Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohové řezy

Hodnocení receptu je 5,0 (32×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Mezi tvarohovými koláči existuje jeden, který je všechny o chloupek převyšuje. Příprava vám možná vyrazí dech, protože nemusíte vyrábět žádné těsto a nepotřebujete váhu. Tenhle sypaný koláč na plech se spojí až během pečení a je neobyčejně vláčný.

Suroviny pro 1 plech

Hrnek = 250 ml

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie25 449 kJ /
6 083 kcal
Bílkoviny118,92 g
Tuky140,18 g
Vláknina22,50 g
Cholesterol 1,13 g
Sodík 516 mg
Sůl1,13 g
Sacharidy1 075,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech s vyšším okrajem vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Krok 2: Mouku smíchanou s práškem do pečiva prosejeme. Přidáme cukr a promícháme. Polovinu směsi vysypeme do plechu a lžící rovnoměrně urovnáme. Krok 3: Tvaroh, vejce, cukr, mléko a vanilkový cukr vymixujeme dohladka. Krok 4: Do plechu nalijeme připravenou náplň.
Na náplň rovnoměrně nasypeme druhou polovinu sypké směsi.
Povrch moučníku polijeme rozpuštěným máslem. Krok 5: Plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 170 °C zhruba 45-50 minut.

TIP: Jak udělat domácí tvaroh

Zveřejněno 17. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohové řezy

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wEg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohové řezy

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wEg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (60)

Recept na tyhle řezy, pod názvem "Švédský zákusek", jsem dostala od kamarádky už před více než 30ti lety a v naší rodině je velice oblíbený. Našla jsem jich tu víc, ale tenhle je originál a přesně takhle ho znám i já, proto přidávám body i foto :yes: :-K

Udělala jsem podle receptu,jen z poloviční dávky do dortové formy a super.Syn mlaskal😁😆Děkuji:-K<3

Nejdřív mi recept přišel divný, ale stejně jsem ho zkusila a musím říct, že je vynikající. :yes::yes::yes:

marianello 9. 8. 2017 20:18
drobenka je lepší,keď sa dá cesto zamraziť,a potom sa strúha lepšie a do cesta pridávam hrozienka

marianello: tady snad nejde o strouhání, dělá se normální drobenka

Ale jo,,švéďák,,,lepší je až druhý den,,když se uleží <3

žédná sláva moučný hnus;-(j

Mě se povedl super a je rychlej a moc dobrej díky za recep

Máslo je psané v postupu (vrch polít polovinou másla) tak že 12,5 dkg másla . V surovinách není. Tak je lepší dát máslo do drobenky? A kolik ? 20dkg nebo 25dkg?:-(

mika59:Místo rozpuštěného másla.Rp.na švédský koláčjsem dostala před lety,
že navrch se dají plátky Hery.Když po upečení zůstala mouka,napadlo mě
udělat drobenku a je to výborné a jednoduché.

H.R.: Proč by musela? Zkušenosti všech, co koláč pekli, svědčí o tom, že recept funguje. Koláči se říká švédský. Anna zřejmě pekla moc zprudka, každá trouba peče jinak.:-O

H.R.:kde je ta hera v surovinách napsána :-?

Anna:Tuk (1 Hera) se musí smíchat s moukou atd.v drobenku,
polovina se nasype dolu a druhá na tvaroh.
Plech se nevymazává ani nevysypává...

