Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Horká čokoláda se šlehačkou

Hodnocení receptu je 5,0 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

dextra

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Horká čokoláda, oblíbené pohoštění pro dámy z lepší společnosti v 19. a počátkem 20. století. Dnes je to jeden z běžných nápojů, které koupíte v automatu i jako instantní prášek. Přesto je doma uvařená pravá horká čokoláda se šlehačkou voňavým a lahodným potěšením.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 750 kJ /
896 kcal
Bílkoviny19,50 g
Tuky53,25 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 105 mg
Sodík 210 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy81,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kousky čokolády vložíme do hrnce s mlékem a smetanou a pomalu ohříváme. Musíme počkat, až se čokoláda zcela rozpustí. Krok 2: Poté přidáme oba cukry a trochu skořice. Necháme zahřát až do bodu varu, pak oheň vypneme a šleháme metličkou. Krok 3: Nakonec nalijeme do šálků, ozdobíme šlehačkou a posypeme kakaem. Krok 4: Zdobíme kopečkem smetany se strouhanou čokoládou.

TIP: Horká čokoláda - nejlepší recepty

Zveřejněno 3. 7. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Horká čokoláda se šlehačkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VmRX

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Horká čokoláda se šlehačkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VmRX

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Nepřidávala jsem cukr (dle mého sladké dost).
A můj tip - čokoláda Milka. Je to s ní ještě úžasnější.

Dělal jsem skoro stejně, jen jsem nezdobil šlehačkou.

Je skvělá! Cukr priste nedám vůbec. Smetana na slehani to osladi az az :) vyšlo to na dvě porce :)

Hana Kafková 9. 1. 2017 17:48
:-) jdu ji vyzkouset,honi me mlsna :yes:

Mám jen dotaz, jakou smetanu mám použít? :-)

Mám jen dotaz, jakou smetanu mám použít? :-)

Vyzkoušeno a je vynikající:yes:nejlepší jakou jsem kdy měla:yes:akorát toho vanilkového cukru bych dala o dost méně, stačilo by půl 1 pytlíčku a nebo žádný

Marmellada 30. 10. 2010 21:08
Dneska jsem poprvé vyzkoušela a jsem opravdu nadšená. Chutná vážně výborně a příprava je snadná a netrvá dlouho. ;-) :yes:

Caroline: podle množství ingrediencí to vypadá na dvě porce/hrníčky;-)

Zdravím... tento recept mě velice zaujal... chtěla bych se jen zeptat, možná asi hloupě... kolik je to porcí? Díky:-)

to vypadá lákavě určo :yes::yes:skusím než ty náhražky instantní:-8:-8

děkuji za nápad :yes:

vybusna, v každém automatu prodávají mimo jiné čokoládu a pokaždé mám pocit, že je to kakao. Tohle si myslím, že čokoláda je!;-):yes:+

:-p

v mnichove som si horucu cokoladu dala iba raz.....a priniesli mi KAKAO...skoro som na zracu vysla.....uznajte...kakao!...v bystrici som sa zas stretla s tym, ze mi priniesli tekuty cokoladovy puding...ale vsetko je lepsie ako kakao.

Načíst další komentáře (1)

Tématické fráze:
horká čokoláda recept, recept horka cokolada, recept na horkou čokoládu, domácí horká čokoláda, horká čokoláda, jak uvařit horkou čokoládu, jak udelat horkou cokoladu, jak se dělá horká čokoláda, jak uvařit čokoládu, horká čokoláda recepty, recepty horka cokolada, recept na čokoládu, priprava horke cokolady, horká domácí čokoláda, domácí horká čokoláda recept, domácí horká čokoláda recept, recepty na horkou čokoládu, horká čokoláda příprava, nejlepší horká čokoláda recept, horké kakao recept

Suroviny:
čokoláda na vaření, smetana, mléko, cukr vanilkový, kakao, skořice

Přidat fotografie receptu