechová,
ořechové škeble,
ořechová náplň na frgály,
ořechové rohlíčky z listového těsta,
rohlíky s ořechovou náplní,
nejlepši plněne ořechove rohličky
Suroviny:
máslo,
cukr moučkový,
žloutek,
droždí čerstvé,
mouka polohrubá,
mléko,
vejce,
ořechy mleté,
cukr moučkový,
mléko,
cukr vanilkový,
rum,
strouhanka
Komentáře (43)
Jen i když dělala přesně podle toho jak je psané , tak se mi těsto hrozně lepidlo ,hlavně bylo i řídké tak jsem přidávala mouku než se pěkně zpracovalo a nelepilo
Tak doufám že se mi povedou rohlíčky, ještě chvíli nechám kynout a půjdu na to, tak držte mi palce.😃
Jen nutno pořádně zabalit, aby nevytekla...jsou velice výborný, dělali jsme je menší , dle vlastního uvážení!!!
Vánoce budeme řešit tímto pečivem a zkusíme i ty bramborové...
od té doby jsem lepší ořechové rohlíčky nejedla. Vždy jsem měla pocit, že jsou z překládaného máslového kynutého těsta
Mažeme žloutkem s rumem /dobrým rumem / Key Rum je nejlepší.
Mám takovou starou kuchařku kde bratislavské rohlíčky jsou ,samozřejmě ne recept ,který je tajný.Je to kuchařka z roku 1948. Mimochodem v Bratislavě je nikdo nepeče ! Žádná firma. Naposled je pekla pekárna na konci Obchodní ulice ješté za hluboké toatlity a byly vskutku vynikající.Pak pekárnu zavřeli,dnes je v té budově banka a čínské obchody s textilem.!