Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Foie gras

Jednou z luxusnějších specialit gastronomie jsou játra hus a kachen, tedy foie gras. V tomto receptu je opečeme na husím sádle a připravíme k nim cibulovou směs s jablkem a brusinkami, kterou podlijeme brandy.

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aachje aachje

Náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 632 kJ /
1 107 kcal
Bílkoviny112,03 g
Tuky14,35 g
Vláknina12,18 g
Cholesterol 2,40 g
Sodík 456 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy58,72 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nakrájíme na proužky a na sádle restujeme až zesklovatí. Krok 2: Přidáme na kostičky nakrájený špek, necháme vysmahnout cca 2 minutky, přidáme na plátky nakrájené jablíčko a brusinky, posypeme lžící cukru a mícháme. Necháme lehce zkaramelizovat a zalejeme brandy. Mícháme, dokud se tekutina nevsákne do směsi. Krok 3: Na druhé pánvi rozehřejeme husí sádlo a silnější plátky jater opékáme 4 minuty na každé straně. Krok 4: Vyndáme, osolíme, opepříme a na talíř pokládáme nejdříve cibulovou směs a na ni foie gras. Na talíři zdobíme balzamikovým krémem.

TIP: Jak dál využít husí a kachní sádlo

Zveřejněno 24. 10. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Foie gras

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1z0P

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Foie gras

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1z0P

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

casino: 60 km do makra, to se moc nevyplatí. Do Prahy 200. No ale je to blíž než do Maďarska, to je fakt. ;-)

HusíT játra dost dobré kvality dováží p.Topfer www husí jatra.cz
husíjatra@gmail.com _ přeji dobré chutnání p.s.to je ten pán co vlastní hospodu U Švejka v Pze na Bojišti zdr.ad


husí játra dováží p.Tepfr majitel Švejka v Praze na Bojišti

husijatra@gmal.com Smekám čepici židi umí obchodovat.Zdr.ad:yes:

ježiš, to nevydržím. já chci do francieeeee :-D:yes:

lidicky ja jsem v madarsku momentalne. tady je maji v kazde masne. pul kila v prepoctu za 2 stovky.
ale uprime..jeste udelam pastiku ze zbytku a uz do nich nejdu. me to teda nechutnalo:-// silene tucny a je to citit kdyz to jite.

Foie gras nedostupné?:-O
No, zkuste MAKRO.
V zemi, kde se pomalu zná každý s každým by neměl být problém sehnat průkazku... Mám ji asi 10 roků a myslíte, že je na mé jméno?:-8
http://www.makro.cz/svet-produktu/maso-a-drubez/dr...

Jak to tak vypadá tak české husy játra nemají. :-O
V Americe kde jsme žili je nemaj taky a kachny nemaj prsa, jen nohy. :-O

Taky bych si dala :-p:-p Pro mne nedostupné :-(

Dal bych si je, dal, ale kde vzít husí játra, když husy nechovám? ;-(

Tématické fráze:
foie gras recepty, foie gras recept, foie gras, husí játra foie gras recept, husí játra foie gras, foagra, surovina foagra, recept na foie gras, recepty foie gras, husí játra jako minutka, foia gras, recept foie gras, co je foie gras, foa gra, fois gras recept, husíjatra.cz, žampionová foie gras, co je foagra, husí foie gras recept, zampionove foie gras

Suroviny:
játra husí, cibule červená, jablko, brusinky sušené, cukr, sádlo husí, špek, brandy, sůl, pepř mletý, cukr, krém balsamico

Přidat fotografie receptu