Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Banánky z odpalovaného těsta

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Napalsko

Náročný

Doba přípravy 66 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 26 min

66 min (40 min příprava + 26 min tepelná úprava)

Z odpalovaného těsta můžete upéct nejen věnečky, ale také zlatavé banánky, plněné vanilkovým krémem, s čokoládovou polevou na povrchu. Banánky můžete naplnit také šlehačkou, nebo kávovým krémem.

Suroviny pro 1 dávka

35-40 ks

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 403 kJ /
3 920 kcal
Bílkoviny64,16 g
Tuky260,59 g
Vláknina4,60 g
Cholesterol 1,78 g
Sodík 1,05 g
Sůl2,44 g
Sacharidy306,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Včas zapneme nahřívat troubu na 250 °C. Plech vyložíme pečicím papírem. Do vody dáme sůl, tuk a přivedeme k varu. Krok 2: Do směsi nasypeme polohrubou mouku, dobře zamícháme až vznikne hladká hmota. Za stálého míchání necháme propařit asi 3-5 minut. Odstavíme a necháme zchladnout. Krok 3: Do chladné směsi postupně zašleháváme vejce. Naplníme zdobicí sáček a na pečicí papír tvoříme mírně podlouhlé banánky. Krok 4: Plech vložíme do vyhřáté trouby na 220-250 °C a pečeme prvních 6 minut na vysoké teplotě. Troubu neotvíráme. Krok 5: Po 6 minutách snížíme teplotu asi na 180 °C a dopékáme asi 20 minut. Krok 6: Mezitím připravíme krém. V části mléka rozmícháme pudink a žloutek. Krok 7: Zbylé mléko ohřejeme, přidáme studené mléko a uvaříme hustý pudink (kaši). Krok 8: Do vychladlého pudinku (kaše) zašleháváme nejlépe elektrickým šlehačem po částech cukr, máslo a rum. Krok 9: Banánky musí být zlatavé barvy a po rozkrojení suché na řezu. Necháme vychladnout. Krok 10: Plníme vanilkovým krémem. Po naplnění horní stranu banánku namáčíme do čokoládové polevy a necháme v chladnu ztuhnout.

TIP: Jak připravit skvělou čokoládovou polevu?

Zveřejněno 12. 12. 2014

Poznámka autorky Napalsko

Kdo má rád šlehačku může použít šlehačku anebo kávový krém.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Banánky z odpalovaného těsta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2oxj

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Banánky z odpalovaného těsta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2oxj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

No, kdyby se na tom trošku zapracovalo, tak by z toho ještě něco mohlo být, že :-)
Éclairs (nebo také „eklérky“) na TOP zatím chybí ;-)
https://www.google.com/search?biw=1280&bih=625&tbm...

:no:

Chlubíte se, že děláte roky toto odpalované, ale ukázkou by se normálně kritický člověk asi moc nechlubil:-S
Věnečky -Drahušky, co máte další recept /nechápu proč - je jedno těsto/ máte pěkné.

Napalsko:
Věřím vám, ale tady nejde o zdrcnutí krému (příčinou bývá rozdílná teplota komponent), ale o kousky nerozmíchaného másla v krému. Aby se tomu předešlo, tak se máslo nechává více povolit; krém je pak řidší a musí se čekat (chladit) než zhoustne tak, aby si při stříkání podržel tvar - ostré hrany od řezané špičky...:-)

casino: ano i do vyšlehaného másla se postupně dává pudink,cukr a rum . Já to dělám dlouhé roky teda obráceně,ale ještě se mi nikdy krém nesrazil a je krásně hladký a nadýchaný ;-).

No, jak tak koukám na ty tvary, tak ztužený tuk v těstě je to poslední co by mi na těchto banánech vadilo:-8

...obvykle se vršky prořezaného korpusu napřed potáhnou a až posléze se jimi přiklopí krémem naplněná spodní část...

A krém?
...pudink (nebo jiné nastavovadlo) se přidává do vyšlehaného másla...

MajaV: ;-):yes: To už radši kousek sádla než tenhle tuk.

Také dělám těsto na věnečky i banánky a větrníčky jen jedno, teď už ale zásadně bez ztužovaných tuků, takže nejlépe máslo;-)

To musí být ale mňamka:yes::-p

Napalsko: To je mi jasné. Já jen nechápu, proč by na banánky muselo být spešl těsto, jak píšeš v komentáři, jiné než na věnečky, když jde stále o tentýž druh moučníku, jen s jiným tvarem. Myslela jsem, že je pro to nějaký důvod, proto se ptám ;-):-)

zizala: každý děláme těsta na jaké jsme zvyklí.A já to moje nikomu nevnucuji. ;-)

Jitkas: ;-) záleží na každém jaké si udělá těsto ;-). Dělám to takhle už mnoho let a v mém okolí to má dost velký úspěch. Nikomu to nevnucuji ;-)

Taky mi není jasné, proč musí být na banánky jiný recept než na věnečky. Obojí je odpalované těsto. Dělám ho (odpalované) už léta a myslím, že ho docela ovládám. Ze stejného těsta jdou udělat věnečky, banánky, větrníčky,...

Napalsko: Tak to je mi opravdu novinka, nestacim se divit a proc ten rozdil v teste mezi venecky a bananky? Asi jsem cely zivot neco delala spatne.....

tejaja: jééé promiň,nějak sem udělala překlep ;-) . Už je to opravené ;-). No právě v té gramáži je rozdíl mezi věnečkama a banánkama :-p .

Načíst další komentáře (1)

Tématické fráze:
banánky z odpalovaného těsta, odpalovane bananky, kavove bananky, banánky z odpalovaného těsta recept, recept na bananky z odpalovaneho testa, těsto na banánky, odpalované těsto recept, odpalované těsto na banánky, odpalované těsto banánky, krem do bananků, kávový banánek, odpalované těsto top recepty, recept na odpalované těsto, kavovy bananek recept, jak se dělá odpalované těsto, odpalovane testo, banánek z odpalovaného těsta, kávové banánky z odpalovaného těsta, rohlicek z odpalovaného těsta, recept banánky z odpalovaného těsta

Suroviny:
voda, tuk ztužený, mouka polohrubá, vejce, sůl, mléko, žloutek, pudink vanilkový, cukr moučkový, máslo, rum, poleva čokoládová

Přidat fotografie receptu