Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kokosoví ježci

Hodnocení receptu je 3,8 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lenka-m

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie35 623 kJ /
8 514 kcal
Bílkoviny130,16 g
Tuky415,47 g
Vláknina48,70 g
Cholesterol 1,82 g
Sodík 1,24 g
Sůl3,53 g
Sacharidy1 039,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kostkový cukr zahřejeme v hrnci dohněda a zalijeme vodou. Vodu si raději ohřejte a lijte ji pomalu a rychle míchejte. Krok 2: Povařte, by se karamel z cukru ve vodě dobře rozpustil. Pak necháme vychladit. Krok 3: Nyní si ušleháme 6 žloutků a 1 celé vejce s moučkovým cukrem a pomalu přiléváme vychladlý karamelový nálev. Krok 4: Pak přimícháme ořechy, mouku s práškem do pečiva a nakonec tuhý sníh ze 6 bílků. Krok 5: Těsto nalijeme na vymaštěný a hrubou moukou vysypaný plech a upečeme. Krok 6: Necháme vychladit a pak rozkrájíme na obdélníkové nebo čtvercové tvary, které namáčíme do polevy a obalujeme ve strouhaném kokosu. Krok 7: Poleva :40 dkg moučkového cukru, 3,5 dkg kakaa, 10 lžic mléka, 25 dkg rostlinného tuku, trochu rumu -Tuk rozpustíme a přimícháme ostatní suroviny. Umícháme dohladka.

Zveřejněno 6. 7. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kokosoví ježci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pGQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kokosoví ježci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pGQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

bol tu obrazok co je pod kakaovymi rezami...asi to toprec. opravili...btw tie kakaove rezy vyzeraju vyborne

Obrázky jsou v pořádku. Mě se zobrazují správně.

hop.....nejak sa nam tu poplietli obrazky...:-)

Tématické fráze:
toprec, cukroví ježci, kokosové ježky, kokosový ježek, jezci cukrovi, sněhový ježek recept, sněhový ježek, recept na ježky, dort ježek, kokosový tuk, ježek recept, kakaoví ježci s kokosem, cukroví-ježci, cukroví ježek, recept jezek, dort ve tvaru ježka, dort ježek postup, kokosovi dort, ježe cukroví, kakaoví ježci

Suroviny:
vejce, cukr moučkový, cukr kostkový, ořechy, prášek do pečiva, voda, mouka polohrubá, kokos strouhaný, cukr moučkový, kakao, mléko, tuk rostlinný,

Přidat fotografie receptu