Hrušky pošírované v sirupu s čokoládovým krémem
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 852 kJ / 4 028 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 48,23 g |
Tuky | 160,30 g |
Vláknina | 42,84 g |
Cholesterol | 850 mg |
Sodík | 411 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 576,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Citron, pokud nemáme BIO, pečlivě omyjeme v horké vodě, žlutou kůru ostrouháme a šťávu vymačkáme. Ve vyšším užším hrnci, kam se vejdou hrušky nastojato, přivedeme k varu 1 l vody s cukrem, přilijeme citronovou šťávu, přidáme kůru a tymián.
Krok 2: Hrušky oloupeme, stopku ponecháme, zespodu vykrojíme jádřinec.
Krok 3: ponoříme je do sirupu a při nízké teplotě, pod bodem varu je necháme pošírovat asi 20 minut, tak aby zůstaly pevné.
Krok 4: Hrnec přiklopíme pokličkou a necháme stát do druhého dne – 12 hodin.
Krok 5: Na krém přivedeme k varu mléko se smetanou a 2 lžícemi cukru.
Krok 6: Žloutky utřeme se zbylým cukrem doběla a pomalu k nim vlijeme mléčno-smetanovou směs. Kastrol postavíme nad páru a mícháme do zhoustnutí, přelijeme na nastrouhanou čokoládu a opatrně promícháme.
Krok 7: Servírujeme v pohárech nebo hlubokých talířích naplněných teplým čokoládovým krémem. Můžeme ozdobit snítkou máty a pistáciovými ořechy.
Zveřejněno 19. 10. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hrušky pošírované v sirupu s čokoládovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NnMp
Moje poznámka
Hrušky pošírované v sirupu s čokoládovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NnMp
Nejnovější recepty
Kuřecí kapsa se zeleninovým salátem (pro diabetiky)
Přidáno před 11 hodinami
Škubánky se zelím z červené řepy
Přidáno před 12 hodinami
Kapustový závitek s houbami a vejcem
Přidáno před 12 hodinami
Brokolicový nákyp s mrkví a sýrem
Přidáno před 13 hodinami
Obalený květák z remosky
Přidáno před 13 hodinami
Sušenky z mandlové mouky
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jarní salát s vajíčky a zálivkou
JaromiraVlasakova před 8 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Milahu před 8 hodinami
Zelí s medem
pajaheltuska před 9 hodinami
Krkovice pečená na hlávkovém zelí
Sahula před 9 hodinami
Netradiční dušené kysané zelí s přírodní krkovicí
Sahula před 10 hodinami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
Suz4n před 10 hodinami
Španělské ptáčky se smetanovou omáčkou
Andyzvesnice před 11 hodinami
Netradiční cibulačka se žampiony
Andyzvesnice před 11 hodinami
Pikantní čočka
Karel849 před 11 hodinami
Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
JanaVoza před 12 hodinami
Tématické fráze:
posirovane hrusky,
psané recepty od hrušky,
pošírované hršky,
sirup z hrusek,
hrušky pošírované,
pošírované hrušky recept,
recept naplněné hrušky,
recepty hrušky pošírované,
pošírované hrušky recepty,
sirup z hrušek recept,
jak posirovat citron,
recepty na hruškový sirup,
vánoční pečivo s pistáciovým krémem,
pošírované pokrmy,
pašírované hrušky,
pošírované hrušky fotky,
tncz nova psané recepty ládi hrušky,
psané recepty ládi hrušky
Suroviny:
hruška,
citron,
cukr,
tymián,
mléko,
smetana ke šlehání,
cukr,
žloutek,
čokoláda
Komentáře (23)