Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šišmáky od Alči

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

srettka

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 780 kJ /
903 kcal
Bílkoviny25,47 g
Tuky19,95 g
Vláknina1,60 g
Cholesterol 641 mg
Sodík 258 mg
Sůl0,54 g
Sacharidy154,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Droždí rozdrobíme v hrsti hrubé mouky, spojíme se zbytkem ingrediencí. Krok 2: Vyválíme 4-5 placek. Krok 3: Z bílků sníh, do něj zašleháme cukr. Krok 4: Směsí pomažeme placky, posypeme ořechy, nebo mákem. Stočíme, splácneme a nakrájíme na menší kously, jako štrůdl. Krok 5: Pečeme do růžova a obalujeme v moučkovém cukru.

Zveřejněno 22. 12. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šišmáky od Alči

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p8Pp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šišmáky od Alči

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p8Pp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Přidána fotečka...
K receptu bych doplnil: šneci se odkrajují z roládky (dobře se to dělá strunou) na 2cm špalíky. Na plechu je není potřeba moc formovat, oni se už pečením porovnají sami:-)) (viz obrázky)
Těsto se NENECHÁVÁ kynout..., a já peču při 200°C do růžova.

kolářová jana 7. 11. 2011 17:52
:yes::yes::yes::-8:-8:-8:-8:-K ham ham

:-p:yes:+1

Povedala by som, že je to niečo ako recept od Helly...na ten sa chystám, je krásne napísaný, ako vždy...

Srettka, prosím, doplň ešte hore do receptu, Hera roztopená alebo len zmäknutá, či treba nechať kynúť, alebo nie, ako hrubo - tenko vyvaľkať placky. Takto si ťažko urobiť predstavu o výsledku...Ďakujem!

to bude fajn, kámoška dělávala nudle - jedno vajíčko a skleničku mouky hladké - nedávala vůbec vodu. moje mamka zase dávala vodu ale dávala tuším polohrubou mouku. a teď když vidím, že je tam ta hera, tak to si to množství fakt nedovedu odhadnout. Takže - upéct, vyfotit, doplnit:-K:-K:-))

teď to od oka neřeknu, ale takhle jsem dostala recept. jakmile to zase budu péct, zkouknu konkrétně to množství:-)

:-/ možná by bylo dobré doplnit kolik té mouky třeba odhadem, ono - kdo nikdy nedělal domácí nudle, tak neví, jak má být to těsto tuhé.

Ani já ne:-(

škoda že je tu není fotka, nedovedu si představit - jak velké ty placky jsou a jak to vypadá.

Tématické fráze:
sismak pecivo, jak upéct šišmáky, receptyodalci, tvarohove rezy od alci, šišmáčky, pečivo šišmáky recepty, pečivo šišmáky recepty, moučník šišmák, recept:šišmák, šišmánky, jméno šišmák, sismaky ořechové cukroví, placky z bílků, šišmáky cukroví recepty, meruňkové mřížkové pečivo, recepty od alči, sneci bilek 15 dkg mouckoveho cukru, alci dortiky, cukroví šišmáky, pečivo šišmák recept

Suroviny:
droždí, žloutek, mléko, tuk hera, mouka hladká, mouka hrubá, bílek, cukr krupice, ořechy mleté, mák mletý, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu