Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vynikající likér z ledových kaštanů

Hledáte recept na likér, který zahřeje tělo a potěší chuťové buňky? Připravili jsme pro vás recept na božský likér z ledových kaštanů. Když si nachystáte všechny potřebné suroviny, připravíte ho během chvilky.

Hodnocení receptu je 4,7 (65×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Vendy007

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 5 min Bez doby chlazení

30 min (25 min příprava + 5 min tepelná úprava, Bez doby chlazení)

Suroviny pro 1 litr

1litr

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 385 kJ /
2 004 kcal
Bílkoviny6,00 g
Tuky75,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 250 mg
Sodík 75 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy20,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Šlehačku nalijeme do hrnce, přidáme čokoládu a nalámané tyčinky Ledových kaštanů. Krok 2: Za stálého míchání povaříme. Poté sejmeme z plotny a necháme vychladnout. Krok 3: Vlijeme Salko a nakonec rum. Je možné přidat ještě dvě až tři kapky mandlové tresti. Krok 4: Vše důkladně promícháme, aby byl likér hladký a nalijeme do lahví. Z jedné dávky je 1 litr likéru.

TIP: Přehled vánočních likérů

Zveřejněno 6. 12. 2010

Poznámka autorky Vendy007

Je to výborné kvalitní pití, zase jiné než vaječné koňaky. Navíc je bez pudinku, vajec a podobných kazících se přísad.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nzRD

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nzRD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (40)

Jak dlouho prosím vydrží tady ten výborný likér? Trochu se bojím co udělá ta smetana. Děkuji

Uvařený je,ale musí odležet. Hodnotit se bude na Vánoce.

gabikka: Ať Vám chutná při pečení a balení dárků:-8

Zukwice: To Mě moc těší,taky už se na něj chystám:-8

Dělám opakovaně už několik let z dvojité dávky. Manžel to miluje. Opravdu dobrý recept :-)

Vynikající. To se mi bude péct cukroví a balit dárky<3:yes:.

Likér je skvělý, všichni ho moc chválili. Dávala jsem ho jako dárky k vánocům. Jen ho zřejmě bylo málo :-D, příště abych ho dělala ve velkých hrncích<3

Chutná výborně, jen toho rumu mám asi polovinu. Na mě by to byla už dost síla:-D

Vendy007: Dává se tam prosím slazené salko? Děkuji

Pavla: ano slazené salko

Zobrazit starší odpověď

Lenika: mohu se zeptat jak dlouho se ma vařit ta šlehačka stěmi kaštamy? Jen co sebslehačka s kaštany spoji? Děkuji.

Hanka:
Šlehačku dávám 30%:-)

Dobrý den,prosím jakou dáváte šlehačku 33% nebo míň procentní :-? děkuji ;-)

Lentilka:hlavně že Vám chutná;-)hezké vánoce i Vám;-)

nedávala jsem do něj kostičky čokolády ani tresť, jen smetanu, 3 ledové kaštany a nevařené salko a rum :-) je výborný, rychlý a v lednici vydrží delší dobu, než klasický likér z vajíček, hezké Vánoce Všem:yes:;-)

Zrovna jsem jej vyrobila a výsledek je MŇAM ;-):-p

Tématické fráze:
vaječný konak z ledových kaštanu, konak z ledovych kastanu, čokoládový likér z ledových kaštanů, ledové kaštany, kaštanovy liker, likér z kaštanů, domácí likér z kaštanů, domácí baileys z ledových kaštanů, likéry recepty, vaječný koňak z kaštanů, vaječný likér z kaštanů, ledove kaštany recept, baileys z ledových kaštany, vaječný koňak s ledovych kaštanu, baileys z ledových kaštanů, kastany, vaječný konak ledové kaštany, likér kaštany, konak s ledových kaštanů, kaštany likér

Suroviny:
smetana ke šlehání, salko, tyčinka ledové kaštany, čokoláda hořká, rum, tresť mandlová sladká

Přidat fotografie receptu