Měkké a voňavé vánoční perníčky
Bez perníčků by to snad ani nebyly ty pravé Vánoce! Perníčky podle tohoto receptu jsou měkké hned po upečení, takže je můžete péct až těsně před svátky. S přípravou těsta, vykrajováním a pečením perníčků i s jejich zdobením velmi rády pomáhají děti.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 951 kJ / 5 007 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 86,38 g |
Tuky | 191,77 g |
Vláknina | 16,62 g |
Cholesterol | 1,03 g |
Sodík | 3,65 g |
Sůl | 0,68 g |
Sacharidy | 725,69 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy vsypeme nejprve sypké suroviny, promícháme, přidáme tekuté suroviny a znovu promícháme. Vše by mělo mít stejnou teplotu.
Krok 2: Vše důkladně prohněteme a zpracujeme na měkké vláčné těsto. Vyklopíme na vál a znovu propracujeme.
Krok 3: Když je těsto dokonale propracované, zabalíme ho do potravinářské fólie a dáme na 2 dny odležet na chladnější místo, ale ne do lednice.
Krok 4: Před pečením vyložíme plechy pečicím papírem.
Krok 5: Těsto po částech vyvalujeme na válu jemně posypaném moukou. Opatrně vykrajujeme perníčky a skládáme je s mezerami na plech.
Krok 6: Pečeme při teplotě 170 °C asi 8 minut a hlídáme. Menší tvary potřebují péct kratší dobu.
Krok 7: Bílek vidličkou mírně našleháme a potřeme jím ještě horké perníčky ihned po vytažení z trouby, aby byly lesklé.
Krok 8: Připravíme polevu: Cukr několikrát prosejeme přes sítko. Všechny suroviny spolu utřeme vidličkou (nebo ručním šlehačem se spirálami na těsto) do hustšího hladkého sněhu.
Krok 9: Perníčky necháme vychladnout a zdobíme bílou polevou. Jsou krásně měkké a ihned k jídlu.
Zveřejněno 20. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Měkké a voňavé vánoční perníčky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZYRw
Moje poznámka
Měkké a voňavé vánoční perníčky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZYRw
Nejnovější recepty
Biskupský beránek
Přidáno před 1 hodinou
Barevná vajíčka
Přidáno před 3 hodinami
Pikantní segedínský guláš
Přidáno před 3 hodinami
Extra rychlé rohlíkové knedlíky
Přidáno před 4 hodinami
Kedlubnovo-celerová omáčka
Přidáno před 5 hodinami
Krůtí kapsa se špenátem
Přidáno před 6 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosový beránek
Mikinka30 před 2 minutami
Mazanec od Helenky Růžičkové
Danny668 před 4 minutami
Dvojbarevné muffiny
Lisa444 před 37 minutami
Měkké a voňavé vánoční perníčky
Dycky před 1 hodinou
Nádivka velikonoční
Eva1mamina před 1 hodinou
Kynutý meruňkový táč
gabriela.rackova80 před 1 hodinou
Rychlý kefírový beránek
Suzy8 před 2 hodinami
Jablkový koláč litý na plech
Panova před 2 hodinami
Šlehačkový beránek
Petule123 před 3 hodinami
Čevabčiči do trouby
Terenees před 4 hodinami
Tématické fráze:
vanocni pernicky měkke,
měkké vánoční perníčky,
zdobení vánočních perníčků,
vánoční perníčky,
vánoční perníčky recept,
dobré vánoční perníčky,
vánoční cukroví perníčky,
vanocni pernicky ihned mekke,
perníčky ihned k jídlu,
vanocni pernicky mekke recept,
recept na měkké vánoční perníčky,
recept na vánoční perníčky měkké,
pernicky vanocni,
nejlepsi vánoční perníčky,
recept na vánoční perníčky,
zdravé vánoční perníčky,
recepty na vánoční cukroví pernicky,
nejlepší těsto na perníčky,
zdobíme vánoční perníčky,
kornout na zdobeni pernicku
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
máslo,
vejce,
med,
soda jedlá,
koření do perníku,
kakao,
bílek,
bílek,
cukr moučkový,
šťáva citronová
Komentáře (82)