Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Barončiny řezy

Voňavé máslové těsto, šťavnatá vrstva jablíček se skořicí, jemný bílkový sníh - to jsou barončiny řezy. Také je můžete znát pod názvem hraběnčiny. Ať už je nazvete jakkoliv, výsledný moučník je opravdová delikatesa.

Hodnocení receptu je 4,9 (55×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lemarti

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 45 min

70 min (25 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech o velikosti 30x40 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 145 kJ /
4 576 kcal
Bílkoviny88,32 g
Tuky188,36 g
Vláknina38,40 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 798 mg
Sůl2,07 g
Sacharidy612,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z prosáté mouky, cukru, žloutků, másla (nebo Hery) a kypřicího prášku ručně vypracujeme těsto. Krok 2: 1/3 těsta oddělíme, zabalíme do potravinové fólie a uložíme do mrazáku. Zbylé 2/3 zabalíme do potravinové fólie a uložíme do lednice asi na 30 minut. Krok 3: Mezitím oloupeme jablka, zbavíme je jádřinců a nastrouháme na hrubém struhadle. Krok 4: Troubu předehřejeme na 180 °C. Plech vyložíme pečicím papírem nebo vymažeme tukem a vysypeme moukou. Krok 5: 2/3 těsta rozválíme na velikost plechu a pomocí válečku ho přeneseme na plech. Krok 6: Poklademe nastrouhanými jablky, posypeme skořicí a vanilkovým cukrem. Krok 7: Z bílků ušleháme pevný sníh, který rozprostřeme na jablka. Krok 8: Zbylou 1/3 těsta vyjmeme z mrazáku a nastrouháme na sníh. Krok 9: Moučník vložíme do trouby a pečeme při 180 °C asi 45 minut dozlatova. Krok 10: Po upečení necháme moučník vychladnout a krájíme na úhledné řezy.

TIP: Rady, jak skladovat a zpracovat jablka

Zveřejněno 24. 11. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Barončiny řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pzw6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Barončiny řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pzw6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (35)

Jsou to hraběnčiny řezy

Děkuji za recept, opravdu výborné! Jablka jsme nastrouhala na plátky, prosladila a proskořicovala a dále jsme přidala do jablek asi 3 - 4 lžíce chia semínek. Pěkně nasají přebytečnou šťávu z jablek a navíc jsou zdravá. Bohatě jsem zasypala nasekanými vlašáky a pak ten sníh a těsto. V mojí troubě řezům stačilo na 180 st půl hodiny. Výsledek famózní, ještě jednou díky! :-K

U nás jim říkáme Hraběnčiny řezy. Výborné jsou i s meruňkami, borůvkami... V jablečné verzi jablka sypeme ještě nasekanými ořechy. Zrovna dojídám poslední kousek :-)

jdu na to,samé kladné hodnocení a o to víc se těším.:-p:yes:

Mamka místo jablek dáva taky tvaroh nebo pul buchty udělá s tvarohem a půl s jabkama.
A mě v létě dělala s domácíma jahůdkama - luxus :-8

Leni,dneska pečeno,budu dělat asi častěji.:yes::-K.Chodí se užírat ještě teplé:-))Bodík letí a dovoluji si i fotku.

My zase říkáme hraběnčiny řezy :-)), ale ať tak či tak, je to dobrota a za bod

Právě dopečeno,tyto řezy máme moc rádi-říkáme jim akorát žížalová buchta:-D přidávám zasloužený bodík;-)

do sněhu přidávám 2 lžíce kokosové moučky a jablka ještě posypu nastrouhanými ořechy.

Vyborny kolac, napoprve jsem to popletla a dala jsem na druhy plat testa snih a na to strouhane testo a pod strouhana jablicka mlety vlasaky a ted uz mam zakazano to jakkoli menit. Kolac je vlacny a vubec neni vysuseny, taky jsem trosku pridala mleka do testa. Diky moc za receptik!!!!;-):yes::-K posilam bodiiik :yes:

:-p:yes:

:-)Dneska jsem je upekla a jsou výborné:-):yes:

:yes::yes:do těsta jsem musela přidat trošičku mléčka, aby se to spojilo, ale pak super, jiný už nedělám :-K

:-D:-)):yes::yes::yes:

:yes:přidala jsem ještě vlašské oříšky a je to velká mňamka, určitě dávám bodíky:yes:

Tématické fráze:
řezy na plech nejnovější recepty, hraběnčiny řezy hrníčková kuchařka, řezy z hery, barončin koláč, vynikající řezy a moučníky recepty s foto, výborné meruňkové řezy, hraběnčiny řezy s meruňkami, vyborné řezy na plech, řezy na plech, recept na řezy, hraběnčiny řezy na plech, recepty z hery, hraběnčiny řezy z hery, výborné hraběnčiny řezy, top řezy recepty, kakaový hraběnčin koláč z héry, řezy, hraběnčiny řezy, řezy recept, řezy z jablek

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr krupice, máslo, vejce, kypřící prášek do pečiva, jablko, skořice, cukr vanilkový, tuk, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu