Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře na kari se smetanou a jablky

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Margot Margot

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Kuřecí nudličky na kari se smetanovou omáčkou jsou takovou rychlovkou, když zrovna nemáte čas dlouze vyvařovat. Podávat je můžete s rýží, hranolkami či těstovinami. V tomto receptu jsou přidána jablka jako chuťově zajímavé obzvláštnění.

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 498 kJ /
1 075 kcal
Bílkoviny11,46 g
Tuky79,76 g
Vláknina21,54 g
Cholesterol 250 mg
Sodík 110 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy67,08 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí maso nakrájíme na nudličky. Krok 2: Jablka oloupeme, nakrájíme na drobnější kostičky a namočíme do vody s citronovou šťávou. Krok 3: Na rozpáleném oleji orestujeme kuřecí maso, osolíme, přidáme kari koření a ještě asi minutu restujeme. Krok 4: Přidáme scezená jablka, smetanu, přikryjeme a krátce podusíme. Krok 5: Nakonec jemně zakápneme citronem a dochutíme solí a pepřem.

TIP: Jaký je rozdíl mezi kurkumou a kari

Zveřejněno 9. 7. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4p7

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4p7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Trošku jsem si recept upravila ... ale je to ňaminka

Adrienkaaa 2. 12. 2012 09:56
mnaaam :)):yes:

Teda je to opravdová dobrota! Moooc se mi líbí takové rychlé a chutné recepty:yes::-K Díky a boduju:yes:

Recept je výborný:-)), jídlo jsem znala z práce, jen se tzo jinak jmenovalo, jen jsem dala celou smetanu, máme též rádi hodně omáčky...:yes:

Tea a Lizni 6. 7. 2010 15:29
Vyzkoušeli jsme a moc nám chutnalo..jen smetanu jsme tam nalili celou :-):-)

epes rádes... :-p :-D:yes::yes:

samá chvála, nu, vyzkouším to tedy.... :-)

Dnes jsem dělala k obědu.Bála jsem se.Manžel je na klasiku.Ale?Chutnalo.A mooooc.Jen jsem dala jedno a půl jablka a celou smetanu na šlehání.A bez citronu.DÁVÁM ZA 1:-):-):-):yes::-*:-*

:yes: jen jsem nedávala citrón

Supr recept. Kombinovali jsme to ještě s jedním - jablka jsme nastrouhali nahrubo, citrón nebyl. Ale jinak fakt dobré! Díky:-)

A doporučený nápoj k jídlu? :-)

Jani, chutnalo ;-):yes:

Oproti receptu jsem po orestování masa olej zaprášila moukou a přidala trochu vody, nechala chvíli povařit a místo smetany jsem přidala Ramu Cremefine na vaření - v lahvičce. Máme rádi více šťávy. Citron jsem neměla :-8. Receptík je :yes:

Ta kombinace jablek a kari koření vypadá fakt dobře. Merylas, vidím, žes tady přidala fotku a ani jsi nenapsala, jak vám to doma chutnalo!!!:-?

Jeden čas jsem hodně dělávala, jablka jsem krájela na plátky a do základu cibulku. Chutnalo nám to. Za 1.

Tématické fráze:
kuře na kari, kuřecí maso na kari s jablky, kuřecí na kari se smetanou, kuřecí na kari s jablky, kuře s jablky, kuře na kari recept, kuře na jablkách, kuřecí na kari s jablkem, kureci maso na kari se smetanou, kuře smetana, kuře se smetanou, kari kure, recept kuře na kari, kuře na kari s jablkem, recepty kuře na kari, kuřecí smetana, kari omáčka s jablky, kuřecí s jablky, krůtí kostky na kari s jablky, kari omáčka s jablkem

Suroviny:
stehno kuřecí, jablko, citron, koření kari, smetana ke šlehání, sůl, pepř, olej

Přidat fotografie receptu