Griliášové trubičky
Pojem "griliáš" pochází z Francie. Je to směs pražených ořechů a zkaramelizovaného cukru. Trubičky z něj patří mezi pracnější, ale rychle je nacvičíte. Ještě horké je natáčíme na kovové trubičky, poléváme čokoládou a po zaschnutí plníme krémem.
Suroviny pro 60 kusů
60kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 351 kJ / 1 996 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 41,55 g |
| Tuky | 110,83 g |
| Vláknina | 10,50 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 265 mg |
| Sůl | 0,53 g |
| Sacharidy | 202,83 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu vyhřejeme na 180 °C. Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
Krok 2: Bílky a cukr vyšleháme do tuhého sněhu, do něj pak vmícháme mleté ořechy. Přidáme vodu a mouku a ještě dobře vyšleháme.
Krok 3: Na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech tvoříme z těsta tenká kolečka asi 7 cm v průměru a v tloušťce 1-1,5 mm. Tenká tak, aby plech prosvítal.
Krok 4: Nejdříve jich nandáme na plech jen několik (3-4), abychom zjistili, jak rychle je dokážeme zpracovat po vyjmutí z trouby.
Krok 5: Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C přibližně 7 minut do světle červena. Musí být dobře zkaramelizované.
Krok 6: Otevřeme troubu a po jednom kolečku špachtlí vyndáváme a ihned natáčíme na kovovou nebo dřevěnou trubičku (např. na vařečku nebo tužku).
Krok 7: Spoj dobře přitiskneme. Pozor, již zchladlé natočit nejdou.
Krok 8: Studené trubičky potřeme celé, nebo jen částečně, čokoládovou polevou, aby se nerozvinuly. Takto připravené vydrží v chladu a suchu dlouho.
Krok 9: Po zaschnutí polevy plníme jakýmkoliv čokoládovým krémem nebo šlehačkou a necháme 2-3 hodiny odležet v chladu.
Zveřejněno 10. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Griliášové trubičky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gprZ
Moje poznámka
Griliášové trubičky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gprZ
Nejnovější recepty
Hřejivý karamelový Salko likér
Přidáno před 5 hodinami
Tvarohová štóla s citronovou polevou podle Josefa Maršálka
Přidáno před 6 hodinami
Rybí polévka s jikrami
Přidáno před 18 hodinami
Bramborové placičky s povidlovou omáčkou
Přidáno před 19 hodinami
Šťouchané brambory s uzeným lososem
Přidáno před 19 hodinami
Halušky s vinnou klobásou
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Paprikový perkelt s vařenými vejci
MilosCz před 27 minutami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
jana.kulkova před 1 hodinou
Babiččin vaječný koňak
[email protected] před 2 hodinami
Hovězí polévka - přesnídávková
Jan Nemec před 5 hodinami
Išlské dortíčky
dra.carol před 6 hodinami
Bramborový salát na chlebíčky
JanaEly před 6 hodinami
Ořechy s krémem
h.skrobankova před 13 hodinami
Košíčky Izidor
zvon23 před 16 hodinami
Listový salát s ořechy
Limek před 16 hodinami
Plátky z krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře
Limek před 16 hodinami
Tématické fráze:
trubicky recept,
griliášové vlnky,
griliášové trubičky s krémem recept,
trubičky se šlehačkou,
griliášové rohlíčky,
vlnky griliášové,
grilášové trubičky,
griliašove oplatky,
trubičky,
griliašové tyčinky,
gryliasove trubičky,
griliašove ořechy,
recept trubičky,
recept na trubičky,
griliašove trubičky nepečene,
grilijasove trubicky,
griliasove kulicky,
světlé trubičky,
domácí griliášové trubičky,
grliášové trubičky
Suroviny:
ořechy vlašské,
cukr moučkový,
bílek,
voda,
mouka hladká,
máslo,
mouka hrubá
Komentáře (22)