Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Francouzské vepřové maso

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JIRICKA

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 496 kJ /
2 031 kcal
Bílkoviny50,96 g
Tuky190,34 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 380 mg
Sodík 3,61 g
Sůl9,00 g
Sacharidy26,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Řízky z vepřové kýty naklepeme, osolíme, opepříme a z prudka opečeme na oleji. Krok 2: Potom je naskládáme do pekáčku vedle sebe, pokapeme kečupem (může být i ostrý), posypeme plátky z 2 cibulí, na ni nasypeme 20 dkg eidamu nastrouhaného na hrubém struhadle a povrch potřeme 2O dkg majonézy. Krok 3: Zapékáme 3O minut v troubě asi na 200°C, až povrch získá zlatohnědou barvu. Příloha hranolky a zeleninová obloha.

Zveřejněno 14. 9. 2009

Poznámka autora JIRICKA

Tento recept jsem asi tak před 20 léty opsala v Zem. novinách. Kdo ho ochutnal chtěl recept.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzské vepřové maso

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2vKM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzské vepřové maso

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2vKM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Nechala jsem se inspirovat tvým receptem. Cibulku jsem ale nakrájela nadrobno a předem jsem ji orestovala. Na každý plátek masa jsem ještě navíc položila tenký plátek anglické slaniny. Bylo to moc dobré a pochutnali jsme si:-p:-p:yes::yes:

Tak jsem to dnes vyzkoušela bála jsem se té majonézy ale výsledek je dokonalý. Přidala jsem místo ostrého kečupu chilli koření a ještě slaninku.
Dávám 1* :yes:
Šárka:

Vyzkoušela jsem a musím uznat, že je to LUXUSNÍ záležitost. Díky za recept:yes:

Kristýna 18. 2. 2011 15:02
Zrovna jsem to dovařila. A mohu říct že tento recept je doopravdy VYNIKAJÍCÍ!!! Všichni se určitě budou olizovat až za ušima! :yes::yes::-phttp://www.toprecepty.cz/recept/7851-francouzske-v...

Jiřička 6. 2. 2011 21:56
Mám radost, že Vám chutnalo. Děkuji. :-)

vynikající :-p

:yes::yes::yes::yes:

Ted jsem to uvařila příteli. Oba jsme maximálně spokojený :D Děkuju za výborný a jednoduchý recept.

Vendelínka 20. 7. 2010 11:47
je to opravdu moc dobré, na to, že jsem začátečník a většinu receptů zmrvim, tak tohle se mi povedlo, příště to vyzkouším i s kuřecím :yes::-)

zaujal me vas recept je jednoduchy a myslim si ze urcite mooc dobry a hodi se i ke kroketam ktere chci dnes delat:-):yes:

:-pOpravdu vynikající,chutnalo celé rodince.:yes:Použila jsem krkovičku a tatarku místo majonézy.

Iljušo :yes::yes: za provedení a Jiřičce za recept :yes: ;-)

Nevím, jak se chová při pečení jogurtová majonéza, ale ta normální se při pečení vyškvaří na tuk a to si myslím, že by ty 4 řízky v celé sklenici majonézy musely plavat. Určitě to vyzkouším.

Hello - měla jsem jogurt.majonezu, ono mi to stejně při pečení dost steklo dolů :-)

To musí být fakt dobré i když bych asi polovinu majonézy ubrala. S majonézou zapékám jenom lososa, takže znám. Pátý bodík :yes:

Tématické fráze:
vepřové maso recepty, francouzské maso, recepty z vepřového masa, francouzské řízky, maso po francouzsku, vepřové maso, francouzský vepřový plátek, maso ke kroketam, francouzský řízek, maso po francouzsky, vepřová kýta recepty pro začátečníky, vepřová kýta po francouzsku, vepěový plátek celá země recepty, veprove po francousku, francouzský vepřový řízek, francouzské recepty z vepřového, francouzské recepty maso, vepřové recepty, francouska maso recept, francouzské maso recepty

Suroviny:
kýta vepřová, sůl, pepř, olej, kečup sladký, cibule, sýr eidam, majonéza

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu