Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí kousky na žampionech a majoránce

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ivulinka ivulinka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 254 kJ /
539 kcal
Bílkoviny112,48 g
Tuky6,67 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 235 mg
Sodík 241 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy6,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme je a obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozehřejeme olej a maso na něm zprudka opečeme ze všech stran. Takto opečené maso vložíme pomalého hrnce. Krok 2: Do výpeku přidáme plátek másla, cibuli nakrájenou na kostičky a plátky žampionů a smažíme do zlaté barvy, těsně před odstavením z plotny přidáme trošku majoránky. Krok 3: Pak to všechno přidáme k opečeným kouskům masa do pomalého hrnce, podlijeme vývarem a hrnec zapneme na pomalé vaření (100°C na 6 hodin). Před koncem programu duchutíme dle chuti, popř. naředíme omáčku do požadované konzistence.

Zveřejněno 22. 10. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí kousky na žampionech a majoránce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yOqP

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí kousky na žampionech a majoránce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yOqP

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Cernousek: to je tarhoňa, druh testovin. Bezne kupuji v Lidlu.

Zaujala mě ta příloha to je těstovina?(kuličky)
:-?

:yes::-p:-K přidávám foto

...takhle upravené maso taky dělám, jen ten pomalý hrnec nemám. Sám si připadám někdy pomalej a ještě k tomu hrnec ??? :-// :-D
Jinak bodík +, musí to být mňam...:yes::yes::yes:

:-p:-p:yes:+

Ivu, velice hezký recept - to určitě vyzkouším!:yes:

Petra Ku.: jak pravíš, bez pomaláčku ani ránu. Dnes večer bude pomalit bigos ;-);-):yes::yes:

Áááá, vidím další spokojenou uživatelku pomalého hrnce ;-) Já ho mám necelý rok a už bych ho nedala :-) Dělala jsem podobně kližku, ale nerestuju maso bokem na pánvičce - dělám přímo v nádobě pomaláče, ten můj mi to umožňuje :-) Určitě jste si pochutnali :yes:

Taky dělávám, máme to moc rádi :-). Majoránku dávám většinou jen do guláše, ale celkově mi nevadí nikde.:yes:

Dělám vlastně stejně, ale z vepřového a bez majoránky, ale s libečkem. Tak tam příště tu majoránku hodím a ligurček nééé ;-):-D:-p:yes:

Tématické fráze:
hovězí kousky recept, hovězí kousky, hovězí na žampionech v pomalém hrnci, hovězí na na majoránce, hovězí na žampionech, hovezi maso na zampionech v pomalem hrnci, hovezi na zampionech pomaly hrnec, recepty-hovězí kousky, hovězí kousky recepty, krůtí na žampionech, pomaly hrnec hovezi na žampiony, hovězí kousky na na cibulce, hovězí na žampionech pro pomalý hrnec, hovězi na žampionech v ph, hovězí na kousky, hovězí na majoránce v pomalém hrnci, hovězí na žampionech recept, hovězí maso na kousky recept, hovězí kousky - recept, hovezi kousky na panvi

Suroviny:
maso hovězí, sůl, pepř, mouka hladká, žampióny, cibule, majoránka, olej, vývar

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu