Jihočeské bosáky - drbáky
Pokud rádi vaříte k pečeným masům oba druhy knedlíků, tyhle bosáky jsou přímo pro vás. Knedlíky z housek a brambor jsou k masu výbornou přílohou, nebo si je můžete dát samotné, třeba se zelím.
Suroviny pro 1 dávka
asi 12 kusů podle velikosti
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 862 kJ / 2 118 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 58,70 g |
| Tuky | 10,68 g |
| Vláknina | 41,35 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 3,27 g |
| Sůl | 7,77 g |
| Sacharidy | 426,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do misky nakrájíme rohlíky na menší kostky. Omyté brambory oškrábeme a nastrouháme na struhadle najemno. Podle chuti osolíme, dobře ručně promícháme a vytvoříme pevné koule.
Krok 2: Na tácek vysypeme solamyl (podle počtu dělaných bosáků) a koule v něm obalíme ze všech stran.
Krok 3: Dáme vařit do vroucí osolené vody, vaříme 10 minut.
Krok 4: Po uvaření bosáky vyndáme a krájíme na půlky.
Zveřejněno 19. 11. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jihočeské bosáky - drbáky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XLko
Moje poznámka
Jihočeské bosáky - drbáky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XLko
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 20 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 21 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 22 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 23 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 1 hodinou
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 1 hodinou
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 1 hodinou
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 1 hodinou
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 3 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 4 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 4 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 5 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 5 hodinami
Tématické fráze:
knedliky drbaky,
knedlíky bosáky,
knedlíky recepty bosáky,
knedlík bosák,
knedlík drbák,
bosáky knedlíky,
bosak knedlik,
jihočeské knedlíky,
bosaky knedlik,
jihočeské recepty,
drbáky knedlíky,
jihočeský knedlík,
bosaci,
bosaky se zelim,
recept na knedliky bosaky,
chlupaté knedlíky bosáky recept,
bosáky s rohlíky,
knedlik drbaky,
bosáky z rohlíků,
jak se vaří bosáky
Suroviny:
brambory,
rohlík,
solamyl,
sůl
Komentáře (25)
Zase jiná varianta, jen se zeptám, není povrch tím škrobem oslizlý? Nebo se tam dává proto,aby se nenapila houska.