H.R.: I já to tak dělám a mí vnuci se můžou zbláznit po tvarohovém koláči......a dokonce i moje maminka:-) Jednoduše udělám drobenku.....jednu půlku dolů, druhou nahoru

enynka29 8. 2. 2015 11:54
Výbornej hned byl pryč:):yes:

Tak nevím kde jsem udělala chybu,pekla jsem přesně podle postupu a katastrofa, plno mouky a uprostřed tvaroh, přitom kraje už spálené.:no:

Právě dopečeno. Přidala jsem do tvarohu s mlékem ještě pudinkový vanilkový prášek. Dno formy nepo plechu je nutné vymazat. Řezy jsou vynikající, přidávám do svých "fofr" receptů. :yes:

VYNIKAJÍCÍ !!!Dělám už po několikáté a vždycky fakt moc dobrá. Tentokrát jsem do půlky zamíchala kakao,udělala jsem spodní část hnědou a vrchní světlou a je taky moc dobrá.Podle rad,tady vyčtených,tak z mouky,pr.do pečiva cukru a másla udělám drobenku a je to lepší.Nestane se,že by tam byl suchej,nenasáklej kousek.Děkuji moc za recept :yes: :yes: :yes:

Tak jsem ji šoupla do trouby. Výsledek vyfotím.:-p

Tamara..::yes::yes::yes:

Tamara.. 1. 2. 2014 19:48
jarda Kadic: já dala 20 dkd.. a rozmýsila je jako v drobence, tak nezůstane na plechu žádná sypká směs. vše se krásně spojí;-)

Terka L.: Píše, polovina másla(125 g)

Vůbec se tam nepíše kolik másla....:no:

Terka L.: Píše se tam polít polovinou másla v přípravě..

Ta buchta je fantastická !!!!:-K V životě bych nevěřila, že se ta sypká směs spojí s tvarohem.. je to spíš zákusek než buchta, dělala jsem dva týdny po sobě a hlavně, klidně bych ji snesla znovu, vždy se jen zapráší a navíc.. když chci menší plech- dám mmenší hrneček a 2 tvarohy.. prostě s málá se udělá zázrak!! :-)) Díky za skvělý receptík .. ;-)když ho po mě někdo chce, čumí jak péro z gauče, jak je to primitivní ! :-K

Tak jsem je dnes udělala a jsou SKVĚLÉ!! Jen máslo cca 20 dkg jsem rozdrolila do mouky a cukru a zbytkem silně vytřela plech.. Při pečení se tvaroh nafoukl, až toho byl plný plech, ale po vytažení s trouby moučník klesl, ale je křehký a vláčný

jsou skvělé,dělala jsem je už dvakrát a vždy se jenom po nich zaprášilo ;-)

V postupu se píše o másle, ale nahoře v ingrediencích není natož množství. :no:

Ahoj , chci se optat jaký se do toho dává tvaroh ? Tučný nebo polotučný ? Nebo je to snad jedno ?? :-)

helca.billje tu opět pout a to se vždycky něco sladkého musí upéct tak ted to peču uvidíme jak to dopadne mám ráda tvarohové koláče jen místo cukru používám sladidla né cukr jse diabetik.cukr se dá nahradit i ovocným nebo hroznovým cukrem .nikdo to nepozná naopak každý si pochvaluje že to není přeslazené.těším se na nové recepty.:-D

petruna009 6. 5. 2013 13:56
vůbec se mi koláč nepovedl.na spodku zůstalo dost mouky. asi poputuje slepicím :-(

Vynikající, jen se po něm zaprášilo :-):yes:

Zkoušela jsem dneska a je to rychlé,jednoduché a výborné!:-)

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
tvarohová buchta na plech hrnková, řezy s tvarohem, tvarohové moučníky, nejlepší řezy na plech, tvarohové recepty, tvarohový moučník prostřeno, recepty z tvarohu, řezy na plech, rychly tvarohovy moucnik, tvarohový řez, recepty moučníky, rezy recepty, rychlé dobré recepty na moučníky s tvarohem, moučníky a řezy recepty, recepty s tvarohem, tvarohové, nejlepší řezy, jednoduché moučníky s tvarohem, jednoduché moučníky z tvarohu, zdravý tvarohový moučník bez mouky

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr krupice, kypřící prášek, tvaroh, vejce, cukr, cukr vanilkový, mléko, máslo, tuk, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu