Františkovské nudle
Netradiční jídlo z jednoho hrnce, to jsou čínské nudle s masovou konzervou, zakysanou smetanou a lesními houbami. Rychlovka, která se dá jednoduše připravit na dovolené, tak jako ji připravil autor tohoto receptu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 533 kJ / 1 561 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 103,18 g |
| Tuky | 37,37 g |
| Vláknina | 16,80 g |
| Cholesterol | 192 mg |
| Sodík | 251 mg |
| Sůl | 0,53 g |
| Sacharidy | 195,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z vepřové konzervy odebereme sádlo a rozehřejeme ho v kastrůlku. Cibuli nakrájíme nadrobno a na sádle ji necháme zpěnit.
Krok 2: Přidáme houby, osolíme a dusíme tak dlouho, než se z hub vyvaří veškerá voda. Potom přidáme vepřové maso z konzervy.
Krok 3: Vše krátce opražíme a stáhneme z plotny. Vmícháme zakysanou smetanu.
Krok 4: Nudle připravíme podle návodu a vmícháme do masové směsi. Dochutíme solí a pepřem. Ihned podáváme.
Zveřejněno 5. 10. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Františkovské nudle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lVGM
Moje poznámka
Františkovské nudle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lVGM
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 23 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 4 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 4 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 4 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 4 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 5 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 6 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 6 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 7 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 7 hodinami
Tématické fráze:
nudle,
výroba čínských nudlí,
recept na výrobu čínských nudlí,
cinske nudle se smetanou,
výroba čínský nudle,
recepty z nudli,
nudle s vepřovou konzervou,
vyroba domacich cinskych nudli,
nudle s masovou konzervou,
čínské nudle se slaninou,
prave činske nudle recept,
vyroba nudli,flicku,
recept na čínský domácí luncheon meat,
recept na čínský domácí luncheon meat,
vyroba na nudle,
smažené nudle se zelím a hřiby,
recept nudle s masovu konzervou,
recept na výrobu nudlí,
recepty rychlovky na dovolenou,
rýžové nudle lidl
Suroviny:
maso vepřové,
houby čerstvé,
cibule,
smetana zakysaná,
nudle čínské,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (11)
Když kupovat konzervu, nutno se podívat na složení. Některé konzervy obsahují neuvěřitelných 25% vepřového masa.
Konzervy z Lídla, byť polské, obsahují kolem 90% vepřového masa (jsou vyráběné pro export do SRN a tam si nemohou dovolit šidit).
Slušné konzervy mají od 70% masa.
Jinak receptík super , vzpomínka na dovolené s rodiči pod stanem