Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 125 kJ / 986 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 47,57 g |
Tuky | 55,77 g |
Vláknina | 41,10 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 2,12 g |
Sůl | 3,20 g |
Sacharidy | 54,08 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na rozpáleném oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibulku. Přidáme hříbky a necháme 5 minut zarestovat.
Krok 2: Poté si zhruba třetinu hříbků dáme stranou, ke zbytku přilijeme vývar se smetanou a 10 minut povaříme. Vmícháme kmín, rozmixujeme a podle potřeby zahustíme hraškou.
Krok 3: Na pánvi si rozpustíme máslo, přidáme hříbky, které jsme si dali předtím stranou a přihodíme k nim pokrájeného Šmakouna.
Krok 4: Krátce orestujeme a přidáme do omáčky. Nyní už zbývá jen dochutit solí a pepřem. Servírujeme posypané čerstvou petrželkou. Jako přílohu jsem zvolila dýňové noky.
Zveřejněno 12. 10. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šmakoun na hříbkách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v7G0
Moje poznámka
Šmakoun na hříbkách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v7G0
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Plzeňský špíglák
Přidáno před 11 hodinami
Kaštanová polévka
Přidáno před 11 hodinami
Český kapr
Přidáno před 11 hodinami
Ryba v kapustovém kabátku
Přidáno před 11 hodinami
Čokoládové košíčky s pařížským krémem
Přidáno před 18 hodinami
Slaninové zavinuté balíčky na špejli
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Koprová omáčka podle pana Šroubka: Recept z roku 1926 s poctivým vývarem, žloutky a zakysanou smetanou
Tatarka podle ČSN musela obsahovat víno: Příprava je jednoduchá a výsledek zachutná víc než kupovaná omáčka
Gastro glosa: Předvánoční stres, desítky druhů cukroví a pořád nic není hotový? Milé ženy a mámy, děláme si to samy...
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cukeťák na plechu
MirkaMi před 24 sekundami
Svíčková na smetaně
MirkaMi před 2 minutami
"Pískové" brambory - Patate sabbiose
barypb před 11 hodinami
Dýňová polévka s fazolemi
Macaag před 12 hodinami
Koupel hraběnky Báthory
Soropa před 12 hodinami
Hrášková polévka podle Pohlreicha
Javor před 13 hodinami
Buřty na pivě s kečupem
Lucie1001 před 14 hodinami
Patizonový krém s houbami
olgam před 14 hodinami
Pravý vepřový guláš
Martin87 před 18 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Kdyzjehlad před 19 hodinami
Tématické fráze:
šmakoun recepty,
šmakoun s hlívou recepty,
tncz nova,
marinovaný šmakoun,
noky na hřibkach,
rychle hovězí na hříbkách,
recept na šmakouna,
recept na noky na hříbkách,
kuře na hříbkách se smetanou,
marinovaný šmakoun recepty,
dynove noky na hribkach,
kyselo na hribkach,
šmakoun hlívou recepty,
vepřová plec po lovecku,
přirodni na hřibkach,
šmakoun a marinování
Suroviny:
šmakoun hlíva ústřičná,
cibule,
houba hřib,
vývar zeleninový,
smetana rostlinná,
olej,
máslo,
kmín drcený,
petrželka,
hraška
Komentáře (6)