Náplň do koláčů a buchet - úsporná maková
Máte-li rádi mák, určitě často pečete různé záviny, hřebeny či buchty. Základem je vymazlená maková náplň a my pro vás máme úsporný a jednoduchý recept. Mák je díky svaření vláčný a šťavnatý, citronová kůra dodává příjemnou vůni.
Suroviny pro 1 dávka
Toto množství je na celý velký plech nebo na 25 koláčů o průměru 10 cm (viz obr.)
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 970 kJ / 2 144 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,33 g |
Tuky | 107,50 g |
Vláknina | 25,60 g |
Cholesterol | 286 mg |
Sodík | 347 mg |
Sůl | 0,81 g |
Sacharidy | 221,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mák a krupici přelijeme vlažným mlékem a za stálého míchání necháme přejít varem.
Krok 2: Pak odstavíme z plotny a vmícháme vše ostatní.
Krok 3: Necháme vychladit.
Krok 4: Použijeme do buchet nebo na koláče.
Zveřejněno 29. 4. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Náplň do koláčů a buchet - úsporná maková
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k5B5
Moje poznámka
Náplň do koláčů a buchet - úsporná maková
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k5B5
Nejnovější recepty
Čokoládové hvězdy Bertíka Sacherky
Přidáno před 10 hodinami
Losos s černou čočkou
Přidáno před 12 hodinami
Vanilkové rohlíčky a kuličky
Přidáno před 17 hodinami
Malinové "obrázky"
Přidáno před 19 hodinami
Kynuté chuťovky z batátů
Přidáno před 22 hodinami
Rusalčiny věnečky
Přidáno 20. 12. 2024 18:04
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejlepší štědrovečerní řízek z horkovzdušné fritézy: Viktorie z MasterChefa poradila, jak připravit perfektní slavnostní jídlo
Radek Kašpárek prozradil, v čem je kouzlo jeho bramborového salátu: Cibuli nedávám syrovou, zeleninu vařím i s octem, říká
Plněné knedlíky se zelím podle knedlíkového mistra se hodí i k huse a jsou výborným zpestřením svátečního menu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drožďová polévka
Lusssie před 7 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
zuzikm před 8 hodinami
Cukeťák II
mendorf před 8 hodinami
Francouzské brambory podle Menutovky od Koko
mafinka888 před 12 hodinami
Opilý salám (čokoládový)
luciknap před 12 hodinami
Cukroví - plněné ořechy
renias před 13 hodinami
Kuře po staropražsku
Hanes před 13 hodinami
Bramborové knedlíky
snejkee před 15 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
stefi.f47 před 17 hodinami
Tématické fráze:
maková náplň,
maková nádivka do koláčů,
maková nádivka,
maková nádivka na koláče,
maková nádivka do kynutých buchet,
náplně do koláčů,
mak do kolacu,
náplň do buchet mák,
mák do buchet,
náplně do buchet,
recept náplně do koláčů,
jak udělat mák do buchet,
mak na kolace,
příprava máku,
příprava máku na koláče,
náplně do koláčů a buchet,
makova napln recept,
jak udelat mak do buchty,
náplň do koláčů,
náplň do buchet
Suroviny:
mák,
mléko,
cukr krupice,
krupice,
tuk hera,
vejce,
cukr vanilkový,
koření hřebíček,
skořice,
kůra citronová,
marmeláda
Komentáře (16)