Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 539 kJ / 2 997 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,42 g |
Tuky | 181,09 g |
Vláknina | 12,90 g |
Cholesterol | 1,24 g |
Sodík | 896 mg |
Sůl | 2,09 g |
Sacharidy | 277,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Piškot:
Oddělíme žloutky od bílků.
Elektrickým šlehačem smícháme mléko, olej, žloutky, 20 gramů cukru, prosátou mouku a sůl. Krok 2: Z bílků vyšleháme pevný sníh do kterého postupně (asi natřikrát) přidáme zbylý cukr.
Sníh opatrně smícháme s předchozí směsí. Krok 3: Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C asi 10 minut. Krok 4: Po upečení piškot vyklopíme na jiný arch pečicího papíru, vrchní papír na kterém se piškot pekl odstraníme,. Piškot zatočíme i se spodním archem papíru a necháme zcela vychladnout. Krok 5: Krém:
Smetanu společně s cukrem a vanilkou vyšleháme dotuha. Krok 6: Vychladlý piškot rozvineme a rovnoměrně ho potřeme šlehačkou, asi 1 centimetr od kraje necháme bez náplně. Opět zatočíme a hranou plechu utáhneme. Roládu dáme ztuhnout na 1 hodinu do lednice. Krok 7: Po ztuhnutí rozkrájíme roládu na asi 1,5 centimetrová kolečka, která položíme na mřížku. Krok 8: Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni a necháme ji částečně zchladnout. Vršky a boky koleček rozkrájené rolády potřeme zchladlou rozpuštěnou čokoládou, kterou necháme ztuhnout.
Oddělíme žloutky od bílků.
Elektrickým šlehačem smícháme mléko, olej, žloutky, 20 gramů cukru, prosátou mouku a sůl. Krok 2: Z bílků vyšleháme pevný sníh do kterého postupně (asi natřikrát) přidáme zbylý cukr.
Sníh opatrně smícháme s předchozí směsí. Krok 3: Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C asi 10 minut. Krok 4: Po upečení piškot vyklopíme na jiný arch pečicího papíru, vrchní papír na kterém se piškot pekl odstraníme,. Piškot zatočíme i se spodním archem papíru a necháme zcela vychladnout. Krok 5: Krém:
Smetanu společně s cukrem a vanilkou vyšleháme dotuha. Krok 6: Vychladlý piškot rozvineme a rovnoměrně ho potřeme šlehačkou, asi 1 centimetr od kraje necháme bez náplně. Opět zatočíme a hranou plechu utáhneme. Roládu dáme ztuhnout na 1 hodinu do lednice. Krok 7: Po ztuhnutí rozkrájíme roládu na asi 1,5 centimetrová kolečka, která položíme na mřížku. Krok 8: Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni a necháme ji částečně zchladnout. Vršky a boky koleček rozkrájené rolády potřeme zchladlou rozpuštěnou čokoládou, kterou necháme ztuhnout.
Zveřejněno 4. 10. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Roládová kolečka v čokoládě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4DXx
Moje poznámka
Roládová kolečka v čokoládě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4DXx
Nejnovější recepty
Barevná ďábelská vajíčka
Přidáno před 1 hodinou
Boží milosti
Přidáno před 13 hodinami
Hrášková pomazánka s Lučinou
Přidáno před 15 hodinami
Velikonoční nádivka s kopřivami
Přidáno před 23 hodinami
Velikonoční minizákusky
Přidáno 20. 4. 2025 06:38
Obložené vejce
Přidáno 19. 4. 2025 22:19
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šlehačkový beránek
LucietaTom před 1 minutou
Biskupský chlebíček II
LucietaTom před 2 minutami
Klasické palačinky
Coolbins před 1 hodinou
Argentinská křídla
wimra před 2 hodinami
Kuře na paprice s hráškem
Moanka před 2 hodinami
Gnocchi s brokolicí, nivou a zakysanou smetanou
Vacice93 před 9 hodinami
Velikonoční beránek
Praizlerka před 10 hodinami
Babiččina třená bábovka
Atata27 před 11 hodinami
Mini Pavlova
bousovka před 11 hodinami
Velikonoční jidáše
zujara14 před 12 hodinami
Tématické fráze:
roládová bábovka,
bananove řezy s cokoladou,
domácí čokoládové kolečka,
piskotovakolecka,
banánové muffiny,
domácí čokoládové kolečka,
cokoladova kolečka,
recepty čokoládové kolečka,
roládová náplň,
kolecka v cokolade,
roladova recepta
Suroviny:
vejce,
mléko,
olej,
cukr,
mouka hladká,
sůl,
smetana ke šlehání,
cukr moučkový,
pasta vanilková,
čokoláda na vaření
Komentáře (13)