Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Punč

Hodnocení receptu je 5,0 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Manka47

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Punč je výborný zahřívací nápoj v zimních dnech. Je plný alkoholu, takže nevhodný pro děti, ale pro dospělé je po dnu stráveným třeba na sjezdovce požehnáním. Dětem do horkého džusu dejte trochu malinovky a vynechte alkohol.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 830 kJ /
1 633 kcal
Bílkoviny4,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina2,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 130 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy153,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Džus svaříme s kořením a necháme přes noc proležet, aby se koření vylouhovalo. Krok 2: Druhý den přidáme víno s rumem, cukr podle chuti a dobře ohřejeme. Pouze pod bod varu, punč nesmí varem projít, alkohol by se z něj odpařil. Krok 3: Hotový punč nalijeme do nahřátých skleniček, vložíme kolečko pomeranče a ihned podáváme.

Zveřejněno 7. 12. 2010

Poznámka autora Manka47

Recept jsem dostala před léty od paní před hradem. Nevzpomenu si před kterým.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Punč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YMy9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Punč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YMy9

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Paráda! Moc se těším až ho teď na Vánoce vyzkouším, sháněli jsme ho 2 roky a nikde nesehnali a ono je to ták jednoduché! Moc díky za recept a přeji všem krásný advent ;-)
Bodík připsán :-)

Pajasko,dík za vyzkoušení.:-)):-K Vzpoměla jsem si před kterým hradem jsem recept získala.Bylo to před hradem Sovinec.:-)):-))

Vynikající,budu opakovat.:-p:-p Nefotila jsem,protože vložené fotky od Ivy jsou bezvadné.:yes:

Isahu, děkuji za perfektní obrázky, a jsem ráda, že chutnalo.:-)):-p

boduji a posílám obrázky ;-) moc jsme si v tomto ubrečeném počasí šmákli :yes: (ale má to grády ;-):-D)

Manka47 vítej na topreceptech ať se ti tady líbí!!;-):-K:yes:

Pěkné, v tomto počasí nápoj jak má být. ;-):yes: +2

přesně takto jej dělám i já... ještě přidávám ovoce :-) jde to s jakýmkoliv juicem :-)

Tématické fráze:
punč, punč recept, recept na punč, recept punč, domaci punc, jak se dělá punč, vánoční punč z džusů, punč z červeného vína, domácí punč recept, recepty na punč, recepty punč, jak se vaří punč, jak uvařit punč, punč recepty, punč z pomerančového džusu, punč z džusu, vaření punče, vanoční punč, vánoční punč z pomerančového džusu, vánoční punč recept

Suroviny:
džus pomerančový, badyán, skořice, víno červené, rum, pomeranče, cukr

Přidat fotografie receptu