Suroviny
Porce: Dle velikosti
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 089 kJ / 2 411 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 56,46 g |
Tuky | 89,70 g |
Vláknina | 16,20 g |
Cholesterol | 6 mg |
Sodík | 9,68 g |
Sůl | 24,00 g |
Sacharidy | 336,42 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do pekárky dáme suroviny nejdříve tekuté, pak sypké a zapneme program Těsto (jen kynutí).
Krok 2: Těsto lze samozřejmě zadělat i klasicky-z droždí,vody a trošky mouky necháme vzejít kvásek, ten pak vlijeme do mísy k ostatním surovinám a zpracujeme me hladké a nelepivé těsto.
Krok 3: Vykynuté těsto rozdělíme na poloviny, jednu dáme na jemně vysypaný vál, vyválíme ji na obdélník o tloušťce asi 3 mm (silnější radši ne, těsto ještě bude kynout) a radýlkem (nožem) nakrájíme stejně široké pruhy (do 5 cm). Na ně pak klademe plátky anglické slaniny, vyždímané zelí a trošku zakysanky.
Krok 4: Pokladené plátky zavineme, příliš neutahujeme a klademe řeznou plochou na plech s pečicím papírem. Horní stranu rozevřeme prsty jakoby do vykvetlého květu a necháme ještě chvíli kynout. Pak potřeme šneky ze všech stran lehce slanou vodou, do květu nasypeme nahrubo nastrouhaný sýr, lehce ho vtlačíme a dáme péct na 185°C na asi 20 minut (dle velikosti šneků). To samé uděláme i s druhou půlkou těsta.
Krok 5: Šneky podáváme nejlépe s dobře vychlazeným pivečkem.
Zveřejněno 27. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelné šneky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jZNl
Moje poznámka
Zelné šneky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jZNl
Nejnovější recepty
Sušenky z mandlové mouky
Přidáno před 2 hodinami
Bryndzové pirohy
Přidáno před 7 hodinami
Klasické kynuté jidášky
Přidáno před 7 hodinami
Velikonoční linecká vajíčka
Přidáno před 18 hodinami
Točený mazanec s ořechy
Přidáno 14. 4. 2025 11:00
Cizrna s pórkem a sušenými rajčaty
Přidáno 14. 4. 2025 09:20
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
Fitulka před 1 hodinou
Koka sušenky
faluska před 1 hodinou
Filé s paprikami a kuskusem
ZboSy před 3 hodinami
Květákový mozeček
vervla před 3 hodinami
Hrachová kaše s máslem
BronislavaP před 6 hodinami
Plněná tortilla vaječnou omeletou
Vanda183 před 15 hodinami
Velikonoční beránek
gedzitka před 19 hodinami
Rajská omáčka
Sahula před 20 hodinami
Pikantní masové kuličky s rajskou omáčkou a těstovinami
Sahula před 20 hodinami
Tématické fráze:
zelni sneci,
zelny sneci,
zelné šneci,
zelné šneky z listového těsta,
zelní šneci z listového těsta,
sneky,
domácí těsto na šneky,
listové těsto naslano šneci,
vegetariánské šneky,
zelný šnek z listového těsta,
kynuté šneky se zelím,
šneky na jídlo,
domácí šneky,
zelné recepty,
kynute zelni sneci,
zelné houstičky,
smetanové šneky z listového těsta,
šnek domácí,
zelné šneky z kynutého těsta,
jidlo ze sneku
Suroviny:
voda,
podmáslí,
cukr,
sůl,
olej,
mouka hladká,
mouka celozrnna pšeničná,
mouka grahamová,
droždí čerstvé,
zelí kysané,
slanina anglická,
smetana zakysaná,
sýr eidam
Komentáře (21)