Vepřová játra - luxusní
Často se stává, že nesprávný postup přípravy dokáže jídlo prakticky zkazit, přestože používáme dobré ingredience. U jater to platí dvojnásob. Když vepřová játra orestujeme správně, připravíme tak noblesní minutku.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 927 kJ / 700 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 87,01 g |
| Tuky | 11,79 g |
| Vláknina | 20,16 g |
| Cholesterol | 1,23 g |
| Sodík | 3,97 g |
| Sůl | 9,60 g |
| Sacharidy | 56,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Játra očistíme, nakrájíme na menší kousky a naklepeme.
Krok 2: Rozpálíme olej, do kterého dáme na ovonění dva stroužky česneku a orestujeme játra obalená v mouce.
Krok 3: Když jsou játra orestovaná z každé strany, vyndáme česnek a přidáme oloupanou najemno nakrájenou cibulku.
Krok 4: Po chvilce opékání přidáme hrnek vody s rozmíchaným protlakem.
Krok 5: Přidáme sójovou omáčku, chilli, pepř, trochu kari a další hrníček vody. Vše dobře promícháme a necháme 45 minut dusit.
Krok 6: Na konci játra vyndáme a omáčku rozmixujeme.
Krok 7: Dochutíme solí a můžeme podávat třeba s kari rýží.
Zveřejněno 2. 10. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová játra - luxusní
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j6AR
Moje poznámka
Vepřová játra - luxusní
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j6AR
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 23 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 4 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 4 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 4 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 4 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 5 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 6 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 6 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 7 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 8 hodinami
Tématické fráze:
vepřová játra,
veprová játra recept,
vepřová játra recepty,
vepřová játra recepty,
vepřové játra,
jatra recept,
veprove jatra recepty,
recept na vepřová játra,
recepty z vepřových jater,
jatra recepty,
recept vepřová játra,
jak dlouho vařit vepřová jatra,
recepty vepřová játra,
výborné vepřová játra recepty,
jak dlouho dusit játra,
recepty na veprova jatra,
recept na veprove jatra,
vepřové játra recept,
recept na jatra,
recepty na vepřove jatra
Suroviny:
játra vepřová,
cibule,
česnek,
omáčka sojová,
pepř mletý,
protlak rajčatový,
chilli paprika čerstvá,
sůl,
koření kari,
olej,
mouka hladká
Komentáře (49)
děkujeme za upozornění. Chyba je v záměně masa. Příprava je totožná, video mazat nebudeme.
No, zapomněla jste podotknout, že máte na mysli úvodní vííídeo a ne obrázky, že
www.miric.cz