Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí kousky na žampionech a majoránce

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ivulinka ivulinka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 254 kJ /
539 kcal
Bílkoviny112,48 g
Tuky6,67 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 235 mg
Sodík 241 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy6,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme je a obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozehřejeme olej a maso na něm zprudka opečeme ze všech stran. Takto opečené maso vložíme pomalého hrnce. Krok 2: Do výpeku přidáme plátek másla, cibuli nakrájenou na kostičky a plátky žampionů a smažíme do zlaté barvy, těsně před odstavením z plotny přidáme trošku majoránky. Krok 3: Pak to všechno přidáme k opečeným kouskům masa do pomalého hrnce, podlijeme vývarem a hrnec zapneme na pomalé vaření (100°C na 6 hodin). Před koncem programu duchutíme dle chuti, popř. naředíme omáčku do požadované konzistence.

Zveřejněno 22. 10. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yOqP

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yOqP

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Cernousek: to je tarhoňa, druh testovin. Bezne kupuji v Lidlu.

Zaujala mě ta příloha to je těstovina?(kuličky)
:-?

:yes::-p:-K přidávám foto

...takhle upravené maso taky dělám, jen ten pomalý hrnec nemám. Sám si připadám někdy pomalej a ještě k tomu hrnec ??? :-// :-D
Jinak bodík +, musí to být mňam...:yes::yes::yes:

:-p:-p:yes:+

Ivu, velice hezký recept - to určitě vyzkouším!:yes:

Petra Ku.: jak pravíš, bez pomaláčku ani ránu. Dnes večer bude pomalit bigos ;-);-):yes::yes:

Áááá, vidím další spokojenou uživatelku pomalého hrnce ;-) Já ho mám necelý rok a už bych ho nedala :-) Dělala jsem podobně kližku, ale nerestuju maso bokem na pánvičce - dělám přímo v nádobě pomaláče, ten můj mi to umožňuje :-) Určitě jste si pochutnali :yes:

Taky dělávám, máme to moc rádi :-). Majoránku dávám většinou jen do guláše, ale celkově mi nevadí nikde.:yes:

Dělám vlastně stejně, ale z vepřového a bez majoránky, ale s libečkem. Tak tam příště tu majoránku hodím a ligurček nééé ;-):-D:-p:yes:

Tématické fráze:
hovězí kousky recept, hovězí kousky, hovězí na žampionech v pomalém hrnci, hovězí na na majoránce, hovězí na žampionech, hovezi maso na zampionech v pomalem hrnci, hovezi na zampionech pomaly hrnec, recepty-hovězí kousky, hovězí kousky recepty, krůtí na žampionech, pomaly hrnec hovezi na žampiony, hovězí kousky na na cibulce, hovězí na žampionech pro pomalý hrnec, hovězi na žampionech v ph, hovězí na kousky, hovězí na majoránce v pomalém hrnci, hovězí na žampionech recept, hovězí maso na kousky recept, hovězí kousky - recept, hovezi kousky na panvi

Suroviny:
maso hovězí, sůl, pepř, mouka hladká, žampióny, cibule, majoránka, olej, vývar

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu